ampolion 25.09.04, 16:59 tj. wszelkiej czystej wódki - co podajecie na zakąski? Także: do czego podajecie taką wódkę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: El Padre Re: Dodatek do Wyborowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.04, 17:13 Grzybek marynowany, ogóreczek konserwowy. Na pewno do śledzika. PS. Mnie moja kobieta skuteczne oduczyła i już zapomniałem smaku. A bywało że tylko do samej radości życia się piło. Radość pozostała, ale pszeszłem na wino. I dobrze mi z tym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozsmakowana Re: Dodatek do Wyborowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.04, 20:23 Alkoholik był zawsze ze mnie marny, ale do polskch tradycyjnych potraw z większą zawartością tłuszczu lub do śledzia wolę kieliszek czystej dobrej wódki. Do bigosu wino lub piwo, a do dań, które przyszły z zagranicy głównie południowej wolę wino. Pozdrawiam sobotnio:) Odpowiedz Link Zgłoś
brunosch Re: Dodatek do Wyborowej 27.09.04, 11:53 Głównie do zakąsek :) Wszelkie intensywne smaki : śledź solony, tatar, wędlina, zimna ryba, domagają się czystej i bardzo zimnej wódencji. Co dziwne - wchodzi też pod gęste flaki, konieczna jest do bigosu i bogracza. Odpowiedz Link Zgłoś
monia_77 Re: Dodatek do Wyborowej 27.09.04, 12:20 Pichciarzu, Do wodeczki jest dobry bardzo smalczyk i ogoreczek kiszony na chlebku, sledzik to musowo, wedliny typowo polskie beda b.dobre czyli kielbasy, wedzona slonina, wedzone poledwice i balerony no po wiejsku tak zeby bylo, aha no i obowiazkowo jesli chodzi o mnie to ja podaje takie koreczki: kaszanka + sliwka suszona + ogorek kiszony lub pasztetowa + sliwka z octu lub gruszka lub metka + ogorek konserwoy i papryka konserwowa, bardzo dobrze wchodza z sosem chrzanowym i do wodeczki w sam raz. Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: Dodatek do Wyborowej 27.09.04, 23:41 A jak ty robisz koreczki z kaszanki? Toż to się wszystko rozleci!... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: figa Re: Dodatek do Wyborowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.04, 19:23 Tak , Monia 77 jest bezbledna. Ja podrzuce tu ciekawy(historycznie)przepis na sledzie polityka.onet.pl/recenzje.asp?DB=151&ITEM=3828&M=ZS_P znalezc tam mozna tez inne przepisy kulinarne ZA STOLEM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: El Padre Re: Dodatek do Wyborowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 00:22 Zapomniałem o najważniejszym. Przede wszystkim wódeczka idzie do KAWIORU!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pichciarz Re: Dodatek do Wyborowej IP: *.proxy.aol.com 28.09.04, 01:07 AAAAAAAAAAAAAA............ kawiorek... Odpowiedz Link Zgłoś