kasiulek_mysiulek 16.09.05, 14:22 Jaką surówkę, a może kapusta? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ba_nita Re: Co do schabowych? 16.09.05, 14:29 Jak najbardziej kapusta ale najlepiej surówka z kiszonej: posiekana kapusta kiszona (nie za kwaśna) szczypta cukru, pieprz, oliwa z oliwek i posiekana natka pietruszki. Wymieszać, odstawić na godzinę niech się "przegryzie" i już... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bfinger Re: Banito IP: 217.11.130.* 18.09.05, 13:53 i nie dodawać żadnej marchewki czy cebulki? pzw Beata Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re:Ależ oczywiście można! 20.09.05, 13:52 Zwykle podaję wersję podstawową do rozbudowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość:-)) Re: Co do schabowych? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 15:48 My do schabowego jemy prawie każdy dodatek - surówkę najpardziej to lubimy z kapusty pekińskiej. Ale również można jeść schabowego z kapustą kwaszoną, kapustą modrą, ogórkiem kiszonym, buraczkami, gotowanymi warzywami. Z tym na co masz tylko ochotę. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulek_mysiulek Re: Co do schabowych? 16.09.05, 15:51 Wiem wiem, ale to ma być tak bardziej tradycyjnie, bo na obiad przychodzi babcia mojego mężczyzny:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bambus24 Re: Co do schabowych? IP: *.jpk.pl / *.crowley.pl 16.09.05, 16:47 moze buraczki?? Odpowiedz Link Zgłoś
marchefka27 Re: Co do schabowych? 16.09.05, 20:24 ja do schabowego, albo do kotleta z piersi lubię taką sałatkę: - sałata lodowa lub kapusta pekinska - ogórek - pomidor - starta na jarzynowce marchew - kukurydza - szczypiorek lub cebula - jogurt naturalny wymieszany z koperkiem (lub ewentualnie z majonezem lub w wersji mało akceptowalnej tutaj ;) - z przyprawą do mizerii knorra) a jak cos zostaje to mozna dodac tunczyka i jest kolacja :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anja Re: Co do schabowych? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 20:30 do schabowego ???????????????? tylko kapusta zasmazana !!!!!!!!!!!!!!!!!!i o niczym wiecej nie mysl, to tradycyjne polski edanie a nie zmodyfikowane i urozmaicane przez to co kto ma pod reka!!!!!!!!!!!!!! smacznego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bfinger Re: Szybkie pytanie do Anji IP: 217.11.130.* 18.09.05, 13:52 A jak robisz tę kapustę? bo chętnie ją zaraz zrobię. Z góry dziekuję Beata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzes Re: Co do schabowych? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 09:45 Pieczarki - duże pokroić w ćwiartki, małe w całości. Rozgrzać masło, wrzucić grzyby, smażyć tak, żeby pozostały w miarę twarde, sól, pieprz, pod koniec smażenia przeciśnięty czosnek i posiekany koperek. Zamieszać i podawać ciepłe. Można przypruszyć drobno startym żółtym serem. grzes www.mieszanki.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulek_mysiulek Re: Co do schabowych? 18.09.05, 13:53 Zrobiłam tak jak napisał Banita Odpowiedz Link Zgłoś
bfinger Re: Anju i Banito pomóżcie proszę 20.09.05, 11:20 jak wyzej w pytaniach: jak robi się zasmażaną i czy do surowki z kiszonej k. nie dajemy cebuli ani marchewki Dzięki. Beata. Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: bo mnie wszyscy omijają ;((( 20.09.05, 13:33 oj nikt nie widzi-może załóż nowy watek o kapuście zasmazanej Odpowiedz Link Zgłoś
bfinger Re: bo mnie wszyscy omijają ;((( 20.09.05, 13:37 a potem będą wrzeszczeć, że wątki mnożę! o nie, tak podpuścić to ja się nie dam hihi ;))) pewnie w końcu zlitują się, że tyle propozycji do schabowca... pozdrawiam Cię Invicta1 ;) Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: bo mnie wszyscy omijają ;((( 20.09.05, 13:59 hihi o już Banita pomógł:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re:Kapusta zasmażana 20.09.05, 13:58 główka młodej kapusty, lub 50 dag kapusty kiszonej 20 dag pokrojonego w kostkę boczku, 10 dag pokrojonej w kostkę słoniny 1 cebula pokrojona w kostkę, sól, pieprz, kminek. Na patelni smażymy na skwarki słoninę i boczek, dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę. Odstawiamy po zezłoceniu. Kapustę szatkujemy, zalewamy 25 ml wody i dusimy pod przykryciem na małym ogniu, kiedy zmięknie dodajemy zawartość patelni i dusimy do miękkości na końcu doprawiając do smaku. Jeśli z kapusty kiszonej to kapustę przesiekać, jeśli zbyt kwaśna pogotować w wodzie i wodę odlać. Reszta tak samo.Smacznego! Sorki, że wcześniej nie zauważyłem wołania o pomoc.;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bfinger Re:Kapusta zasmażana - Banito IP: 217.11.130.* 21.09.05, 06:12 bardzo dziekuję! wiedziałam, że mnie dojrzysz i pomożesz...;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irek Re: Co do schabowych? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 12:12 kapusta pekińska,ananas,rodzynki.....git surówka Odpowiedz Link Zgłoś