qubraq 20.12.04, 18:49 Jakies ponoć są wróżby na Wigilię związane z fasolą i barszczem wigilijnym... czy ktos coś wie o tym? Dzieci mi kazaly przygotowac wielkigo jasia po mojemu na gęsto bo drugi tata sie bawi w takie rzeczy... Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wini3 Re: Fasola? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.04, 20:52 Czy przypadkiem nie rzuca się nim o ścianę? Albo jasiem albo kaszą - tak czy inaczej współczuję. A jaś chyba z masłem i przyrumienioną bułeczką? Odpowiedz Link Zgłoś
sabba no wlasnie 20.12.04, 21:06 ale ja znam to z pecakiem, rzuca sie kutie o sufit i jak przylgnie to dobry rok a jak od razu zleci to zly. Chyba:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ananasiska Re: Fasola? IP: 193.111.144.* 20.12.04, 23:37 a ja myślałam,że to grochem się rzuca o ścianę...Właściwie to wszystko jedno,byle na suficie się tzrymało ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: figa 1 Re: Fasola? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.04, 23:09 Witaj Andrzeju! Tu jest sporo na temat: co i dlaczego www.piotrkow.pl/kulinaria/ciekawostki.html pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś