Dodaj do ulubionych

Zbieram przepisy na wyjazd!!!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.04, 12:06
Ponieważ nie raz już uzyskałam pomoc na tym forum zwracam się do Was, kochani.
Szukam prostych przepisów na szybki jednodaniowy obiad dla 7 osób do
przygotowania w apartamencie na wyjeździe narciarskim. Żeby obniżyć koszty,
postanowiliśmy sami robić część posiłków, ale nie mamy żadnego doświadczenia,
bo zawsze chodziliśmy do knajpek.
Czekam z ciekawością na Wasze propozycje.
Obserwuj wątek
    • Gość: bazylka pytania IP: *.pentor.com.pl / *.pentor.com.pl 19.10.04, 13:00
      czym jedziecie?
      jesli samochodem, to mozecie zabrać z polski część składników, jakieś puszki,
      słoiki (jeśli tak, to zrób po prostu trochę rzeczy do słoików przed wyjazdem)
      jeśli ograniczacie bagaż, to napisz chociaż, w jakim to będzie kraju - różne
      rzeczy są tańsze w różnych krajach i warto to braćpod uwage...
      • Gość: zuza Re: pytania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.04, 13:05
        Jedziemy samochodami do Austrii. Oczywiście bierzemy pod uwagę zabranie części
        produktów.
        • Gość: bazylka Re: pytania IP: *.pentor.com.pl / *.pentor.com.pl 19.10.04, 13:11
          to ja poważnie proponuję, żebyś zrobiła przed wyjazdem w słoiki jakieś mięsko -
          może być gulasz, bitki, może być fasolka po bretońsku, nie wiem, co lubicie

do tego zabierz z polski ryż i makaron
          nawet w bardzo polowych warunkach i bardzo szybko (po nartach, to człowiek
          głodny i ma ochotę dostać pod nos, jak w knajpce, a nie bawić się w szykowanie)
          będziecie mieli smaczne jedzenie jednogarnkowe (bo słoik można odgrzeć w garnku
          po ryżu/makaronie) i w dodatku o domowym smaku
        • vilia Re: pytania 19.10.04, 13:19
          Zuza! Wspanialy przepis na przyjecie narciarskie w warunkach trudnych i na
          elegancki obiad w domu. Czas przygotowania (poza zakupami) 5 min. Gotowanie !
          godz.
          Skladniki:
          - male kartofle (moga byc wieksze, przepolowione)
          - puszka moreli w kompocie (400 - 500) g.
          - kawalki kurczaka bez kosci i bez skory pokrojone w kawalki do konsumpcji
          - 2 torebki zupy francuskiej cebulowej. Koniecznie !! Do kupienia w
          supermarkiecie.
          Wszysto razem do garka, zamieszac i piec pod przykryciem w temp. 200 stopni
          Celsjusza 1 godzine, lub az kartofle beda miekkie.
          mam nadzieje, ze bedziecie mieli piekarnik gdziekolwiek bedziecie. jesli nie,
          wykorzystajcie to w domu. Warto.
          Ja to jeszcze podaje z ryzem, gotowanym w duzej ilosci wody jak makaron!
    • poughkeepsie Re: Zbieram przepisy na wyjazd!!! 19.10.04, 13:27
      to nagotuj bigosu, fasolki po bretońsku,itp. i do słoików. Będzie jak znalazł -
      tylko do garnka, podgrzać i gotowe.
      Jak weźmiesz parę słoików dżemu to nalesniki możesz zrobić, tanio, szybko i
      prosto.
      • Gość: zuza Re: Zbieram przepisy na wyjazd!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.04, 14:59
        Dzięki za pomysły, jesteście niezawodne. Czekam na więcej. A przy okazji, skoro
        mowa o wekach, nie wiecie czy można zawekować mielone mięso, żeby je później
        wykorzystać do sosu do spagetti i jak to zrobić?
        • Gość: bazylka Re: Zbieram przepisy na wyjazd!!! IP: *.pentor.com.pl / *.pentor.com.pl 19.10.04, 15:03
          hmmm w życiu nie widziałam zawekowanego samego mielonego mmięsa...
          nie wiem, jaki bedzie efekt, ani w sumie, jak miałoby to wyglądać (suche?)
          a może zawekować gotowy sos?
          a jesli ma być świeży, to może zrób nie na mięsie mielonym, tylko na wędlinie,
          albo na suchej kiełbasce, kabanosie (to zawsze można zabrać z polski). bedzie
          to oczywiście trochę inny sos, ale też dobry

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka