Dodaj do ulubionych

energetyzująca dieta - pomóżcie, bo padnę :)

08.10.04, 07:48
no właśnie, ostatnio mam wrażenie, że tracę siły i energię z dnia na dzień :(
Jestem cały czas zmęczona, nic mi się nie chce :] Śpię po 8h, staram się
zdrowo odżywiać, uprawiam sport, a tu nic. Zaczęłam się już zastanawiać czy
ktoś sobie jakiegoś lewego podłączenia nie zrobił i mi jej nie kradnie ;-)

Macie jakieś rady jak ulepszyć swoją dietę żeby dawała więcej energii?
Wszyskie propozycje mile widziane :)
pzdr,
P.
Obserwuj wątek
    • poughkeepsie Re: energetyzująca dieta - pomóżcie, bo padnę :) 08.10.04, 09:41
      no ładnie - wychodzi na to, że chcecie żebym padła :) o Wy niedobrzy, o Wy! :P
      • linn_linn Re: energetyzująca dieta - pomóżcie, bo padnę :) 08.10.04, 09:49
        Wprost przeciwnie: zglos sie do lekarz i zrob podstawowe badania / krwi itp. /.
        Czasem wystarczy, ze jest jakis maly niedobor i efekt wlasnie taki.
        • poughkeepsie Re: energetyzująca dieta - pomóżcie, bo padnę :) 08.10.04, 09:54
          e nie, jestem dokładnie przebadana i to niedawno, więc to raczej nie to. Nie
          czuję się źle, tylko jakoś energii mi brakuje - kryzys jesienny mam czy jak?
      • brunosch Re: energetyzująca dieta - pomóżcie, bo padnę :) 08.10.04, 09:57
        Byłabyś wtedy Kobietą Upadłą. :)
        A tak poważnie - weź się za żelazo i vit. B (nie wiem dokładnie, która z nich,
        najlepiej compositum) czyli krwisty befsztyk, wątróbka, szpinak i pomidory albo
        sok dla potasu.
        Wyszedłem na dietetyka. :P
        • Gość: syrop... Re: energetyzująca dieta - pomóżcie, bo padnę :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 23:16
          kriwsty befsztyk? ale pung mdleje przy krwistym befsztyku;) pung polecam duzo
          awokado to najlepszy dostarczyciel wszystkich witamin i minerałów.
    • Gość: Sqka Nie chcemy byś zeszła z padołu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 09:55
      I nie pozwolimy.
      Niejako w podzięce za poprawę wczorajszego nastroju, ośmielam się doradzić, że
      najlepszy sposób na słabnącą jesienną kondycję to gorące kakałko z wanilią i
      cynamonem. Grzany miodek trójniak z przyprawami. Zakutać się w cieplutki kocyk,
      poczytać zaległe lekturki..
      No dobra, wiem że nie o to chodzi. Ja robię tak: przez dzień zdrowo jem:
      sałatki vel surówki, owoce, makaron, czekolada, idę na fitness, piję litry
      niegazowanej mineralnej, uśmiecham się promiennie (to bardzo dodaje energii) a
      wieczorem ten miodek albo kakałko.
      • Gość: gosia Re: Nie chcemy byś zeszła z padołu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 10:03
        Ja bym spróbowala jeszcze dużo czekolady /no, nie tyle, żeby dostać obstrukcji/
        ale to może być bardzo ostatnio modna depresja, czasem pojawia sie ona nie
        wiadomo z czego, lubi jesień. Nie trać kontaktu z lekarzem.
        • cynamoon6 Re: Nie chcemy byś zeszła z padołu 08.10.04, 10:11
          Ja mam tak samo- z przemeczenia.

Pomaga przedewszystkim duzo ruchu.
          Oraz mozesz pojesc brokuly, razowe makarony i pieczywo, ryby,kiszona kapuste,
          suszone owoce, popic zakwas z burakow...
          Posypuj tez jedzenie sezamem, pestkami dyni.
          • giezik Re: Nie chcemy byś zeszła z padołu 08.10.04, 10:14
            mi na spleen jesienny 2 tyg temu ryba pomogla :)
        • poughkeepsie Re: Nie chcemy byś zeszła z padołu 08.10.04, 10:15
          ufff, ulżyło mi, że jednak dobrze mi życzycie :)
          depresja nie, humor i nastawienie do świata w porządku :)
          Kobieta Upadła, hehehe, jak to brzmi!
          na pewno wzbogacędietę o te wszystkie wątróbki, itp.
          jeśli chodzi o czekoladę to wczoraj pożarłam z pół tabliczki i poczucie winy
          mnie chyba do grobu wpędzi :)
          a jak zrobić takie pyszne kakao?brzmi fantastycznie! :) mam ugotować takie
          naturalne? :>
          dzięki za rady, na pewno je wykorzystam,
          pzdr,
          P.
          • edytafg1 Re: Nie chcemy byś zeszła z padołu 08.10.04, 10:22
            a ja polecam prawdziwa czekolade na goraco. Gotujesz szklanke mleka z
            cynamonem, gozdzikami, wanilia- co tam lubisz :-) Potem wrzucasz 3 kostki czek
            gorzkiej do kubka-zalewasz tym wrzacym mlekiem i mieszasz- wychodzi pyszna
            gesta czekolada. ja do tego jadam pieczone jablko z korzennymi przyprawami -
            wychodzi dobre nawet w mikrofali:-) Jablko wydrazasz w srodku -szpikujesz
            gozdzikami, cynamonem i do dziurki wlewasz miod i do mikrofali na wys temp na
            krotko i wyciagasz pachnace miekke upiecozne jablko:-)
            • Gość: Barbara Re: Nie chcemy byś zeszła z padołu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 10:25
              Mamma mia! To jablko pieczone to chyba bedzie hit tej zimy w moim domu! Co
              jeszcse mozna do niego dodac? Moze powidla malinowe do srodka? Moze byc?
              • cynamoon6 Re: Nie chcemy byś zeszła z padołu 08.10.04, 10:34
                Och tak! Ja tez wciaz ostatnio pieke jablka!
                Wpycham do srodka dzem, powidla lub konfiture z czegokolwiek wymieszana z
                rodzynkami i figami, sliwkami i morelami namoczonymi w alkoholu.
                Do tego orzechy (wloskie i laskowe), ew. inne pestki
                Albo miod, bakalie i odrobina masla.
                • poughkeepsie Re: Nie chcemy byś zeszła z padołu 08.10.04, 10:37
                  hihihi, przypominam, że mieliście mi doradzić jak dodać sobie energii, a nie
                  jak przytyć w miesiąc 10kg :) a zdaje się, że mi to grozi po wypróbowaniu
                  wszystkich przepisów na te pyszności :)
                  ale piszcie, piszcie :) już od samego czytania lepiej mi się robi :)
                  pzdr,
                  P.
                  • edytafg1 Re: Nie chcemy byś zeszła z padołu 08.10.04, 10:48
                    Jabłka sa dobre na hm..pzremiane materii wiec po nich nei przytyjesz-najwyzej
                    uregulja ci sie jelita ;-)))) A do srodka daj po prostu miod+rodzynki- zdrowe
                    i nietuczace. A taka czekolada na goraco to magnez, wapn i te inne
                    dobrodziejstwa :-)
            • Gość: Sqka Czekolada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 10:54
              z przepisu jest lekiem na całe zło. A jeśli ktoś lubi mniej słodkie, to właśnie
              kakałko będzie jak ulał. Ja robię najprościej: gorzkie ciemne + pół łyżeczki
              cukru mieszam z odrobiną gorącej wody, zalewam gorącym mlekiem, w którym pływał
              kawałek laski wanilii, posypuję cynamonem. I następny kubeczek tak samo,
              potrafię wyduldać ze trzy, bo mało słodkie więc piję bez grzechu.
              Ale dzisiaj to robię czekoladę a la edyta..
              • Gość: edytafg1 Re: Czekolada IP: *.rmf.pl / *.rmf.pl 08.10.04, 15:18
                czekolada a la edyta- podoba mi sie:-) zeby bylo malo slodko mozna dac tylko 1
                kostke czekolady, zreszta jak jest gorzka czek. to i tak wychodzi malo slodkie;-
                )))
            • lomas Dzięki za przypomnienie jabłka pieczonego (n/t) 08.10.04, 23:23
    • nobullshit Re: energetyzująca dieta - pomóżcie, bo padnę :) 08.10.04, 11:26
      Krótki urlop. Albo choć cały weekend poza domem.
      Daje więcej energii niż zmiany diety.

Poza tym tu ważna jest głowa, nie żołądek. Rób sobie małe przyjemności
      i bądź dobra dla siebie.

Przepraszam, że "brzmię" jak Cosmo. Ale jest to brzmienie z autopsji.
    • marghe_72 Re: energetyzująca dieta - pomóżcie, bo padnę :) 08.10.04, 15:20
      Dieta dietą, ale dodaj do tego np. solarium i basen.
      i ciut potasu i magnezu (np Aspargin)
    • saiss Re: energetyzująca dieta - pomóżcie, bo padnę :) 08.10.04, 20:29
      banany, kwaśne mleko i zielony groszek.
      Poza tym dużo ruchu ( ja jak mam "doła" robię brzuszki :) ) i bardzo dużo snu.
      Ostatniego mi brakuje od ponad roku i też miewam upadki ( energetyczne :P) :D
      Pzdr!
      • poughkeepsie Re: energetyzująca dieta - pomóżcie, bo padnę :) 08.10.04, 20:31
        co do ruchu, to właśnie wróciłam z treningu :) udało mi się dać buzi ścianie i
        trochę mam spuchniętą kostkę, bo dostałam mieczem :) ale i tak było super :) i
        chyba zaraz pójdę spać, bo ledwo żywa jestem :)
        • saiss Re: energetyzująca dieta - pomóżcie, bo padnę :) 08.10.04, 20:35
          poughkeepsie napisała:

> co do ruchu, to właśnie wróciłam z treningu :) udało mi się dać buzi ścianie i
          > trochę mam spuchniętą kostkę, bo dostałam mieczem :) ale i tak było super :) i
          > chyba zaraz pójdę spać, bo ledwo żywa jestem :)

Ojojoj! A co Ty trenujesz? Ten miecz znajomo brzmi...
          ?
          • poughkeepsie Re: energetyzująca dieta - pomóżcie, bo padnę :) 08.10.04, 20:37
            a takie tam, walki wschodu :) a Ty?:>
            • saiss Re: energetyzująca dieta - pomóżcie, bo padnę :) 08.10.04, 20:39
              No właśnie też wali wskodu. Co prawda nie "takie tam", tylko debeściarskie,
              ale... Jakie, jakie Ty? Ciekawość mnie zżera...
              • poughkeepsie Re: energetyzująca dieta - pomóżcie, bo padnę :) 08.10.04, 20:41
                no dobra, przyznam się ;-) tai chi, ale planuję się przerzucić na yi chuan w
                najbliższym czasie :) a TY, a Ty? :)
                • saiss Re: energetyzująca dieta - pomóżcie, bo padnę :) 08.10.04, 20:46
                  No to ja tez się przyznam...kendo :) Obłędna sprawa, leją Cie po głowie i ty
                  lejesz bambusowymi mieczami. Cala jestem w siniakach i ludzie na mnie patrza
                  jakby mnie w domu bili... ;)
                  • giezik mmm, bambus pyszna rzecz 08.10.04, 20:50
                    taki smazony zgrzybkami, nonono
                  • poughkeepsie Re: energetyzująca dieta - pomóżcie, bo padnę :) 08.10.04, 20:56
                    tak myślałam :) odczuuwam wspólnotę duchową, skąd ja znam ten dziwny wzrok ;-)
                    • saiss Re: energetyzująca dieta - pomóżcie, bo padnę :) 08.10.04, 20:58
                      Ta wspolnota to ze mna czy z Giezikiem-Bambusożercą? ;)
                      Pozdrawiam!
                      • giezik Re: energetyzująca dieta - pomóżcie, bo padnę :) 08.10.04, 21:04

dziewczyny a po takim treningu to tego bambusa sporo zostaje?
                        • saiss Re: energetyzująca dieta - pomóżcie, bo padnę :) 09.10.04, 16:30
                          Jeśli się nie polamie i nie pojdzie w drzazgi - to calość :D
                          Pough: co do wzroku zapraszam na Forum Zuziorum :)
                      • poughkeepsie Re: energetyzująca dieta - pomóżcie, bo padnę :) 08.10.04, 21:16
                        Z Tobąsaiss z Tobą - pod względem miecza, walki i dziwnego wzroku ludzi, z
                        resztą też odczuwam wspólnotę aczkolwiekna innym tle ;-)
                        a ile bambusa zostaje to nie wiem, bo ja walczę drewnem albo rurką PCV hihi :)
                        • giezik drewienkiem 08.10.04, 21:20
                          to mozna opalac grilla np. Taki pstrag na drewnie jalowcowym to dopiero odjazd, a pcv, hmmm, za przeproszeniem siostryheli - toc to gorsze niz vegeta
                          • poughkeepsie Re: drewienkiem 08.10.04, 21:30
                            no i równie skutecznie jak vegetą wykończyć można ;-) a drewienko jest sosnowe,
                            polakierowne :)
    • dr-divlo Re: energetyzująca dieta - pomóżcie, bo padnę :) 08.10.04, 20:45
      rano jajko na boczku smazone na masełku i cały dzień pracujesz jak motorek :D
      • Gość: Zaraja Re: energetyzująca dieta - pomóżcie, bo padnę :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 21:30
        Jeśli masz możliwości, to poskacz sobie na skakance. Polecam. Jutro wybieram
        sie jescze w plener. Piećset podskoków i już jest dobrze. Wyskaczesz wszyskie
        czekolady i inne smakołyki. Pozdrawiam
      • Gość: ojka tarczyca - złodziej energetyczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.04, 11:18
        Na wszelki wypadek zmierz sobie poziom TSH we krwi - ja spałam 10 godzin w nocy
        a energi wysrarczało mi gdzieś do godziny 14.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka