Gość: lena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 21:35 kupiłam i teraz się zastanawiam z czym to przyrządzić...z czym najlepiej pasuje? może być na słodko,np. z białym serem i cukrem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
delari Re: makaron razowy 10.10.04, 21:48 ja osobiscie jadlam taki makaron z kurczakiem, papryka, czerwona fasola w sosie pomidorowym. Mysle ze na slodko tez bedzie dobry. A jak dokladniej robisz tak z bialym serem? Cos do niego dodajesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cynamoon Re: makaron razowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 21:52 Mnie najbardziej pasuje z bialym serem i stopionym maslem, na slono. Ewentualnie z tofu i jakims wonnym olejem tloczonym na zimno. Odpowiedz Link Zgłoś
edeka5 Re: makaron razowy 10.10.04, 23:50 Z białym serem, polane tłuszczem i skwareczkami ze stopionego boczku wędzonego, posypane papryką (w proszku), pieprzem i solą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lena Re: makaron razowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 09:57 dzięki za odpowiedzi! hmmm, to chyba dziś wypróbuję wersję "na słodko" cyli tradycyjnie tak jak u mnie w domu się przyrządza: z białym serem, odrobiną stopionego masełka i cukrem. Ja jako jedyna w mojej rodzinie posypuję to cynamonem (bo cynamon uwielbiam:) ale wersja z tofu też mnie zaciekawiła - muszę kiedyś spróbować, Cynamoon, dodajesz do tego coś jeszcze czy tylko tofu i olej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cynamoon Re: makaron razowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 11:45 Nie, juz raczej nic nie dodaje. Gotuje makaron, odcedzam, posypuje pokrojonym w kostke lub pokruszonym bialym serem albo tofu, polewam stopionym na rumiano maslem albo olejem i tyle. Posypuje jeszcze grubozmielonym pieprzem (ale ja wszystko nim posypuje:) Mozna tez jeszcze posypac to uprazonym sezamem. Odpowiedz Link Zgłoś
lis_ka Re: makaron razowy 11.10.04, 12:02 Moim zdaniem świetnie smakuje z kapustą przyrządzoną tak, jak na łazanki, z dodatkiem kilku ugotowanych i pokrojonych ziemniaków i kminkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cynamoon Re: makaron razowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 12:22 A ja wlasnie uznalam, ze to jest to, czego mi sie najbardziej chce w tej chwili i wlasnie zjadam- z serem i z maslem. Pyyyyyyyycha!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lena Re: makaron razowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 12:31 dzięki. ja będę się zajadać tym makaronem za jakieś dwie godzinki:) Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: makaron razowy 11.10.04, 13:51 najbardziej lubie z jogurtem owocowym albo bialym serem i owocami, np. truskawkami czy jagodami- po to miedzy innymi je zamrozilam :). Odpowiedz Link Zgłoś
qubraq Re: makaron razowy 11.10.04, 18:45 Jest pyszny z mlekiem zagryzany chlebem z bryndzą! Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lena Re: makaron razowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 19:24 muszę wypróbować inną wersję (nie słodką) bo zrobiłam z białym serem i cukrem i efekt jakoś mnie nie zachwycil:( buuu.... Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: makaron razowy 12.10.04, 10:48 Makaron razowy chyba nikogo nie zachwyca. Zachwyca natomiast orkiszowy / no z wyjatkiem ceny, ktorej nikt nie lubi /. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cynamoon Re: makaron razowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 13:22 Mylisz sie, Linn. Ja juz wielokrotnie pisalam, ze mnie zachwyca. Uwielbiam jego charakterystyczny, bogaty, orzechowy smak. No i chyba nie tylko mnie, sadzac po wpisach powyzej ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: makaron razowy 12.10.04, 13:31 Nalezysz do wyjatkow. Wiekszosc osob je ten makaron z uwagi na walory spozywcze. Odpowiedz Link Zgłoś
egipcjanka15 Re: makaron razowy 12.10.04, 13:36 Kolejny wyjatek sie zglasza. Uwielbiam razowy makaron. I stosuje tak jak i inny. Przykladowo: Swiderki razowe z brokulami (przesmazone plasterki czosnku, w to brokuly, poddusic, ew. anchois drobniutko posiekane do czosnku albo platki grana padano juz na talezu) Albo razowe spagetti z klasycznym sosem pomidorowym z ziolami i czosneczkiem. Pycha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cynamoon Re: makaron razowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 13:37 Mysle, ze na forum jest takich wyjatkow wiecej. Na przyklad wszyscy kochaja szpinak, ktory w Polsce jest stereotypem potrawy ochydnej ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kragmel Re: makaron razowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 19:37 do szpinaku wciąż się nie mogę przekonać ;) ale makaron razowy bardzo mi smakuje. po waszych wczorajszych wpisach zrobiłam sobie taki: do podsmażonego boczku wrzuciłam ugotowany makaron, posypałam kminkiem i chwilę wszystko potrzymałam na gorącej patelni. na talerzu dołożyłam łyżkę śmietany i bardzo dużo natki. eh, świetne. i genialnie zaspokoiło moją wczorajszą potrzebę tłuszczu i mięsiw (które jadam bardzo rzadko). Odpowiedz Link Zgłoś