Dodaj do ulubionych

Oglądacie Nigella gryzie w tvn style?

IP: *.tele2.pl 27.09.05, 13:38
Jak wam sie podoba jej styl gotowania, mnie podoba się bardzo, szybko, łatwo
i przyjemnie. Przeraziła mnie tylko sałata z surowymi jajkami jako sos,
bleee. Ale ogólnie oglądam z przyjemnością:)
Obserwuj wątek
    • ba_nita Re: Oglądacie Nigella gryzie w tvn style? 27.09.05, 13:45
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=28953565&v=2&s=0
    • siedemgrzechow Re: Oglądacie Nigella gryzie w tvn style? 27.09.05, 16:40
      nawet moj niegotujacy samiec mial odruch wymiotny na widok wyczynow tej baby,
      porazka, szkoda, ze nie ma juz dwuch grubych bab, one byly i zabawne i zarelko
      fajne robily, a to? jej "pesto" wywolalo u mnie napad histerycznego smiechu.
      widok jej lodowki pelnej "gotowcow"- odpychajacy
      • glasscraft Re: Oglądacie Nigella gryzie w tvn style? 27.09.05, 16:52
        Dodajac watek do watku: a czy macie szanse ogladac Tamasin Day-Lewis - ta jest
        dopiero obrzydliwa - kudly niezwiazane (nowoczesne dodatki do jedzenia?),
        smakowanie wszystkiego paluchami.... yum yum yum.
        • Gość: makoz14 Re: Oglądacie Nigella gryzie w tvn style? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 17:17
          kilka cytatów niezbyt dosłownych z Nigelli
          ..." zamrażm resztki wina pozlewane z kieliszków..."
          " zamrażam kości z pieczonego kurczaka na rosół.... Nawet ,gdy u kogoś jem ,to
          pytam czy mogę kości wziąć ze sobą"....
          • nchyb Re: Oglądacie Nigella gryzie w tvn style? 28.09.05, 10:24
            Właśnie te jej zbierane po znajomych kości od kurczaka mnie rozbawiły
            najbardziej. Ciekawe czy znajomym psom wybiera resztki z miski :-)
            • glasscraft Re: Oglądacie Nigella gryzie w tvn style? 28.09.05, 12:00
              Polecam rowniez kawalek z udzialem dzieci smazacych ciastka z brokulow i
              wypluwajacych tenze - co kazdy kuchcik w kuchni powinien robic!!!
              • sigrun Re: Oglądacie Nigella gryzie w tvn style? 28.09.05, 12:49
                No właśnie, jej pesto dla leserów jest całkowitym zaprzeczeniem idei pesto. Już
                przeraziłam się w chwili gdy podsmażała pinoli. To właśnie dzięki pieczołowitemu
                ukręcaniu w moździerzu (najlepiej marmurowym) pesto ma tak wyjątkowy i
                niepowtarzalny smak. To co wykombinowała Nigella, to istna oda do lenistwa. Poza
                tym co za wartościowy wywar można zrobić na wysuszonych gnatach z pieczonego
                kurczaka sąsiadów? No i jeszcze to zbieranie białek od jajek, żebranie w
                gościach o resztki i zamrażanie wszystkiego co się da :-P A tym biednym dzieciom
                przygotowuje jakieś niesamowite paciaje, które szumnie nawywa pożywną zupą ;-) A
                co najgorsze nawet we własnym domu i - o zgrozo! - do gotowania nie zdejmuję tej
                swojej dżinsowej katanki. Ciekawe czy w okresie zimowym stoi przy blacie z
                wełnianą czapką i szalikiem? POnadto twierdzi, że jej kulinarne dziwactwa
                pozwalają zaoszczędzić czas. Założę się o grubą kasę, że prędzej posiekam ten
                boczek tradycyjnym nożem, niż ona go zmiele swoimi nożyczkami. Pzdr :-)
                • invicta1 Re: Oglądacie Nigella gryzie w tvn style? 28.09.05, 12:52
                  Dżizes dobrze, że nie mam TVN Style już wystarczy mi jeden zawał na tydziń przy
                  Pascalu "masakrującym goździki (czy co tam innego z przypraw) na pudeh"
                  • jollka2 kiedy toto leci w TVN?? 28.09.05, 12:56
                    Muszę obejrzeć po takich "zachętach".
                    Pascala owszem lubię i od roku oglądam, choć jego łamana polszczyzna zaczyna
                    mnie denerwować...
    • invicta1 Re: Hahahahaha!!!! 28.09.05, 13:12
      jak spotkam kiedyś tego zabę, to nie ręczę za siebie-smiem twierdzić, że on
      SPECJALNIE tak fatalnie kaleczy polski-takich dziwoloągów nigdy nie słyszałam u
      żadnego obcokrajowca mówiącego po polsku-no tak, ale to Fhansuzzzzzzzzzzz
      • jollka2 Re: Hahahahaha!!!! 28.09.05, 13:27
        Też zaczęłam podejrzewać, że on tak się "lansuje" tym łamaniem języka.
        • invicta1 Re: Hahahahaha!!!! 28.09.05, 13:29
          u mnie już się tak wylansował, ze wyłączam TV, po pierwszym byku-czyli w
          pierwszej minucie phoghamu
      • ba_nita Re: Hahahahaha!!!! 28.09.05, 13:28
        Ktoś, kiedyś na tym forum twierdził, że współpracował z Brodnickim i że gada
        całkiem poprawnie "pa polskamu" a odejmuje mu rozum na wizji dopiero.
      • sigrun Re: Hahahahaha!!!! 28.09.05, 13:30
        Osobiście niegdy nie śledziłam przepisów Pascala, bo za kazdym razem cała moja
        uwaga była skupiona na rozszyfrowywaniu tego jakże trendnego bełkotu.
        "Pomyszzzamy szzzzmytynke na szzzoszzzyk do kynypky". Oj, Pascal, drugim Peterem
        Sellersem to ty nie będziesz. Jak ktoś chce, to potrafi, a wymoczek na dodatek
        ma Brodnicki na nazwisko zamiast De Volaile ;-) Oj, wstyd, wstyd :-( Znam kilka
        obcokrajowców, którym poprawna polszczyzna nie sprawia żadnego kłopotu. A chyba
        w programie kulinarnym widz nie powinien mieć kłopotu ze zrozumieniem o co
        chodzi prowadzącemu. Pascal: za konferansjerkę - mega pała, za przepisy zaś brak
        oceny, bo nic nie rozumiem z jego "szyszania".
    • jollka2 Re: Hahahahaha!!!! 28.09.05, 13:39
      To ja kiedyś pisalam, że mój kumpel byl w jego programie :)
      Przepisy są OK, kilka wypróbowalam i pod tym względem będę bronić.
      • invicta1 Re: Hahahahaha!!!! 28.09.05, 13:42
        i co faktycznie pajacuje z tym bełkotem?
        • libusze Re: Hahahahaha!!!! 13.10.05, 11:08
          A ja uważam, że Pascal świetnie gotuje, prezentuje się na wizji też nieźle, a
          jego francuska polszczyzna jest zabawna i sympatyczna. Natomiast uwagi typu "w
          Polsce mówi się po polsku" trącą mi, bez urazy, szowinizmem.
      • ba_nita Re:Mogą inspirować - fakt. 28.09.05, 13:45
        A wracając do używania poprawnie języka, to zgrzyta mi i przy "naszych":
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=57&w=29598090&v=2&s=0
        Może i się czepiam, ale do jasnej anielki jakieś pryncypia chyba jeszcze
        istnieją?
        • sigrun Re:Mogą inspirować - fakt. 28.09.05, 13:49
          To jeszcze mały pikuś. Na Forum Moda pryskają się perfumą (lub perfumem) po
          dekoldzie :-))) No i robią makijarz tważy ;-P
          • jollka2 Invicto, nie pamiętam tego wlaśnie 28.09.05, 13:51
            czy on tak celowo, ale przy okazji zapytam.
            Też mnie wnerwia byle jakie mowienie i pisanie, ale się powstrzymuję, bo nawet
            na studiach niektore balwany nie potrafiły się wysłowić. A tu są przeciez różni
            ludzie , z rożnych wykształceniem :(
            • ba_nita Re:Wykształcenie nie ma nic do rzeczy. 28.09.05, 13:55
              Znam nawet kilku "obszczymurków" z klubu MTV, którzy jak chcą to potrafią a z
              wykształcenia spawacz po kursach czy też operator łopaty.
              Klub MTV: klub Miłośników Taniego Vina
              • jollka2 no wlaśnie o tym pisałam 28.09.05, 14:00
                że nawet na moim roku były takie niemoty
    • Gość: nosek Re: Oglądacie Nigella gryzie w tvn style? IP: *.acn.waw.pl 28.09.05, 14:16
      Też jej nie lubię, wydaje się strasznie neurotyczna. Mam wątpliwosci czy jej
      żarcie jest zjadliwe czy tylko i wyłącznie szybkie w przygotowaniu. Pęczek
      pietruszki z cebulą i kaparami który ona szumnie nazywa sałatką może smakować
      chyba tylko królikom.
    • przeciwcialo Re: Oglądacie Nigella gryzie w tvn style? 28.09.05, 14:22
      Jakoś do mnie nie przemawia jej ped do zamrażania wszystkiego.
      • klamczucha3 Re: Oglądacie Nigella gryzie w tvn style? 28.09.05, 14:31
        To sie przyznam,ze tez zamrazam.I dla mnie to jest super wygoda bo wieczorem
        wracam do domu i mam gotowe danie.Zamrazam mielone,kotlety z piersi
        kurczaka,sos do spaghetti,gulasz i wiele innych.
        Czesto robie wiecej z premedytacja zeby potem zamrozic i miec "z glowy".
        Ja przyjmujemy gosci to gotuje wszystko ekstra:przystawka,danie i deser ale od
        czasu do czasu "wysluguje" sie mrozonkami.Ale wlasnymi,nigdy kupne pizze,itp.
        Nie nie czuje z tego powodu wyrzutow sumienia ;-)
        A i moj chlop sie nie skarzy;A i czasu mamy dla siebie wieczorkami troszke
        wiecej.
        • ba_nita Re: W obronie zamrażania. 28.09.05, 14:39
          Ma sens i to głęboki. Goście mogą być niespodziewani i o różnych gustach. Nawet
          dla wege coś się znajdzie. Nie mam powodu do paniki bo zakręcili wodę, gaz,
          albo prąd. Wojna? A proszę bardzo, ale nie dłużej niż 2 miesiące. Zrobił się
          nagle "cienki" miesiąc bo nie było żadnego grania i kasę się rozchulało? No to
          co? A niech nawet do pierwszego będa dwa tygodnie. A jak zużyć brokuła
          wielkości samochodu dla dwóch osób? Qrna...Ojciec właśnie przywiózł pół
          świniaka i dwa kurczaki-mutanty "wsiowe". Co z nimi? Możnaby wyliczać zalety
          bez końca. Tyle, że Nigella ma tam bajzel jak po wybuchu średniej wielkości
          kostki trotylu, a dobrze wiem jak trudno zorientować się niekiedy co jest czym
          jeśli zapomniało się to "coś" opisać.
          • jollka2 Re: W obronie zamrażania. 28.09.05, 14:44
            Ja mam 1 szufladę wyladowaną musami truskawkowymi.
            Poza tym zawsze trochę fasolki, kalafiotra, liści pora i selera (bo zimą brak),
            kilka kawałkow mięsa.
          • glasscraft Re: W obronie zamrażania. 28.09.05, 14:50
            Ma sens, ale wydaj mi sie ze ona propaguje mrozenie "resztek" - wyobrazam sobie
            (niechetnie dosyc) co sie dzieje po wyjsciu gosci... mniam mniam, zgarnianie z
            talerzy....
            Czy z zamrozonych bialek cokolwiek wyjdzie? Wiem ze N uzywala do pieczenia ale
            byly juz w postaci plynnej.
            • ba_nita Re: W obronie zamrażania. 28.09.05, 14:59
              glasscraft napisała:
              > Czy z zamrozonych bialek cokolwiek wyjdzie?>
              Owszem...zamrożona meduza. ;-D A tak poważnie to białka róniez zamrażam i
              dodaję potem do żarełka gotowanego dla psa.
              • glasscraft Re: W obronie zamrażania. 28.09.05, 15:02
                Zgaduje wiec ze nie uzywalbys do bezow ani do pavlowej (a moze ja robie cos zle
                i pieke bezy od razu tylko jak mi bialko od czegos zostaje??? W koncu ona jest
                Domestic Godess....sssssssssssss).
                Pozdrowienia
                • ba_nita Re: Tylko dlatego, że 28.09.05, 15:17
                  za słodkim nie przepadam i nie jadam wcale, co za tym idzie moja żona jakoś się
                  też do tego przekonała więc jakieś wypieki robię jedynie pod pretekstem gości.
              • Gość: alicja Re: W obronie zamrażania. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.05, 16:31
                psy nie trawią białka -skonsultuj to z wetem, ale nasz właśnie tak twierdzi
                • Gość: baboon2 Re: W obronie zamrażania. IP: *.anu.edu.au / *.anu.edu.au 06.10.05, 08:29
                  Zmien veta natychmiast albo wyslij go na studia okoloprzyrodnicze!
                  • Gość: basket Re: W obronie zamrażania. IP: *.lsanca54.covad.net 06.10.05, 08:34
                    Ssaki nie trawiące białka - baaaardzo ciekawe. Wyjątek - alergia na białko.
                • judith79 Re: W obronie zamrażania. 13.10.05, 12:19
                  taaa, chyba raczej psow nie wolno "przebialczac" bo im sie narki posypia a nie
                  nie "nie trawia bialka":), zakladam, ze wlasnie to uslyszalas od "weta" ale
                  uslyszec a zrozumiec to dwie rozne rzeczy.
    • ba_nita Re: W tym wypadku wyobraźnia mnie zawodzi. n/t 28.09.05, 14:41

