Dodaj do ulubionych

Dobrze zaopatrzony sklep w KRAKOWIE...

09.11.04, 19:43
od dłuższego czasu poszukuje w Krakowie sklepu w kórym byłyby produkty inne niz wszystkie.. sprowadzane zza granicy, duzy wybór francuskich (i nie tylko) serów i win...

Chocby taki angielski "sos" Branston...

Wasze propozycje??

Pozdrawiam :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Sqka Re: Dobrze zaopatrzony sklep w KRAKOWIE... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 20:40
      Nie ma takowego sklepu. K to prowincja, bardzo mu to służy tak ogólnie, ale
      jeśli chodzi o zaopatrzenie sklepów, to PORAŻKA. Tak twierdzę. I ubolewam. A
      Kra uwielbiam:)
      • flowerek3 Re: Dobrze zaopatrzony sklep w KRAKOWIE... 09.11.04, 20:51
        Kurka... wlasciwie to sadze to samo.
        Pod nosem mam TESCO.... nic "nowego" nie ma ;/
        poza tym jestem 'zepsuta' przez angielskie.

Slyszalm że Piotr i Paweł sa OK :) tylko szkoda ze na poludnie kraju nie moga trafić :|

Rowież Krakow uwielbiam, ale czasami chcialabym kupic rozne rodzaje salat (nie tylko w sezonie) kawalek dobrego serka, rozne sosy... ale GDZIE TO? :(
        • Gość: lomas Brak takowego :( (n/t) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 21:53
          • meziz Re: Brak takowego :( (n/t) 09.11.04, 22:18
            Zgadzam się. Brakuje mi w Krakowie takiego sklepu jak "Bomi" w Gdańsku. Super
            delikatesy z różnistymi specjałami. Napisałam ostatnio do nich czy się w
            Krakowie pojawią. Wyobraźcie sobie, ze pojawią się, choć dopiero pod koniec
            2005 r. Tak mi napisał Pan prezes osobiście, bo właśnie planują ekspansję na
            południe. Trzeba nam cierpliwości
            • Gość: goldi Re: Brak takowego :( (n/t) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 03:04
              Przeciez macie delikatesy ALMA dawna Krakchemia oni maja takie delikatesowe
              produkty importowane.
    • piosi inny niż wszystkie 10.11.04, 14:01
      może skoro brakuje wspaniale zaopatrzonych sklepów to przynajmniej spiszmy te ,
      które warto odwiedzić ze względów np na wystrój, towary, obsługę, takie gdzie
      robicie lub chcielibyście robić zakupy - chleb, sery , wędliny , wino.
      • lunatica warto odwiedzić: 10.11.04, 14:08
        1. u włocha - starowiślna za pałacykiem pugetów
        2. naturalny sklepik - krupnicza 8
        3. alma - dawna krakchemia - obleci, choć bez rewelacji

