Gość: mona IP: 195.116.105.* 27.12.04, 14:27 Znacie jakis przepis na drinka(lub coś innego) z "Krupnikiem" w roli głównej? Nasączyłam piernik Apolki Krupnikiem i zostało mi jeszcze sporo w butelce, a nie wiem z czym i jak się to pije. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mona Re: solo... IP: 195.116.105.* 27.12.04, 14:44 Taaak?! Pić samego? Dzięki, nie wiedziałam-olśniłaś mnie... Odpowiedz Link Zgłoś
zdzirka Re: solo... 27.12.04, 16:16 tralalumpek ma rację, krupnik to już właściwie drink ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klik A nie można? IP: *.gdynia.mm.pl 18.01.14, 16:21 www.tipy.pl/tag8043,drinki-z-szampana.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tels Re: Drink z "Krupnika" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 23:58 podpalić w kieliszku i wypić płonący. odwagi efekt murowany jesli chodzi i zrobienie wrażenia na towarzystwie i gwarantuje, że nie stanie się krzywda jeśli robić to na wydechu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksenia Re: Drink z "Krupnika" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 14:21 Nie wiem, czy nie za późno odzywam się z tą propozycją ;), ale zamówiłam kiedyś w knajpce "Sour krupnik" i był to krupniczek ze świeżo wyciśniętym i przecedzonym sokiem z cytryny z kostkę lodu w kieliszku. Był pyszny :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blondboard Re: Drink z "Krupnika" IP: *.icpnet.pl 18.01.14, 16:17 jedyna dobra odpowiedź, właśnie się zastanawiałem czym złagodzić smak Krupniku bo jest okropnie słodki, a raz piłem nawet z colą, ogólnie Krupnik to jest dobry na 2-3 shoty, chyba że ktoś lubi słodkie i ma akurat ochotę. Odpowiedz Link Zgłoś
steinberg Re: Drink z "Krupnika" 06.01.05, 20:00 Krupnik sam w sobie jest dobry ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
maggi9 Re: Drink z "Krupnika" 18.01.14, 18:58 Krupnik z piwem. Wlewasz do szklanki piwa kieliszek albo więcej krupniku. Dla nieortodoksyjnych fanów piwa bo piwo robi się oczywiście słodkie ale jednocześnie przyjemnie miodowe. I nie, nie kopie jakoś specjalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: en Re: Drink z "Krupnika" IP: *.spine.pl 19.01.14, 00:49 Lubię na gorąco: krupnik do szklaneczki, dolewasz trochę gorącej wody zagotowanej z goździkami i kawałkiem cynamonu, wkładasz kawałek cytryny albo pomarańczy. Dobre na mrozy, może przyjdą;) Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb który Krupnik? 19.01.14, 19:23 jest biała wódka i złocisty mocny likier Likier bardzo lubię, w typie Mioduli, osobiście polecam, do drinków nie dodaję, bo szkoda smaku czy to Krupniku, czy Mioduli. Wódki nie piję, ale pewnie do każdego typu drinka można użyć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mim_maiorus Re: Drink z "Krupnika" IP: 213.73.9.* 20.01.14, 13:05 Krupnik + skondensowane mleko + lód. Raczej nie dla miłośników wytrawnych alkoholi :) Odpowiedz Link Zgłoś