Gość: qcharzowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 17:12 czy ktoś umie mi podpowiedzieć ile czasu się je piecze? składnikami są jajka, mąka, kisiel, proszek d/piecz., cukier. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gocha221 Re: ciasto kisielowe 08.08.05, 17:21 A daj ten przepis w ałosci, prooooszę:-)) Moja Mama robiła takie ciasto budyniowo-kisielowo, dawało sie sam proszek, zamiast maki chyba. Pyszne było,ale przepis gdzies "wcieło". Byłabym bardzo wdzieczna za przepis na cos podobnego:-)) A jak długo: ja zawsze kłuje patykiem, bo mam zwariowany piekranik i te przepisowe czasy sie nie sprawdzaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qcharzowa do Gochy 221 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 22:29 Gosiu, podaję przepis, wyszło mi smacznie :) 4 jajka, 1 szklanka mąki, 1 szkl. cukru, płaska łyżeczka proszku do pieczenia, pół margaryny, kisiel. Najpierw oddziel żółtka od białek, żółtka utrzyj z cukrem, dodaj potem margarynę, ucieraj. Powoli dodawaj mąkę z proszkiem, białka ubij, wlej do masy, cały czas miksuj, na sam koniec wsyp kisiel - najlepiej koloru czerwonego, wtedy ciasto będzie miało fajny kolorek. Nasmaruj blachę margaryną, obsyp bułką tartą i piecz około 30-40 min, albo jak piszesz - sprawdzaj patyczkiem, będzie pewniejsze. pozdrawiam, Aneta Odpowiedz Link Zgłoś