ps. starsznie ubolewam, że zamknęli serownię na krakowskiej... coś nie
        zaiskrzyło...
        ps. a bomi faktycznie ma być otwarte w 2005, choć na wysłouchów jest sklep o
        tej nazwie ;-P
        • Gość: Sqka i jeszcze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 14:29
          sklep na grodzkiej przy restauracji pod aniołami, pycha wędlinki (chociaż znam
          tańsze miejsca z dobrymi wędlinami) i oscypki.
          • piosi Re: i jeszcze 10.11.04, 14:36
            -Ostanio wszedłem np do nowego pasażu handlowego na rynku (ten obok Pasażu
            Bielaka). W piwnicy sklep z art spożywczymi z górnej półki , ładnie, ciekawie,
            inaczej , choć ceny wyzsze , ale myslę że uzasadnione .Szynki wiszące u sufitu,
            sery, zioła, miody, chleb wiejski, czekoladki różne na wagę.......itd,itp.Także
            sklep z winem i winebar. Szkoda tylko, że trzeba iśc na piechotę , bo to strefa
            teoretycznie bez samochdów.
            -Sklep ze zdrową żywnością na Kijowskiej- duży wybór w rozsądnych cenach ,
            drewniane regały, miła obsługa.
            -Sklep z winem na Kazimierza Wielkiego, dużo win, a sklepie kominek!
            cdn
    • lunatica a co z tymi obiecanymi delikatesami, 10.11.04, 14:36
      które mieli otworzyć w rynku? otwarcie zapowiadano na czerwien 2004, a tu ani
      widu, ani słychu...
      • piosi Re: a co z tymi obiecanymi delikatesami, 10.11.04, 14:38
        mi się zdaje że to chyba chodzi o te o których wspomniałem....
      • Gość: mala obiecane i dotrzymane IP: 81.21.197.* 10.11.04, 15:12
        są jak ktoś kojarzy pub "U Luisa" to w tej samej bramie
        nowy pasaż handlowy co prawda dużo droższe rzeczy tu są i jedzenie i ciuchy ale
        warto zajrzeć
        • lunatica to świetnie, 10.11.04, 15:26
          zaraz się tam wybiorę :-)
          • cat-lover Re: to świetnie, 10.11.04, 17:37
            Tez tego sklepu szukalam w lecie i nie znalazlam.....ale ja szukalam w pasazu
            Bielaka.
            Biegnij Lunatico i szybko zdaj relacje!
            • Gość: mala cat-lover to jest obok sklepu Benetona IP: 81.21.197.* 10.11.04, 18:07
              sklep jest w piwnicy, można przejść bezpośrednio przez sklep Benetona lub
              można przez to wejście jak się wchodziło do "U Luisa"(zaraz obok Benetona)
              parę miesięcy jak tam zabłądziłam bo szukałam czegoś innego to... odlot pełen
              dla mojego miśka znalazłam sklep z ciuchami Quicksilvera
              w środku są windy i ruchome schody(kompletnie jak nie Rynek Krakowski)... wybita
              dziura została w sklepieniu piwnicy widać jeden z barów "U Luisa" przez tą
              dziurę i właśnie wejście do sklepu z delikatesami, no i oczywiście cały budynek
              jest wydrążony w środku... a może zawsze taki był a ja nie pamiętam...?
              na razie żadnych smakołyków nie szukałam, sklepy z butami i z ciuchami wszystkie
              mam już zbadane
              ale wiem że sklep jest i otwarty bywa ;) nie patrzyłam na godziny
              • cat-lover Re: cat-lover to jest obok sklepu Benetona 10.11.04, 18:09
                Dzieki!
                • flowerek3 Re: cat-lover to jest obok sklepu Benetona 10.11.04, 21:49
                  hm.... "u wlocha" bywam co jakiś czas...

czasami mozna bylo kupic w BILL'i serek Filadelphia.. ostatnio to juz nie widzialam ;(

Krakchemia swojego czasu byla b. dobrze zaopatrzona w porownaniu z innymi sklepami... nie wiem jak teraz, dlugo nie bylam...

czasami to mi sie plakac chce...
                  • siostraheli Re: cat-lover to jest obok sklepu Benetona 10.11.04, 22:01
                    Ale jednakowoz kielbase lisiecka mozna kupic tylko w sklepie kolo Aniolow, a to
                    najlepsza wedlina w Polsce! No moze jescze kindziuk dostoi.
                    • ferla Re: cat-lover to jest obok sklepu Benetona 10.11.04, 22:53
                      krakchemia.
                      i lisiecka też tam mają :))
                      • Gość: mafalda Re: cat-lover to jest obok sklepu Benetona IP: 213.17.165.* 10.11.04, 23:09
                        Na placu Wolnica odkryłam sklep z włoskimi produktami (troszkę taki "U Włocha 2") - miły, ale za krótko byłam, by ocenić asortyment.
                        Pozdrawiam
                        Mafalda
    • lunatica Delikatesy 13, Rynek Główny 13 17.11.04, 09:20
      Wina, sery i inne... delikatesy.
      faktycznie, bardzo przestronne wnętrza w podziemiu, przestrzeń starannie
      przemyślana... począwszy od art. dekoracyjnych (kwiaty, świece, wianki),
      poprzez słodycze (czekoladki, ciasta), dżemy, pasztety, makarony, sery,
      wędliny, cukry, trufle, różnego rodzju mazidła zamknięte w słoiczkach
      przeróżnej maści... bardzo przyjemny sklep. ceny też nie jakieś drastyczne,
      choć wysokie, część produktów można sobie odpuścić i kupić w innym sklepie, ale
      są tam takie produkty, których nie znajdziesz w innych sklepach. polecam,
      choćby, żeby popatrzeć na te szynki parmeńskie zwisające u podwały, ech...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka