Gość: marghe_72 IP: *.acn.waw.pl 22.06.05, 11:17 albo czym zastąpić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
j-lee Re: Pasta krewetkowa - gdzie? 22.06.05, 11:30 pamiętasz jak kiedyś ci mówiłem o sklepach wietnamców pod dworcem pks - na 99% tam będzie, być może też na poznańskiej - ale poznańska jest dużo droższa jest słona, ale nie szukaj substytutów, bo po co Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marghe_72 Re: Pasta krewetkowa - gdzie? IP: *.acn.waw.pl 22.06.05, 11:32 w sklepach z chinszczyzną nie widziałam :( dobrze, ze i przypomnialeś o PKS :) Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
an20 Re: Pasta krewetkowa - gdzie? 22.06.05, 11:35 W tej budzie u wietnamcow o ktorej pisze j-lee, jest duzo fajnych rzeczy i naprawde nie drogo. Pasta krewetkowa jest, suszone krewetki, rozne sosy, makarony, bambusy w roznej postaci, grzyby, imbir- mozan by do wieczora wymieniac:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marghe_72 Re: Pasta krewetkowa - gdzie? IP: *.acn.waw.pl 22.06.05, 11:36 a mogę raz jeszcze poprosić o dokłądne wskazówki? :) Odpowiedz Link Zgłoś
j-lee Re: Pasta krewetkowa - gdzie? 22.06.05, 11:37 wiesz gdzie jest dokładnie dworzec pks na tyłach stadionu 10lecia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marghe_72 Re: Pasta krewetkowa - gdzie? IP: *.acn.waw.pl 22.06.05, 11:42 wiesz :) Odpowiedz Link Zgłoś
j-lee Re: Pasta krewetkowa - gdzie? 22.06.05, 11:47 no to tam - ja znalazłem tam 3 sklepy - ale niestety jest tam niezły labirynt więc trudno wytłumaczyć, jeden ze sklepów, zresztą mój ulubiony ;-), jest dokładnie "tyłem odwrócony" do samego dworca, reszta jest w gąszczach a mają napewno, bo wszystko biorą z hurtowni: www.asiafoods.pl popatrz na dział sosy, oleje, pasty jeśli tam nie będzie to w samej hurtowni dostaniesz napewno, ja się tam zaopatruję czasami, ale krzywią się na małe ilości, jakto hurtwownia, więc jak mało - to lepiej w budach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marghe_72 Re: Pasta krewetkowa - gdzie? IP: *.acn.waw.pl 22.06.05, 11:50 dziękuję spróbuję Odpowiedz Link Zgłoś
an20 Re: Pasta krewetkowa - gdzie? 22.06.05, 11:54 ja chodze do budy ktora jest przy dworcu PKS. Jak wychodze z tej budki to na przeciwko jeszcze jest sciana dworca a pod nia sprzedaja baby rajstopy. Trzeba sie dobrze przygladac poniewaz te sklepiki nie sa zbyt widoczne, przed nimi staja zawsze jakies tony ciuchow i stojakow Odpowiedz Link Zgłoś
j-lee no to właśnie moja ulubiona ! 22.06.05, 11:57 prowadzą je dwie uśmiechnięte wietnamki ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
an20 Moja tez:) 22.06.05, 12:02 ostatnio kupilam tam na imprezke lichi do salatki i makarony z ryzu i soi. Maj tez bardzo dobry sos rybny. Maja tez w tej budce porcelane(miseczki) i plyty z ich muzyka:) Odpowiedz Link Zgłoś
j-lee a ja ostatnio: 22.06.05, 12:08 kupiłem sos rybny Sqiud Brand - bardzo tani (7zł) i dobry - chociaż mają też dwa razy droższe słodko-kwaśny chilli najtaniej mają - 10 zł - gdzie indziej 12zł (markety nawet 18zł więc spora różnica) świeża trawa cytrynowa - 1 kłącze - 1zł - kupiłem jakis czas temu - bardzo aromatyczna mleko - 5zł - gdzie indziej 6zł i drożej same pyszności Odpowiedz Link Zgłoś
an20 Re: a ja ostatnio: 22.06.05, 12:12 na te klacza cytrynowe to ja nadziewam szaszlyki super i gotuje zupe cytrynowa - tez wychodzi pyszna:) Niestety w Wietnamie nei bylam ale podrozowalam po Chinach, niesamowity kraj. Tam wlasnie jadlam jajka stuletnie i tu w Polsce tez takowe kupilam- niesamowite:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marghe_72 Re: a ja ostatnio: IP: *.acn.waw.pl 22.06.05, 12:14 oo tak trawa cytrunowa to jest to :) Odpowiedz Link Zgłoś
monia_77 Re: a ja ostatnio: 22.06.05, 12:26 A ja mam pytanko, czy mozecie przy okazji wrzucic kilka przepisow dla laika, wybiore sie pod stadion po te przyprawy, z tym ze nie wiem od czego zaczac. Uwielbiam makarony "skosne" i poszlabym w ten temat, zwlaszcza ze goszcze niebawem moja mamusie na obiadku i chetnie zrobilabym dla niej cos specjalnego. No i do czego ta pasta krewetkowa? DO przyprawiania sosow, na kanapki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marghe_72 Re: a ja ostatnio: IP: *.acn.waw.pl 22.06.05, 12:30 ja sobie sprawuiłam ksiazkę KUchnia Azjatycka.. i podoba mi sie dla początkującego w sam raz moze i Tobie sie spodoba w Empiku jest (była..) Odpowiedz Link Zgłoś
an20 Re: a ja ostatnio: 22.06.05, 12:50 zajrzyj tutaj jest w czym wybierac i nie sa strasznie skomplikowane. Aj lubie zupke chinska www.gotowanie.wkl.pl/grp_przep.php?grp_prz=17 Uwaga: jezeli uzywaz pedy bambusa z puszki albo z folii i nie chcesz aby zupa miala zbyt intensywny smak bambusa to trzeba: wyplukac kilka razy bambus i troche go gotowac oddzielnie w garnku. Pozniej odcedzic na sicie i wlozyc do zupki. Odpowiedz Link Zgłoś