Gość: sisi IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.06.05, 18:12 Mam opakowanie takich kulek. Sa malutkie, specjalne do salatek. No wlasnie, do jakich salatek? Macie jakies ciekawe przepisy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sisi Re: kulki mozarelli IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.06.05, 18:16 A moze w greckiej sera feta zastapic mozzarella? Inne pomysly? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: kulki mozarelli IP: *.rzeszow.mm.pl 30.06.05, 18:43 Klasyka to mozzarella , pomidory i bazylia plus oliwa, ocet balsamiczny, pieprz (ew.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sisi Re: kulki mozarelli IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.06.05, 19:58 Tez tak czesto robie. Jednak tym razem bedzie to salatka na impreze, gdzie bedzie ponad 20 osob, wiec chcialabym, zeby bylo jej jak najwiecej. Dlatego szukam czegos z wieksza liczba skladnikow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sisi Re: kulki mozarelli IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.07.05, 15:54 Moze ktos jeszcze cos dorzuci? Odpowiedz Link Zgłoś
annarea Re: kulki mozarelli 01.07.05, 16:18 generalnie mozarella zwlaszcza ta w malych kulkach nie ma jakiegos zdecydowanego smaku i mozna dodac ja roznych salatek. Ja ja dodaje do slatek z zielona salata: salata zielona ( lub mix salat zielonych) rucola marchewka starta na grubszych oczkach pomidor w osemki mozarella tunczyk sol ocet balsamiczny olio extra vergine jak kazda salatke z zielona salata nalezy przyprawiac przed samym podaniem. Mozesz tez dodac kukurydze, zamiast tunczyka kawaleczki schabu wedzonego albo szynke gotowana w kosteczke w wersji vip mozna dodac krewetki itd... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elle Re: kulki mozarelli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 19:17 też spróbuję! dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś
bonzee Re: kulki mozarelli 08.07.05, 19:19 Caprese salad: Z pomidorem, czarnymi oliwkami. Tricolore salad: z avocado, pomidorem. Odpowiedz Link Zgłoś
pscolki2 Re: kulki mozarelli 08.07.05, 19:56 ja ostatnio zrobiłam koreczki z mini mozarelli z pomidorkami koktajlowymi, przełożone listkiem bazylii, trzeba je lekko skropic oliwą i ciut posolić ale przed samym podaniem bo bazylia straci wygląd... Odpowiedz Link Zgłoś