Gość: Kaś IP: 212.75.96.* 19.05.05, 14:36 Może macie pomysły co mogłabym zrobić dziś na obiad? Tak sobie siedzę i myślę i nic nie mogę wymyślić? Pomóżcie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marghot Re: Co dziś na obiad? 19.05.05, 14:39 u mnie zagadka - dziś pichci Monsz za to jutro chyba cosik na bazie szparagów - frittata jakować może z dodatkiem boczniaków? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaś Re: Co dziś na obiad? IP: 212.75.96.* 19.05.05, 14:43 W moim przypadku jak pichci ślubny to nijak żadnej niespodzianki nie ma - bo przez kolejne trzy dni jemy spaghetti. Chyba dzis zapodam zupkę cebulową. Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: Co dziś na obiad? 19.05.05, 14:47 mnie też kusi zupa z boczniaków lub ziemniaczana (z boczkiem) :) Odpowiedz Link Zgłoś
nina321 Re: Co dziś na obiad? 19.05.05, 14:48 U mnie bardziej klasycznie. Górka cielęca -duszona . Do tego ziemniaki i młoda kapusta z koperkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
jollka2 Re: Co dziś na obiad? 19.05.05, 15:12 U mnie pulpety szpinakowe ( z galerii potraw)w sosie, z kaszą i buraczkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Co dziś na obiad? IP: *.access.telenet.be 19.05.05, 15:01 U mnie dzisiaj kasza gryczana na suszonych grzybach ,ze smazona cebulka. Juz zrobiona , studzi sie . Do tego bedzie jajko sadzone z przypalonym spodem , serek topiony i jogurt. Dla meza surowa kielbasa upieczona z kartoflami oraz czerwona kapusta (bo on takich dobrych rzeczy jak ja nie jada) Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: Co dziś na obiad? 19.05.05, 15:04 rosol drobiowy ze smakiem szparagowym (zachowuje zawsze te zdrewniale czesci i dorzucam do wywaru) kolejna odslona pieczeni wieprzowej po normandzku. z jablkami i calvadosem (bylo wystawne danie na niedziele i nie udalo sie zjesc) Odpowiedz Link Zgłoś
pauluchna Ja mam dziś biednie :( 19.05.05, 15:09 Trochę się rzucałam z kasą i teraz, w poniedziałek dopiero będzie premia a ja w portfelu mam chyba z 2 zł :)))) Od wczoraj mi został duzy filet z kurczaka w panierce, ugotuję ryż, dodam sos słodko kwaśny ze słoika i krojony filet ....... taka niby "okura" ;) Nie umiem za bardzo być oszczędna, więc zawsze na wypłatę robię giga zakupy żywnościowe, makarony, sosy w słoikach itp. żeby w razie awarii z kasą mieć co podać na obiad :))) tak jak dziś Odpowiedz Link Zgłoś
ks40 Re: Co dziś na obiad? 19.05.05, 15:11 Dziś u mnie danie kolonijne czyli kotlet z mortadeli panierowany, młode ziemniaczki z koperkiem plus jakaś surówka. Chyba zrobię ogórki małosolne z ogórkami świeżymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bambus24 Re: Co dziś na obiad? IP: *.jpk.pl / *.rotmanka.jpk.pl 19.05.05, 15:33 dzis u mnie na pierwsze danie barszcz na botwince,na drugie;schab w sosie serowym,ryz i zielona salata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaś Re: Co dziś na obiad? IP: 212.75.96.* 19.05.05, 15:36 Hmmm, zaintrygował mnie ten schab w sosie serowym. Będę wdzięczna za przepis? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bambus24 Re: Co dziś na obiad? IP: *.jpk.pl / *.rotmanka.jpk.pl 19.05.05, 16:23 schab pokroilam w plastry natarlam sola i pieprzem kolorowym usmazylam na patelni grillowej, a sos zrobilam na bazie beszamelu,mialam resztki roznych serow starlam na tarce dodalam do beszamelu wrzucilam jeszcze maly serek topiony i lyzke smietany.dodalam do tego miesko doprawilam jeszcze pieprzem kol i galka.musze przyznac ze robilam cos takiego po raz pierwszy i troche sie balam ze nie da sie zjesc, ale wyszlo pyszne i czesciej bedzie sie pojawiac na naszym stole.pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaś Re: Co dziś na obiad? IP: 212.75.96.* 19.05.05, 16:33 No to mam już obiad na niedzielę. Dziękuję i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś