Gość: Jesse James IP: 81.210.22.* 11.01.05, 15:39 Czy ktoś wie jak to zrobić? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
invicta1 Re: Panierka taka jak w KFC. 11.01.05, 15:42 nie mogę znowu panierka KFC:)))))))))))prawdopodobnie dodaja do tego jakieś prochy, że tak uzależnia:) średnio raz w tygodniu wątek: "panierka z KFC help" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jesse James Re: Panierka taka jak w KFC. IP: 81.210.22.* 11.01.05, 15:45 A to przepraszam, ale ja osobiscie pierwszy raz o tym wspomniałem. Zaraz poszukam sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: Panierka taka jak w KFC. 11.01.05, 15:45 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=16926372&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
dispell Re: Bo to: 11.01.05, 15:49 dla "pakerów" taniocha dopalacze...Hormony i te inne...;)))Wiesz ile kosztują suplementy w wyspecjalizowanych sklepach???;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kara Re: Panierka taka jak w KFC. IP: *.wro.vectranet.pl / 62.29.254.* 11.01.05, 20:39 kruszę płatki kukurydziane, mieszam je z gotowa przyrawą do kurczaka kamisa, panieruje i smaże we frytownicy na 180 stopni Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 kfc 11.01.05, 22:07 Gość portalu: kara napisał(a): > kruszę płatki kukurydziane, mieszam je z gotowa przyrawą do kurczaka kamisa, > panieruje i smaże we frytownicy na 180 stopni i wychodzi mi ci innego:) Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: Panierka taka jak w KFC. 11.01.05, 22:08 cholera no! i wychodzi COŚ innego:) Odpowiedz Link Zgłoś
paprotka-gd Re: Panierka taka jak w KFC. 11.01.05, 23:08 hej ! jak to co innego ? to niemożliwe ;-) chyba to była panierka z CFK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kocur Re: Panierka taka jak w KFC. IP: *.eranet.pl 12.01.05, 22:47 To bardzo proste i bez dodatku chemicznych środków w rodzaju "E" Kawałki kurczaka macza się w pianie z białek (ale nie musi byc ona na sztywno ubita) a na koniec obtacza się w mące kukurydzianej. Do mąki można dodać odrobinę przypraw (pieprz ,sól, papryka lub inne ulubione). Kurczaka mozna wcześniej zamarynować. Do tego sos cytrynowo-imbirowy i w rezultacie KFC może sobie plajtować:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Panierka taka jak w KFC. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 09:53 tez tak robie bardzo dobre wychodzi pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
dagg Re: Panierka taka jak w KFC. 13.01.05, 10:22 No to jeszcze tylko proszę o przepis na ten sos:) Dagmara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kocur Re: Panierka taka jak w KFC. IP: *.eranet.pl 16.01.05, 13:29 Jeżeli chodzi o ses bardzo proszę. 2 łyżki mąki kukurydzianej, szklanka rosołu (bulionu z kostki, ale trzeba uważać, żeby sosu nie przesolić doprawiając go)), około 4 łyzek sosu sojowego, łyżka posiekanego imbiru (może być w proszku a wtedy wystarczy około łyżeczki do herbaty) około 3-ch łyżek cukru, sok z połowy cytryny (jeżeli sos bęzie mało kwaśny jeszcze trochę można dodać) I teraz tak. Wszystkie składniki z wyjątkiem mąki należy połączyc zagotować i trzymać na małym ogniu przez jakieś 5 minut dodać następnie mąkę kukurydzianą wymieszaną z odrobiną wody (około 2- 3-łyżki). Gotować około 3 minut i sos gotowy. (nie dodałam w przepisie na panierkę, żę kurczaka (pociętego na porcje) udka lub skrzydełka jednak dobrze jest obgotować przed panierowaniem a póżniej smarzeniem, wystarczy jakieś 5- minut). Życzę smacznego. Odpowiedz Link Zgłoś