Dodaj do ulubionych

szynka zapiekana w chlebie

06.04.21, 17:41
danie wielkanocne, stad temat
sasiadka uszczesliwila mnie polowa bochenka, piekla pierwszy raz i chciala sie podzielic ale...
ja nigdy nie pieklam wiec nie mam pojecia w temacie , ona piekla pierwszy raz z jakiegos przepisu....
mamy zagwozdke: chebe w samku wyszadl ok, szynka tez :) ale wokol szynki chleb byl w zasadzie zakalcem, taki nasiakniety, prawdopodobnie z szynki
ma ktos jakis madry, spradzony przepis na takie cos? ma ktos pomysl jak zapobiec takiemu makremu zakalcowi?
Obserwuj wątek
    • tuttifrutti1234 Re: szynka zapiekana w chlebie 08.04.21, 15:30
      to nie jest zakalec, taka uroda tego przepisu, możesz zamiast prawdziwej szynki użyć atrapę z drewna, wtedy nie będzie "zakalca" ;)

www.sweetsandlifestyle.com/schinken-im-brotteig/
      • tralalumpek Re: szynka zapiekana w chlebie 08.04.21, 15:53
        no nie wiem, mam twoj humor drewniany podziwiac czy nad nim plakac, Klug­schei­ßer ...
        • tuttifrutti1234 Re: szynka zapiekana w chlebie 08.04.21, 22:00
          też nie wiem, czy mam płakać nad twoją głupotą

P.S. możesz zapobiec takiemu mokremu zakalcowi owijając szynkę szczelnie folią tak, żeby w trakcie pieczenia nic się nie przedostawało do chleba
    • krysia20000 Re: szynka zapiekana w chlebie 09.04.21, 08:46
      Przy Wellingtonie, takiej bogatssej wersji tego, bo z wołowiny i ciasta francuskiego, zaleca się owinięcie mięsa naleśnikiem, albo szynką parmeńską, co zapobiegnie zamoczeniu ciasta zewnętrznego od środka.
      • tralalumpek Re: szynka zapiekana w chlebie 09.04.21, 09:30
        dziekuje za fachowa odpowiedz, podgladalam temat w necie i widze ze niektore zdjecia pokazuja "zakalec" inne nie, myslalam ze to moze rodzaj szynki, sposob jej przygotowania...wplywa na to
    • carameleq Re: szynka zapiekana w chlebie 19.05.21, 11:35
      Musisz zmienic tryb grzania w piekarniku + odsączyc szynke z nadmiaru wody
    • pati02 Re: szynka zapiekana w chlebie 09.06.21, 10:04
      szynka puściła za duzo wody i dlatego chleb był w środku zakalcowaty

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka