Dodaj do ulubionych

makaron razowy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 21:35
kupiłam i teraz się zastanawiam z czym to przyrządzić...z czym najlepiej
pasuje? może być na słodko,np. z białym serem i cukrem?
Obserwuj wątek
    • delari Re: makaron razowy 10.10.04, 21:48
      ja osobiscie jadlam taki makaron z kurczakiem, papryka, czerwona fasola w sosie
      pomidorowym. Mysle ze na slodko tez bedzie dobry. A jak dokladniej robisz tak z
      bialym serem? Cos do niego dodajesz?
      • Gość: Cynamoon Re: makaron razowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 21:52
        Mnie najbardziej pasuje z bialym serem i stopionym maslem, na slono.
        Ewentualnie z tofu i jakims wonnym olejem tloczonym na zimno.
        • edeka5 Re: makaron razowy 10.10.04, 23:50
          Z białym serem, polane tłuszczem i skwareczkami ze stopionego boczku wędzonego,
          posypane papryką (w proszku), pieprzem i solą.
          • Gość: lena Re: makaron razowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 09:57
            dzięki za odpowiedzi! hmmm, to chyba dziś wypróbuję wersję "na słodko" cyli
            tradycyjnie tak jak u mnie w domu się przyrządza: z białym serem, odrobiną
            stopionego masełka i cukrem. Ja jako jedyna w mojej rodzinie posypuję to
            cynamonem (bo cynamon uwielbiam:)
            ale wersja z tofu też mnie zaciekawiła - muszę kiedyś spróbować, Cynamoon,
            dodajesz do tego coś jeszcze czy tylko tofu i olej?
            • Gość: Cynamoon Re: makaron razowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 11:45
              Nie, juz raczej nic nie dodaje. Gotuje makaron, odcedzam, posypuje pokrojonym w
              kostke lub pokruszonym bialym serem albo tofu, polewam stopionym na rumiano
              maslem albo olejem i tyle. Posypuje jeszcze grubozmielonym pieprzem (ale ja
              wszystko nim posypuje:)
              Mozna tez jeszcze posypac to uprazonym sezamem.
    • lis_ka Re: makaron razowy 11.10.04, 12:02
      Moim zdaniem świetnie smakuje z kapustą przyrządzoną tak, jak na łazanki, z
      dodatkiem kilku ugotowanych i pokrojonych ziemniaków i kminkiem.
      • Gość: Cynamoon Re: makaron razowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 12:22
        A ja wlasnie uznalam, ze to jest to, czego mi sie najbardziej chce w tej chwili
        i wlasnie zjadam- z serem i z maslem. Pyyyyyyyycha!!!!
        • Gość: lena Re: makaron razowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 12:31
          dzięki. ja będę się zajadać tym makaronem za jakieś dwie godzinki:)
          • lola211 Re: makaron razowy 11.10.04, 13:51
            najbardziej lubie z jogurtem owocowym albo bialym serem i owocami, np.
            truskawkami czy jagodami- po to miedzy innymi je zamrozilam :).
    • qubraq Re: makaron razowy 11.10.04, 18:45
      Jest pyszny z mlekiem zagryzany chlebem z bryndzą!
      Andrzej
      • Gość: lena Re: makaron razowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 19:24
        muszę wypróbować inną wersję (nie słodką) bo zrobiłam z białym serem i cukrem i
        efekt jakoś mnie nie zachwycil:( buuu....
        • linn_linn Re: makaron razowy 12.10.04, 10:48
          Makaron razowy chyba nikogo nie zachwyca. Zachwyca natomiast orkiszowy / no z
          wyjatkiem ceny, ktorej nikt nie lubi /.
          • Gość: Cynamoon Re: makaron razowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 13:22
            Mylisz sie, Linn.
            Ja juz wielokrotnie pisalam, ze mnie zachwyca. Uwielbiam jego
            charakterystyczny, bogaty, orzechowy smak.
            No i chyba nie tylko mnie, sadzac po wpisach powyzej ;-)
            • linn_linn Re: makaron razowy 12.10.04, 13:31
              Nalezysz do wyjatkow. Wiekszosc osob je ten makaron z uwagi na walory spozywcze.
              • egipcjanka15 Re: makaron razowy 12.10.04, 13:36
                Kolejny wyjatek sie zglasza. Uwielbiam razowy makaron. I stosuje tak jak i
                inny. Przykladowo: Swiderki razowe z brokulami (przesmazone plasterki czosnku,
                w to brokuly, poddusic, ew. anchois drobniutko posiekane do czosnku albo platki
                grana padano juz na talezu) Albo razowe spagetti z klasycznym sosem pomidorowym
                z ziolami i czosneczkiem. Pycha
              • Gość: Cynamoon Re: makaron razowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 13:37
                Mysle, ze na forum jest takich wyjatkow wiecej.
                Na przyklad wszyscy kochaja szpinak, ktory w Polsce jest stereotypem potrawy
                ochydnej ;-)))
                • Gość: kragmel Re: makaron razowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 19:37
                  do szpinaku wciąż się nie mogę przekonać ;) ale makaron razowy bardzo mi
                  smakuje. po waszych wczorajszych wpisach zrobiłam sobie taki: do podsmażonego
                  boczku wrzuciłam ugotowany makaron, posypałam kminkiem i chwilę wszystko
                  potrzymałam na gorącej patelni. na talerzu dołożyłam łyżkę śmietany i bardzo
                  dużo natki.
                  eh, świetne. i genialnie zaspokoiło moją wczorajszą potrzebę tłuszczu i mięsiw
                  (które jadam bardzo rzadko).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka