Dodaj do ulubionych

makaron i .... martini

02.02.05, 07:24
wciaz nie zrobione rurki z wódką, a tu nowy przepis sie znalazł
3 tb butter
1/4 ts whole coriander; ground
1 tb olive oil
1 ts salt
2 shallots; minced
1 red bell pepper
4 cloves; garlic
1 1/2 c heavy cream
1 jalapeno pepper; chopped*
1/3 c finely chopped cilantro
2 md tomatoes; chopped
3 tb minced parsley
4 oz vodka
1 lb fresh spaghetti
3 tb dry vermouth
1 sliced black olives
2 tb fresh lime juice
6 sprigs fresh cilantro; (as
-ga
2 ts tomato paste
1 crushed red pepper
1/2 ts white pepper; ground

Instructions

* but not seeded Heat butter and oil over medium heat in large saucepan.
Na masle i oliwie przesmażyć szalotki i czosnek. Dodac ostrą papryczkę posiekaną drobno, krótko przesmażyć i dodać 2 srednie pomidory, obrane i pokrojone w kosteczke (znaczy teraz lepiej z puszki).
Dodac 1/3 kubka wódki, 3 łyżki martini wytrawnego, bialy pieprz, 2 łyżki soku z limonki, 2 łyzeczki koncentratu pomidorowego, sol, kolendre.
Gotować ok. 3 minuty, dodac papryke pokrojona w kawalki i jeszcze chwile gotować. Dodac smietanę i zagęscic sos gotujac ok. 10 minut.
Na koncu dodac kolendre, natke i posiekaną czarną oliwkę i starty parmezan

Dodac do swiezo ugotowanego spaghetti. Wymieszac i podac.


--
"kiedy się uczy o jedzeniu człowiek przeżywa nieskończone przygody i niespodzianki. Na przykład, kiedy już myslisz, że opanowałeś ziemniaka, odkrywasz aligot aksamitną mieszanką z utłuczonych ziemniaków, czosnku i kantalskiego sera"
Obserwuj wątek

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka