Gość: maria IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.10.04, 04:39 mam w słoiku w formie takiego "dżemu" i się zastanawiam co z nimi zrobić... dzięki za porady;)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jacki Re: a BORÓWKI to do czego??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.04, 07:49 Jem jako dżem, uzywam do słodzenia np, płatków owsianych.Próbowałem kiedyś dodać do mięsa białego, można robić zalewki alkoholowe. Poszukaj na kuchni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nana Re: a BORÓWKI to do czego??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.04, 17:34 dżem z borówek...uuu miodzio! ja wyjadam go łyzeczką ze słoiczka...mmmm a tak wogóle mozna do mięs różnej maści go dodawać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria Re: a BORÓWKI to do czego??? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.10.04, 20:49 dzięki:) Odpowiedz Link Zgłoś
karmilla Re: a BORÓWKI to do czego??? 30.10.04, 21:08 Uwielbiam, zwłaszcza ten, który sama zrobię. Albo go wyjadam łyżeczką ze słoika, albo dadaje do łagodnych pleśniowych serów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nobullshit Re: a BORÓWKI to do czego??? IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 30.10.04, 22:50 Do wszelkiego drobiu, a zwłaszcza do kaczki, do zimnych mięs, do smażonego panierowanego camemberta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siostraheli Re: a BORÓWKI to do czego??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.04, 09:03 do pieczonej gaski i indyka. zaczyna sie zezon na gesi. Odpowiedz Link Zgłoś
7777777s Re: a BORÓWKI to do czego??? 01.11.04, 23:11 jako nadzienie do rogalików, super jest Odpowiedz Link Zgłoś
e_katt Re: a BORÓWKI to do czego??? 01.11.04, 23:23 do czego dusza zapragnie! kwaśne są, więc wytrawne, więc jak dla mnie o niebo lepsze niż wszystkie te przesłodzone konfitury i rozwodnione dżemy niskosłodzone ale jak kto lubi główne ich przeznaczenie to dodatek do różnych mięs pieczonych ale że mięso baaardzo rzadko jadam, to wolę inne klasyczne zestawienie: do podpieczonych w piekarniku serów pleśniowych a poza tym świetnie się borówki sprawdzają na chlebku chrupkim Odpowiedz Link Zgłoś