mysia23 10.05.05, 21:14 Mam jeszcze pare słoików z jagodami. Proszę o rady na ciasto z nimi,bo ja robię tylko drożdżowe i jogurtowe,a zrobiłabym coś nowego. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: elask Re: jagody IP: 217.79.147.* 11.05.05, 16:45 Jagody w słoiku można spokojnie przechować na nastepny rok... A z ciast - może spróbujesz roladę biszkoptową z kremem jagodowym? Albo sernik? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marghe_72 Re: jagody IP: *.acn.waw.pl 11.05.05, 21:15 z ciast to ja noga jestem.. wiec nie pomoge kisiel zrób pyszny jest Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: jagody 12.05.05, 04:26 a moze tak na soku zrobic galaretke i calosc z owocami wylac na biszkopta? mozna ewentualnie tego piszkopta potraktowac masa budyniowa Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda85 Re: jagody 18.05.05, 20:56 a makaron z jagodami próbowałaś, polany śmietaną lub jogurtem z cukrem , pychotka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PolskiCukier Re: jagody IP: 80.68.236.* 19.05.05, 08:48 JA bym spróbował zrobić pierogi - tylko czym zagęścić taki farsz jagodowy? Bo przecież nie tartą bułką... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elask Re: jagody IP: 217.79.147.* 19.05.05, 14:04 Dobrze odsączyc sok i dodoać odrobinę kaszy manny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyza Re: jagody IP: *.dip.t-dialin.net 19.05.05, 14:38 sprobuj moze deser z jagodami, 10 lyzek cukru rozpuscic na patelni,do tego wsypac pare lyzek slonecznika(ja daje okolo 6-8lyzek),mase rozsmarowac(cienko) na papierze do pieczenia,zostawic az do ostudzenia, 2 kubki serka homo + 2p.smietany kremowki(ubic)wymieszac, 1 sloik jagod(bez sok albo nie za duzo),najlepiej do przezroczystej miski,ukladac warstwy tzn.mase(serek+kremowka)na to jagoda i tak na przemian,wstawic do lodowki na min.4 godz. a przed podaniem lamac i ukladac plasterki z tzw.krokantu ze slonecznikiem,smacznego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilka Re: jagody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.05, 16:55 pyza - dzięki za pomysł :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyza Re: jagody IP: *.dip.t-dialin.net 26.05.05, 18:30 lilka,prosze bardzo jak pierwszy raz wyprobujesz,to sama stwierdzisz czy nie za malo cukru,niektorym smakuje tak,inni lubia bardziej slodkie. ze swiezymi jagodami smakuje tez super,ale wtedy je troche posypuje cukrem, moze ty masz tez jakies fajne przepisy, pozdrawiam pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilka Re: jagody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 21:45 na razie się uczę, ale myślę, że kiedyś też uda mi się coś "wylansować" :-) Odpowiedz Link Zgłoś