Dodaj do ulubionych

zupa krem z cukini

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 13:50
po raz pierwszy robię zupę krem i nie wiem z czym się ją je? Czy z groszkiem
ptysiowym pasuje?
Obserwuj wątek
    • Gość: cava7 Re: zupa krem z cukini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 22:27
      Pasuje,ale jak dla mnie trochę bez smaku jest. Lepiej zrobić samemu grzanki ze
      zwykłego białego chleba pokrojonego w kostkę i przyrumienionego na oleju,
      oliwie lub masełku. Moja rodzinka to uwielbia :)
      • Gość: marghe_72 Re: zupa krem z cukini IP: *.acn.waw.pl 22.07.05, 22:31
        a ja bym zrobiła z cukinią:)
        pokroiłabym w kostkę , wrzuciła na patelnie z oliwa i czosnkiem, skropiła
        cytryną
        i wrzuciła każdemu do zupy :)
        • siostraheli Re: zupa krem z cukini 22.07.05, 22:32
          ta wielokrotnie sprawdzona, wrzuc w wyszukiwarke a znajdziesz mnostwo watkow.
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=26159442&a=26159442
          • bagatella odnosnie giezikowej zypy z cukinii, pytanie 22.07.05, 22:50
            ja mam malutkie pytanie, czy ta slynna juz zupa giezikowa nabiera moze smakow
            dopiero na drugi dzien czy jest do natychmiastowej konsumpcji zaraz po
            przygotowaniu? chce zrobic menszowi na niedziele na imieniny, ale wolalabym juz
            zaczac w sobote, wiec?
            • siostraheli Re: odnosnie giezikowej zypy z cukinii, pytanie 22.07.05, 22:56
              dobrze by bylo ugotowc baze, a cukinie dodac nastepnego dnia (mozna je pokroic
              i zostawic w lodowce), bo kazde kolejne przegotowanie sprawi, ze bedzie mniej
              miesista a bardziej paciajowata.
              • bagatella Re: odnosnie giezikowej zypy z cukinii, pytanie 22.07.05, 23:07
                jesli dobrze zrozumialam, to moge zrobic dzien wczesniej bez dodania cukinii,
                ale w tym wszystkim to martwi mnie ten ziemniak, on jest niezbyt smaczny
                ugotowany na drugi dzien, wiec jak mam zrobic ?
                • siostraheli Re: odnosnie giezikowej zypy z cukinii, pytanie 23.07.05, 10:29
                  ziemniaki, czosnek i cebule podsmazasz na oliwie, potem dodajesz wody lub
                  bulionu i gotujesz, potem miksujesz na krem i to trzymasz sobie do nastepnego
                  dnia. Nie traci smaku. Potem dodajesz cukinie np. w polplasterkach i chwileczke
                  gotujesz, ma byc jedrna.
                  • bagatella Re: odnosnie giezikowej zypy z cukinii, pytanie 23.07.05, 15:51
                    teraz juz wszystko jest jasne, dziekuje za odpowiedz
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka