bedada 22.04.05, 13:28 Czy ktoś wie jak się robi?Podobno taki sos podaje sie do mięsa.Ale nie jestem pewna. Może ktoś ma już jakieś doświadczenia odnośnie takiego sosu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bedada Re: sos orzechowy 22.04.05, 13:34 Obojetnie.Mąż przyszedł wczoraj z pracy i mówił ,że ktoś zachwalał właśnie taki sos do mięska,ale z jakich orzechów on był zrobiony niestety nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: sos orzechowy 22.04.05, 13:35 moze satey z orzeszków ziemnych.. jeszcze nie robiłam.. ale smaczny jest Odpowiedz Link Zgłoś
niedzwiedzica_sousie Re: sos orzechowy 22.04.05, 13:38 jadłam kiedyś w restauracji solę z sosem orzechowym. ale to było pyszne!! niestety nie potrafię zrobić Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: sos orzechowy 22.04.05, 13:41 pomyłka to nie sos satey sie nazywa a sposob przyrzadzania miesa.. chyba cos namotałam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: sos orzechowy IP: *.red.bezeqint.net 22.04.05, 14:33 Wlasnie wczoraj "Dwie puszyste panie" robily taki sos do pieczonej wolowiny,raczej to wygladalo jak pasta.Skladnikow dokladnie nie pamietam, ale byl chleb utarty z czosnkiem,mielone orzechy wloskie i migdaly,biale wino. Ten sos nazywal sie katalonski. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: sos orzechowy - a no właśnie: 24.04.05, 23:34 Niektórzy wymawiają mi, że zbyt często podaję linki z Googla. No i proszę: rinthaea.notlong.com Odpowiedz Link Zgłoś