Dodaj do ulubionych

Serdecznie polecam

IP: *.play-internet.pl 13.03.16, 11:00
Udało mi się trafić na fantastyczne masło. Chyba najlepsze od lat.
Aby nie było podejrzenia o reklamę, będzie łamigłówka: kupione we francuskim hipermarkecie "Skrzyżowanie", kostka w złotym opakowaniu, nazwa producenta jest na niebieskiej "wstążce" i zaczyna się na L jak Lucyna. Skład: śmietanka pasteryzowana. Kropka. Niebo w gębie.

Kto odkrył coś fajnego, niech się dołącza do wątku! Zapraszam.
Obserwuj wątek
    • Gość: x najlepiej smakuje z chałką IP: *.hsi06.unitymediagroup.de 13.03.16, 11:37
      www.carrefour.pl/produkty/products/lurpak-maslo-klasyczne-200-g#
      • Gość: kim Re: najlepiej smakuje z chałką IP: *.play-internet.pl 13.03.16, 13:56
        Pudło.
        W dodatku wygląda na to, ze jesteś daltonista.
        I... bardzo nieuważnym czytelnikiem, co zasadniczo utrudnia komunikację na forum: "nazwa producenta jest na niebieskiej "wstążce" ".
        • linn_linn Re: najlepiej smakuje z chałką 13.03.16, 16:22
          Jest tez lekko solone z inna wstazka:
          www.arla.pl/globalassets/global/products/pl/lurpak/lurpak-maslo-solone-200g_300x322.png
          • Gość: kim Re: najlepiej smakuje z chałką IP: *.play-internet.pl 13.03.16, 17:41
            Lurpak ma srebrne, a nie złote opakowania.
            Chodzi o polska firmę i tylko ten, jeden produkt. Nie podaje nazwy, żeby nie było ''reklamy''. Złote opakowanie, bez wzorków, bez skopków, bez krów, itd. Brązowy pas przez środek i na nim mala, kontrastująca, niebieska/błękitna "wstążka" z nazwą producenta, poniżej wielki napis "masło". Poznacie w sklepie, jeśli będzie.
            Dominuje kolor zloty i ten kontrastujący, błękitny element z nazwa producenta. To właściwie wystarcza.
            • hazo Re: najlepiej smakuje z chałką 14.03.16, 14:04
              Kupiłam dziś na próbę masło Lumiko. Dobre, ale bez szału. Z tego samego sklepu wolę masło włoszczowskie.
              • qubraq Re: najlepiej smakuje z chałką 14.03.16, 16:33
                Na rynku jest kilka niezłych maseł: z Nowego Tomyśla, ze Śremu, z Sobieszowa Małopolskiego, z Łukowa (pod znakiem "Lumiko"); jeszcze kilka innych np. z OSM w Hajnówce czy w Krasnymstawie; ostatnio regularnie kupuje masło extra Pasłęckie; nie ma to jednak jak masło które pracownicy OSM robią dla siebie; co roku w maju na SGGW w Warszawie, w czasie "Święta SGGW", są targi produktów m.in. spożywczych; warto sie tam wówczas zakręcić przy stoiskach mleczarskich ;-)
                • hazo Re: najlepiej smakuje z chałką 14.03.16, 17:17
                  Muszę sobie zapisać te targi, bo SGGW mam niedaleko.
                • Gość: kim Re: najlepiej smakuje z chałką IP: *.play-internet.pl 14.03.16, 23:03
                  Tez lubię Pasłęckie. Jest OK.
        • Gość: x Re: najlepiej smakuje z chałką IP: *.hsi06.unitymediagroup.de 13.03.16, 16:32
          myślisz, że się bawię w zgadywanki?
          Nie widzisz, co napisałem w temacie?
          Komunikację utrudnia poziom twoich wątków.
          • Gość: kim Re: najlepiej smakuje z chałką IP: *.play-internet.pl 13.03.16, 17:18
            Proponuje kompromis: załóż swoje i omijaj moje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka