pati102 30.11.04, 14:15 wypatrzylam toto ostatnio w sklepie z zywnoscia eko. ktos z Was moze probowal bo ciekawa jestem baardzo coz to za dziwo. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marghot Re: kawa z żołędzi? 30.11.04, 14:18 chętnie poznam odczucioa, nigdy nie miałam przyjemności. a kawę z cykorią ktoś próbował? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: landsbergk Re: kawa z żołędzi? IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 30.11.04, 14:26 To jest kawa dla zmulonych i niewyspanych dzików i wiewiórek. A co do kawy z cykorią, to nasze polskie pseudokapuczino jest z cykorią właśnie, a kiedyś jeszcze kupiłam taki napój, kawę z cykorii (czy z cykorią), ale do picia się nie nadawało, obrzydliwie kwaśno-gorzkie. Ponoć wspomaga odchudzanie, ale nie odważyłam się ;) Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: kawa z żołędzi? 30.11.04, 14:29 Pytałam o mix kawa+cykoria, gdyż bohater czytanej ksiązki (Facet z zasadmi) raczy się taką kawą non-stop no i mnie zainteresowało to połaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Vergnano kawa i jeczmien prazony 30.11.04, 14:56 www.gastarea.it/Italiano/Default.asp?articolo=CAFF000101 Odpowiedz Link Zgłoś
dziuunia Re: kawa z żołędzi? 30.11.04, 14:35 Piłam kawę Enrilo,w składzie ma żołędzie i oprócz nich:prażone figi,cykorię,pszenicę i jęczmień.Smakuje jak normalna kawa zbozowa,niczego szczególnego tam nie czuć.Jest dobra jak ktos zbożówkę lubi tylko mało wydajna,na kubek trzeba sypać dobrze czubatą łyżeczkę podczas gdy Inki starcza łyżeczka nie czubata. Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: kawa z żołędzi? 30.11.04, 14:44 Dziuunia, a gdzie taką kawę można nabyć i jaka jest jej cena? Odpowiedz Link Zgłoś
dziuunia Re: kawa z żołędzi? 30.11.04, 14:50 Ja ją kupiłam w Auchan chyba,a widziałam też w Carrefourze i w Bomi.Droga nie jest specjalnie chyba ok.6 zł za słoik 100 g jeżeli dobrze pamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś
pati102 Re: kawa z żołędzi? 30.11.04, 14:49 to o czym mowie ja ma nazywa sie kawa zoledziowa i dlatego tak mnie dziwi- w razie niemca zoledzie, kasztany, szyszki itp moga okazac sie skladnikami jakichs niezwykle wyszukanych potraw:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: kawa z żołędzi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 15:33 w poprzednim wcieleniu bylem dzikiem i uwielbialem chodzic na żołędzie. Przyszedł jedak gajowy i wypalił mi pod łopatke z flinty o szerokim końcu na żołędzie właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: kawa z żołędzi? 30.11.04, 15:43 to chyba ta kawa z żołędzi nieźle musi STAWIAĆ na nogi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Re: kawa z żołędzi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 22:54 Nie stawia na nogi, ale jej smak przywrocil mnie do poprzedniego wcielenia ;) Odpowiedz Link Zgłoś