GoĹÄ: m_gosia IP: *.klc.vectranet.pl 01.11.04, 21:24 Gdzies mi wcięło przepis na placek amerykanski z jabłkami, który dostałam od koleżanki. A taką mam ochotę...Poratujcie, plisss... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jutka1 Re: placek amerykański 01.11.04, 23:49 czy masz na mysli amerykanskie ciasto z jablkami, typu szarlotka? jesli tak: www.applesource.com/applepierecipe.htm Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: m_gosia Re: placek amerykański IP: *.klc.vectranet.pl 02.11.04, 00:19 Dzięki, ale prosiła bym coś w jęz. ojczystym bo w angielskim nie jestem wystarczająco biegła. A chodzi mi rzeczywiście o rodzaj szarlotki na cieście kakaowym. Odpowiedz Link Zgłoś
jutka1 Re: placek amerykański 02.11.04, 00:27 tutaj nie pomoge, bo nie mam czasu tlumaczyc na polski sprobuj w wyszukiwarkach pozdrawiam, Jutka :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: amerykański apple pie 02.11.04, 02:20 www.kuchnia.com.pl/DiD/arch0142_53.html Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: m_gosia Re: amerykański apple pie IP: *.klc.vectranet.pl 02.11.04, 08:59 Bardzo dziękuję, może ktoś jeszcze mi pomoże? Odpowiedz Link Zgłoś
delie Re: amerykański apple pie 02.11.04, 12:30 PLACEK AMERYKAŃSKI 4 jajka 1 szklanka cukru 2 szklanki mąki 2/3 szklanki oliwy 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 2 łyżeczki cynamonu 1 szklanka posiekanych orzechów włoskich 4 duże, obrane i pokrojone w plasterki jabłka Najpierw miksujemy jajka z cukrem, potem wsypujemy do tego resztę składników oprócz orzechów i jabłek i miksujemy dalej. Na samym końcu dodajemy orzechy i jabłka i mieszamy już łyżką i wlewamy do formy. Pieczemy ok. 55 minut w temp. 170 st. C. Odpowiedz Link Zgłoś