Gość: Sqka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.04, 13:30 czy ktoś zna ten smak? Mam chęć spróbować, tej z orzechami także, ale nie wiem, czy warto. Prod. Apipol. Może ktoś już jadł i podzieli się wrażeniami? S. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Sqka Re: Miodolada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.04, 13:48 No to skuszę się dziś i kupię. I opowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sqka Akurat, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.04, 19:34 kupię.. Myślał by kto. W każdym sklepie po drodze z pracy pytałam ( chyba było tych sklepów z 10!!!) i wszędzie robili wielkie oczy. Prowincja, cholera jasna. Czy w każdym sklepie musi być to samo? I tego samego nie być? Wkurzyłam się.. Odpowiedz Link Zgłoś
cynamoon6 Re: Akurat, 03.11.04, 20:27 Sqka, ale co to jest ta miodolada? Czekolada jakas, czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica kiedyś się skusiłam i kupiłam 03.11.04, 20:35 niestety to nie tan smak. ni to miód, ni czekolada. moim zdaniem produkt raczej nie trafiony. niestety nikomu z domowników również nie podszedł ten smak, a słodkim nie gardzimy :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
cynamoon6 Re: kiedyś się skusiłam i kupiłam 03.11.04, 21:02 Aha, to jest cos konsystencji plynnawej, pewnie w sloiku jakims? Odpowiedz Link Zgłoś
dziuunia Re: kiedyś się skusiłam i kupiłam 03.11.04, 21:04 Tu masz miodoladę www.apipol.com.pl/pages/apipol_products_04.htm Zobaczę jutro w Bomi,może kupię to zdam relację :) Odpowiedz Link Zgłoś
cynamoon6 Re: kiedyś się skusiłam i kupiłam 03.11.04, 21:07 Dzieki, Dziuunia. Zdaj relacje. Ja tego na oczy nie widzialam, ani nie slyszalam o tym ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sqka Miodolada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.04, 21:21 to ma być to właśnie ze strony apipolu. Ale nigdzie tego nie można dostać u mnie w Kra. Mój pan od zdrowej żywności powiedział, że miał ale nie schodziło i wycofał. A mnie się roi, coby to był jakiś substytut nutelki.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sqka Re: kiedyś się skusiłam i kupiłam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.04, 21:23 Ale dało się zjeść? A, co mi tam, jeżeli znajdę, to kupię, najwyżej wmuszę Mężowi.. Powiem mu, że zdrowe;) Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica to był ten problem... 03.11.04, 21:52 coś zamiast nutelli. nie da rady. tan smak ni w 5 ni w 10. poważnie. może jak ktoś je coś takiego od małego, to mu może smakować... ja kupowałam na Brodowicza w takim malutkim sklepiku. nie polecam. ale innym może smakować. choć skoro nie zchodzi, to znaczy że ludzie po nią nie wracają... u mnie zeszły może 3 łyżki. a nutelle całą potrafię łychą zjeść. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: to był ten problem... 04.11.04, 09:32 A skladniki jakie sa? Po tym mozna sie troche zorientowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sqka Składniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 09:44 to coś jak pierzga pszczela czy miodowa i miazga i jest jeszcze wersja z orzechami. Nic mi to nie mówi, może na stronie jest skład? Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica składniki 05.11.04, 23:26 znalazłam słoiczek w lodówce, wszyscy o niej zapomnieli... - miód pszczeli wielokwiatowy - masa czekoladowa - tłuszcze roślinne - mleko zagęszczone - aromaty identyczne z naturalnymi - śmietankowy i czekoladowy - emulgator: lecytyna - E322 odkręciłam. dwa skrobnięcia łyżeczką. nie więcej. miodowo-czekoladowy krem do smarowania. nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: składniki 06.11.04, 09:38 Tak myslalam. Juz "masa czekoladowa" brzmi enigmatycznie, a dalej jeszcze gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
dziuunia Melduję że.... 04.11.04, 14:13 ....w Bomi nie ma.Nawet miodów z Apipolu nie mają.Jak gdzieś indziej zobaczę to kupię mały słoiczek tej z orzechami i dam znać. Za to w Bomi jest w końcu czysta semolina po 6.90 za kilo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sqka Porażka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 10:15 Przez duże P. Złaziłam cały Kra, absolutnie wszystkie dostępne mi miejsca, i nigdzie nie słyszeli o miodoladzie. Apipol ma kulejący marketing. I odechciało mi się już tego czekolado-miodo-niepodobnego kremu. Ukręcę smarowidło kakaowo- orzechowe sama, taka jestem. I dołoże troszke miodu, może się sprawdzi. Miodoladzie mówimy zdecydowane nie. S. Odpowiedz Link Zgłoś
saiss Re: Porażka 10.11.04, 15:32 Smarowidło powiadasz? Sama powiadzasz? Powiadam Ci : daj przepis :) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sqka Saiss IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 15:36 Bedzie tu około 17. Banalny:) Za dobrze wchodzi;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sqka Smarowidło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 18:08 czekoladowe. 2 jajka ubić z cukrem w ilości 100g na parze. Dodać 70 g ciemnego gorzkiego kakao (może być na oko, ile kto lubi) Następnie dodać 200 g masła (w formie stałej, chociaż moja teściowa robi z rozpuszczonym ale wtedy daje 100 g, nie wiem dlaczego i też jej wychodzi) i ucierać. Na koniec można dodać mielone orzechy albo migdały. Przepis zaadoptowany z termomiksa, ale ręcznie też wychodzi, tylko te jaja trzeba ubujać z cukrem na parze. Mam uprzedzenia co do stosowania surowych jajek, ze względu na bakterie czy salmonellę, ale robię i nic się jeszcze nie stało. A żeby to była miodolada, to ujęła bym z porcji cukru i masła, tak po 20 gramów, i dodała dwie-trzy łyżki miodu. Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica D Squki 10.11.04, 13:05 oj, cos chyba kiepsko szukałaś :-) na Placu na Stawach, na jednym z jego rogów (bliżej ul. Kościuszki) jest sklep Apipol i tam znajdziesz i miodoladę i inne smarowidła. wczoraj widziałam na własne oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sqka Re: D Squki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 13:17 Tam nie dotarłam, postaram się w piątek. Dziękuję. Ale powinni to sprzedawać nie tylkow Apipolu, tak myślę. Cwałowałam specjalnie na Plac Szczepański do sklepu miodowego i wpadka. Dosyć użalania. BTW kumpela w pracy próbowała i też rozczarowana. Odpowiedz Link Zgłoś