Gość: ela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 13:50 po raz pierwszy robię zupę krem i nie wiem z czym się ją je? Czy z groszkiem ptysiowym pasuje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: cava7 Re: zupa krem z cukini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 22:27 Pasuje,ale jak dla mnie trochę bez smaku jest. Lepiej zrobić samemu grzanki ze zwykłego białego chleba pokrojonego w kostkę i przyrumienionego na oleju, oliwie lub masełku. Moja rodzinka to uwielbia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marghe_72 Re: zupa krem z cukini IP: *.acn.waw.pl 22.07.05, 22:31 a ja bym zrobiła z cukinią:) pokroiłabym w kostkę , wrzuciła na patelnie z oliwa i czosnkiem, skropiła cytryną i wrzuciła każdemu do zupy :) Odpowiedz Link Zgłoś
siostraheli Re: zupa krem z cukini 22.07.05, 22:32 ta wielokrotnie sprawdzona, wrzuc w wyszukiwarke a znajdziesz mnostwo watkow. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=26159442&a=26159442 Odpowiedz Link Zgłoś
bagatella odnosnie giezikowej zypy z cukinii, pytanie 22.07.05, 22:50 ja mam malutkie pytanie, czy ta slynna juz zupa giezikowa nabiera moze smakow dopiero na drugi dzien czy jest do natychmiastowej konsumpcji zaraz po przygotowaniu? chce zrobic menszowi na niedziele na imieniny, ale wolalabym juz zaczac w sobote, wiec? Odpowiedz Link Zgłoś
siostraheli Re: odnosnie giezikowej zypy z cukinii, pytanie 22.07.05, 22:56 dobrze by bylo ugotowc baze, a cukinie dodac nastepnego dnia (mozna je pokroic i zostawic w lodowce), bo kazde kolejne przegotowanie sprawi, ze bedzie mniej miesista a bardziej paciajowata. Odpowiedz Link Zgłoś
bagatella Re: odnosnie giezikowej zypy z cukinii, pytanie 22.07.05, 23:07 jesli dobrze zrozumialam, to moge zrobic dzien wczesniej bez dodania cukinii, ale w tym wszystkim to martwi mnie ten ziemniak, on jest niezbyt smaczny ugotowany na drugi dzien, wiec jak mam zrobic ? Odpowiedz Link Zgłoś
siostraheli Re: odnosnie giezikowej zypy z cukinii, pytanie 23.07.05, 10:29 ziemniaki, czosnek i cebule podsmazasz na oliwie, potem dodajesz wody lub bulionu i gotujesz, potem miksujesz na krem i to trzymasz sobie do nastepnego dnia. Nie traci smaku. Potem dodajesz cukinie np. w polplasterkach i chwileczke gotujesz, ma byc jedrna. Odpowiedz Link Zgłoś
bagatella Re: odnosnie giezikowej zypy z cukinii, pytanie 23.07.05, 15:51 teraz juz wszystko jest jasne, dziekuje za odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś