Gość: mańka IP: *.netg.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.05, 16:52 w słoikach zalewać zimnym czy gorący olejem ? bo rozumime ,że nie należy ich pasteryzować? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
polkala Re: suszone pomidory 08.09.05, 17:34 we włoszech takie robią, ale wpierw je suszą dłuuugo na ich intensywnym, południowym słoneczku. aż zmaleją. ale są pyszne. i nie w oleju, ale w oliwie z oliwiek, czasami aromatyzowanej ziołami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anie Re: suszone pomidory IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.09.05, 17:37 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=28612042 tu jest watek o tym, poczytaj, moze sie przyda :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia38 Re: suszone pomidory IP: 83.238.4.* 09.09.05, 08:20 ja przywoże suszone pomidory z Włoch na tackach tak jak u nas np cykoria takie pomidory wkładam do słoika i zalewam tak 3/4 wrzątkiem dolewam oliwy z oliwek (olej tez jest ok) i octu balsamicznego . zostawiam na dobę a potem pychotka czasmi robie z ząbkiem czosnku czasami z czuszką polecam . Odpowiedz Link Zgłoś
asiarol Re: suszone pomidory 14.09.05, 16:17 Gość portalu: mańka napisał(a): > w słoikach zalewać zimnym czy gorący olejem ? bo rozumime ,że nie należy ich > pasteryzować? Też się nad tym zastanaiwam bo planuję zrobić takie pomidory pierwszy raz To jak z tą oliwą? czy ktoś jeszcze może poradzić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wookie to i ja zadam pytania IP: *.chello.pl 14.09.05, 18:40 1. jak dlugo (mniej wiecej suszycie w suszarce)? w jaki sposob poznac, ze wystarczajaco sie juz podsuszyly? 2. jakie ziola dodac? czy moga byc suszone? 3. czy rzeczywiscie wystarczy zalac je goracym olejem? jak dlugo wtedy trzymaja? w miare mozliwosci prosze o pilna odpowiedz bo pomiksy juz mi sie susza... Odpowiedz Link Zgłoś