Dodaj do ulubionych

sałatka wykwintna i mrożony mintaj :-(

04.01.05, 15:41
Czy ona jest wykwintna to nie wiem, tak się nazywa mrożonka z Hortexu, jakieś
tam ma w sobie brokuły, czerwoną fasolę, kukurydzę, chyba marchewkę w takich
karbowanych plasterkach i coś tam jeszcze. I mam paczkę mrożonych filetów z
mintaja. I jakoś nie jestem nastrojona optymistycznie co do obiadu z tych
elementów.
Czy słusznie?
Obserwuj wątek
    • dispell Re: sałatka wykwintna i mrożony mintaj :-( 04.01.05, 16:39
      Proponuję tak: mintaja usmażyć na złoto w panierce z mąki, jaja i tartej bułki
      przyprawiając pieprzem cytrynowym Kamis-u. Warzywa podgrzać na patelni i
      doprawić po swojemu - najlepiej na ostro, dodać łyżkę przecieru z pomidorów lub
      koncentratu, odrobine cukru do przełamania kwaskowatości tychże...i już...Można
      jeść na ciepło z ryżem, jak i na zimno np. z pieczywem.Smacznego. Ryby lubią
      większość warzyw...)))
      • dispell Re: acha... 04.01.05, 16:41
        Acha - potem rybę dajesz na czystą patelnię, na to swoje warzywka i jeszcze
        chwilkę niech się poduszą z całością na małym ogniu pod przykryciem...To chyba
        już wszystko...
      • mysiulek08 Re: sałatka wykwintna i mrożony mintaj :-( 04.01.05, 18:00
        Zrezygnowalabym z panierki bulczano-jajecznej, w towarzystwie wilgotnych jarzyn
        zrobi sie packowata, sama maka wystarczy.
        • dispell Re: paćkowata 04.01.05, 22:34
          jeśli zredukuje się sos - nie będzie żadnej paciai. W podobny sposób robię ryby
          po węgiersku. Zresztą zasadniczym zadaniem tej panierki jest utrzymanie mięsa
          ryby w całości - mintaj jest dość delikatny - szczególnie po rozmrożeniu. Z
          kolei opanierowanie w samej mące spowoduje, że ryba się rozpadnie...po
          prostu...)))
          • mysiulek08 Re: paćkowata 04.01.05, 22:43
            Nie rozpadnie sie, chwile musi z ta maka postac by sok namokl make. Od zawsze
            tak smaze ryby i zareczam Ci, ze nawet najdelikatniejsze rybie miesko z wegorza
            morskiego sie nie rozpada.
          • mysiulek08 Re: paćkowata 04.01.05, 22:44
            a moze to tez moja niechec do panierek?
            • dispell Re: panierki 04.01.05, 23:02
              Jak by nie patrzył naszym znaczącym wkładem w kuchnię światową jest panierka z
              bułki. Ja jednak raczej używam mieszanki zmielonych, wysuszonych pozostałości
              po chlebach pieczonych przez siebie.Pozdrawiam...)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka