Dodaj do ulubionych

Pasta krewetkowa - gdzie?

IP: *.acn.waw.pl 22.06.05, 11:17
albo czym zastąpić?
Obserwuj wątek
    • j-lee Re: Pasta krewetkowa - gdzie? 22.06.05, 11:30
      pamiętasz jak kiedyś ci mówiłem o sklepach wietnamców pod dworcem pks - na 99%
      tam będzie, być może też na poznańskiej - ale poznańska jest dużo droższa

jest słona, ale nie szukaj substytutów, bo po co
      • Gość: marghe_72 Re: Pasta krewetkowa - gdzie? IP: *.acn.waw.pl 22.06.05, 11:32
        w sklepach z chinszczyzną nie widziałam :(
        dobrze, ze i przypomnialeś o PKS :) Dziękuję

• an20 Re: Pasta krewetkowa - gdzie? 22.06.05, 11:35
        W tej budzie u wietnamcow o ktorej pisze j-lee, jest duzo fajnych rzeczy i
        naprawde nie drogo. Pasta krewetkowa jest, suszone krewetki, rozne sosy,
        makarony, bambusy w roznej postaci, grzyby, imbir- mozan by do wieczora wymieniac:)
        • Gość: marghe_72 Re: Pasta krewetkowa - gdzie? IP: *.acn.waw.pl 22.06.05, 11:36
          a mogę raz jeszcze poprosić o dokłądne wskazówki? :)
          • j-lee Re: Pasta krewetkowa - gdzie? 22.06.05, 11:37
            wiesz gdzie jest dokładnie dworzec pks na tyłach stadionu 10lecia?
            • Gość: marghe_72 Re: Pasta krewetkowa - gdzie? IP: *.acn.waw.pl 22.06.05, 11:42
              wiesz :)
              • j-lee Re: Pasta krewetkowa - gdzie? 22.06.05, 11:47
                no to tam - ja znalazłem tam 3 sklepy - ale niestety jest tam niezły labirynt
                więc trudno wytłumaczyć, jeden ze sklepów, zresztą mój ulubiony ;-), jest
                dokładnie "tyłem odwrócony" do samego dworca, reszta jest w gąszczach

a mają napewno, bo wszystko biorą z hurtowni:
                www.asiafoods.pl
                popatrz na dział sosy, oleje, pasty

jeśli tam nie będzie to w samej hurtowni dostaniesz napewno, ja się tam
                zaopatruję czasami, ale krzywią się na małe ilości, jakto hurtwownia, więc jak
                mało - to lepiej w budach
                • Gość: marghe_72 Re: Pasta krewetkowa - gdzie? IP: *.acn.waw.pl 22.06.05, 11:50
                  dziękuję
                  spróbuję
                • an20 Re: Pasta krewetkowa - gdzie? 22.06.05, 11:54
                  ja chodze do budy ktora jest przy dworcu PKS. Jak wychodze z tej budki to na
                  przeciwko jeszcze jest sciana dworca a pod nia sprzedaja baby rajstopy. Trzeba
                  sie dobrze przygladac poniewaz te sklepiki nie sa zbyt widoczne, przed nimi
                  staja zawsze jakies tony ciuchow i stojakow
                  • j-lee no to właśnie moja ulubiona ! 22.06.05, 11:57
                    prowadzą je dwie uśmiechnięte wietnamki ;-)
                    • an20 Moja tez:) 22.06.05, 12:02
                      ostatnio kupilam tam na imprezke lichi do salatki i makarony z ryzu i soi. Maj
                      tez bardzo dobry sos rybny. Maja tez w tej budce porcelane(miseczki) i plyty z
                      ich muzyka:)
                      • j-lee a ja ostatnio: 22.06.05, 12:08
                        kupiłem sos rybny Sqiud Brand - bardzo tani (7zł) i dobry - chociaż mają też
                        dwa razy droższe

słodko-kwaśny chilli najtaniej mają - 10 zł - gdzie indziej 12zł (markety nawet
                        18zł więc spora różnica)

świeża trawa cytrynowa - 1 kłącze - 1zł - kupiłem jakis czas temu - bardzo
                        aromatyczna

mleko - 5zł - gdzie indziej 6zł i drożej

same pyszności
                        • an20 Re: a ja ostatnio: 22.06.05, 12:12
                          na te klacza cytrynowe to ja nadziewam szaszlyki super i gotuje zupe cytrynowa -
                          tez wychodzi pyszna:)
                          Niestety w Wietnamie nei bylam ale podrozowalam po Chinach, niesamowity kraj.
                          Tam wlasnie jadlam jajka stuletnie i tu w Polsce tez takowe kupilam- niesamowite:)
                          • Gość: marghe_72 Re: a ja ostatnio: IP: *.acn.waw.pl 22.06.05, 12:14
                            oo tak trawa cytrunowa to jest to :)
                            • monia_77 Re: a ja ostatnio: 22.06.05, 12:26
                              A ja mam pytanko, czy mozecie przy okazji wrzucic kilka przepisow dla laika,
                              wybiore sie pod stadion po te przyprawy, z tym ze nie wiem od czego zaczac.
                              Uwielbiam makarony "skosne" i poszlabym w ten temat, zwlaszcza ze goszcze
                              niebawem moja mamusie na obiadku i chetnie zrobilabym dla niej cos specjalnego.

No i do czego ta pasta krewetkowa? DO przyprawiania sosow, na kanapki?
                              • Gość: marghe_72 Re: a ja ostatnio: IP: *.acn.waw.pl 22.06.05, 12:30
                                ja sobie sprawuiłam ksiazkę KUchnia Azjatycka.. i podoba mi sie
                                dla początkującego w sam raz
                                moze i Tobie sie spodoba
                                w Empiku jest (była..)
                              • an20 Re: a ja ostatnio: 22.06.05, 12:50
                                zajrzyj tutaj jest w czym wybierac i nie sa strasznie skomplikowane. Aj lubie
                                zupke chinska
                                www.gotowanie.wkl.pl/grp_przep.php?grp_prz=17
                                Uwaga: jezeli uzywaz pedy bambusa z puszki albo z folii i nie chcesz aby zupa
                                miala zbyt intensywny smak bambusa to trzeba:
                                wyplukac kilka razy bambus i troche go gotowac oddzielnie w garnku. Pozniej
                                odcedzic na sicie i wlozyc do zupki.
                                • monia_77 Re: a ja ostatnio: 22.06.05, 12:57
                                  A autor tej ksiazki Marghe to kto?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka