Gość: myszz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 22:34 po prostu za mną chodzi... taki słodkawy, może z malibu i sokiem ananasowym , nie wiem ... pomóżcie :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pejsik Re: troche słodki drink 30.12.04, 22:38 ja juz sie boje ci cos polecac, bo jeszcze znow nie zasmakuje... :) a spaghetti robilas? wiesz co, zajrzyj w ten watek o gyrosie - salatce. troche sie tam rozpisalam, ale miod w gebie. i do tego te twoje grzybki, o ile jeszcze sa, bylyby idealne!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszz Re: troche słodki drink IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 22:42 kobieto, ja sie tak napchalam gołąbkami, a ty mi tu o jedzeniu jeszcze...... :) spagetti nie robiłam , zrobię w przyszłym tyg. teraz marze o drinku na jutro , znalazłam takie coś: - 30ml malibu lub batidy de coco lub innego likieru kokosowego, - 20ml bialego rumu np.bacardi, - 50ml soku z ananasa, - 20ml smietanki, - 1 plster ananasa, - pokruszony lod. i tak sobie myśle czy rum można na wódke wymienić... Odpowiedz Link Zgłoś
pejsik Re: troche słodki drink 30.12.04, 22:54 ja mysle ze wszystko mozna. w koncu nie przepis sie liczy, tylko czy bedzie ci smakowalo. ja sobie zawsze najpierw wyobrazam smak i mysle czy bedzie mi odpowiadal. i robie albo nie... Odpowiedz Link Zgłoś
kociatko78 Re: troche słodki drink 31.12.04, 09:40 ja jestem z tych co to tylko slodkie pija: 1 malibu + sok pomarańczowy + lód 2 wódka lub tequila + sok pomarańczowy + grenadina + lód 3 carolines lub bailis lub inne + mleko (niekoniecznie) + lód 4 pasoa + sok pomaranczowy + lod (wersja hard + wódka) wszystkie cztery sa slodziutkie i pyyyszne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszz Re: troche słodki drink IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 09:45 podpowiedizane: malibu+sok pomarańczowy+sok malinowy :) Odpowiedz Link Zgłoś
pan.chuligan Negroni 02.01.05, 06:45 1/3 Bombay Sapphire 1/3 Martini Rossi Red 1/3 Campari Moze byc z kilkoma kostkami lodu i odrobina wody sodowej. Uwaga - dosyc mocna mieszanka, uwazaj co wybierzesz na jednostke/baze miary. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
e_katt klasycznie: Pina Colada 02.01.05, 13:24 powinien podpasować, tym bardziej, że łączy wymienione przez ciebie smaki wklejam z ostatniej "KUCHNI": Pina Colada (na 1 drink) 60 ml białego rumu, 100 ml soku ananasowego, 40 ml mleczka kokosowego z puszki, 20 ml śmietanki, 1 plaster ananasa, kruszony lód Szklankę napełniamy do połowy pokruszonym lodem. Wszystkie składniki drinka miksujemy w elektrycznym mikserze, przelewamy do szklanki i dokładnie mieszamy. Podajemy w dużej szklance koktajlowej, udekorowanej plastrem ananasa, ze słomką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszz Re: klasycznie: Pina Colada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 17:46 właśnie:) pina colada a mi się pomyliło z casablancą i zwątpiłam jak znalazłam tamten przepis. dzięki Odpowiedz Link Zgłoś