Gość: 6 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.04, 17:48 mam ochote na pysznego tunczyka w kawalkach z majo itd- ktorego wybrac ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marghe_72 Re: najlepszy tunczyk w puszce IP: *.acn.waw.pl 30.09.04, 17:54 z dostępnych w PL - Rio mare (zwykły, w oleju.. a nie żadne salatki). Szkoda, ze taki drogi m. Odpowiedz Link Zgłoś
emka_1 Re: najlepszy tunczyk w puszce 30.09.04, 17:57 takiego, który ma na etykiecie znaczek z delfinem, co oznacza, że przy połowie używa się bezpiecznych dla delfinów sieci. swego czasu la perla był dobry, ale dawno nie kupowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 6 Re: najlepszy tunczyk w puszce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.04, 20:50 dziekuja za odpoiwedzi, jutro zrobie sobie tlusta uczte rybno-warzywna ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walizka Re: najlepszy tunczyk w puszce IP: *.wnc.katowice.pl 30.09.04, 20:56 z tych tanszych to lisner bo kawalki a nie sieczka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wini3 Re: najlepszy tunczyk w puszce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 09:48 Ja też ciągle szukam dobrego w dużych kawałkach i raczej w sosie własnym. Przypadkowo trafiłam na tuńczyka w warzywach z Adrii. Kto pamięta smak antipasty dawnej Jugosławii ten wie o czym mówię. Zawartości puszki niestety nie opiszę bo trafiłam na resztki, kiedy mąż dopytywał się gdzie to kupiłam. Zostało tylko opakowanie - Adria prod. Chorwacja. Dzisiaj wyruszę na poszukiwania bliżej domu. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: najlepszy tunczyk w puszce 01.10.04, 12:03 Najlepsze tunczyki pakowane sa w sloiczki / widac wszystko jak na dloni /. Sa niestety duzo drozsze. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: najlepszy tunczyk w puszce 01.10.04, 13:16 LInn, u nas ich nie ma, niestety. Dlatego pisałam o Rio. m. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: najlepszy tunczyk w puszce 01.10.04, 13:31 U nas sa, ale kupuje je rzadko. Z puszkowych kupuje RioMare i Nostromo. Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: najlepszy tunczyk w puszce 01.10.04, 13:38 Linn, pobudka ;) Chodziło o dostępność w Polsce, a nie w cywilizowanym kulinarnie kraju :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marghe_72 Re: najlepszy tunczyk w puszce IP: *.acn.waw.pl 01.10.04, 13:40 a najlepije to kupwac na wagę.. te z tych wielkich słoiów / puszek... problem w tym ze tych tez u nas brak. m. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: najlepszy tunczyk w puszce 01.10.04, 13:50 No nie wiem... Tak mowicie, a potem wchodze do sklepu w Warszawie i wybor herbat, dzemow itp. zwala mnie z nog. Podejrzewam, ze w jakims Bomi tunczyk w sloiku by sie znalazl. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: najlepszy tunczyk w puszce 01.10.04, 13:54 Linn, ano nie. Sprawdzałam :( węszyłam, szukałam.. i nic m. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: najlepszy tunczyk w puszce IP: *.helion.pl 01.10.04, 14:02 Jest w Tesco w słoiku w oliwie z oliwek-20zł Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: najlepszy tunczyk w puszce 01.10.04, 14:06 Wiedzialam, ze gdzies musi byc. Do niektorych dan, np. makaronu z tunczykiem, warto kupic. Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: najlepszy tunczyk w puszce 01.10.04, 14:10 sorki, ale to TROCHĘ drogo :( Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: najlepszy tunczyk w puszce 01.10.04, 15:11 Tak juz jest, ze rzeczy lepsze na ogol musza kosztowac drozej / a roznica w konsystencji, smaku itp. jest bardzo duza /. Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: najlepszy tunczyk w puszce 01.10.04, 15:13 To racja, niestety. Na codzienne użytkowanie kosztownie, ale od czasu do czasu, żeby poczuć smak prawdziwego tuńczyka i owszem :) Odpowiedz Link Zgłoś
jola_iza Re: najlepszy tunczyk w puszce 01.10.04, 14:01 Witam !Najlepsze są drogie i kwestią gusutu ,ale przy okazji nie kupujcie tych z Biedronki nie tylko ohyda,ale fałszowana mieszanka z inną rybą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walizka Re: najlepszy tunczyk w puszce IP: *.wnc.katowice.pl 01.10.04, 14:02 w biedronce z zalozenia nie powinno sie kupowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walizka Re: najlepszy tunczyk w puszce IP: *.wnc.katowice.pl 01.10.04, 14:03 a tunczyk w sloiku moze byc w metropolitan, w senatorze. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: najlepszy tunczyk w puszce 01.10.04, 14:04 też nie było:( ale moze teraz jest , hihi Odpowiedz Link Zgłoś