• glasscraft Re: klamczucho 28.09.05, 14:46
      Kto wie - na szczescie tych jej wyczynow tv nigdy nie pokazuje...
      • jo.hanna Nigella i zamrazanie 28.09.05, 14:57
        postanowilam sie odezwac, i to w obronie Nigelli. Od razu zatrzegam, nie
        ogladalam jej w telewizji polskiej. Otoz Nigella nigdy nie mowila, ze zlewa
        wino pozostale w kieliszkach. Mowila o zamrazaniu resztek wina pozostalych w
        butelce lub karafce. Wydaje mi sie, ze jest to raczej dobry pomysl, tym
        bardziej ze do przepisow na ogol potrzeba tylko niewielkiej ilosci wina.
        Pamietam tez program o kosciach od kurczaka. I znow nie chodzilo tu o zbieranie
        kosci z talerzy z ktorych goscie poobgryzali ,mieso. Chodzilo o kosci, ktore
        pozostaly po odkrojeniu miesa. Mieso serwuje sie gosciom a kosci zostaja na
        polmisku.
        • ba_nita Re: Zamrożone wino po rozmrożeniu 28.09.05, 15:12
          jest cierpką, zabarwioną cieczą nie nadającą się do niczego. Spróbuj.
        • przeciwcialo Mówiła o kieliszkach, mówiła 28.09.05, 16:20
          • rubber.duck Mówiła, ale lektorka. 28.09.05, 18:19
            A tłumaczenie programu "Nigella gryzie" bardzo kuleje, oj bardzo! :-/
    • Gość: zadumana Re: Oglądacie Nigella gryzie w tvn style? IP: 213.17.230.* 28.09.05, 15:11
      Widziałam tylko półtora:) programu. Ale mam taka myśl po przeczytaniu wątku -
      może te idiotyzmy wynikają głównie z dennego tłumaczenia?
      • glasscraft Re: Oglądacie Nigella gryzie w tvn style? 28.09.05, 15:14
        Noop, ja ogladam w UK Food TV i slysze dokladnie to samo.
      • makoz14 Re: Oglądacie Nigella gryzie w tvn style? 28.09.05, 15:14

Gość portalu: zadumana napisał(a):

> Widziałam tylko półtora:) programu. Ale mam taka myśl po przeczytaniu wątku -
        > może te idiotyzmy wynikają głównie z dennego tłumaczenia?

Wszystko możliwe:)
        • jollka2 czy ktos mi wreszcie powie kiedy to dają?? 28.09.05, 15:19
          • ba_nita Re: Proszę: 28.09.05, 15:23
            reklama.tvn.pl/8447,2631,1244320,oferta.html
        • ba_nita Re: A wizja na dpalaczach? 28.09.05, 15:20
          Nie szprycuję się, kleju nie wącham, a program emitowany jest w godzinach kiedy
          jestem jeszcze trzeźwy przed cowieczornym pijaństwem więc nic nie zakłuca mi
          odbioru. Acha! A okulary całkiem niedawno dopierałem więc wzrok jeszcze mi się
          całkowicie nie spaprał...;-D
          • ba_nita Re:Dobierałem - oczywiście...n/t 28.09.05, 15:21

• Gość: krtek Re:Dobierałem - oczywiście...n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 15:27
              Jak już tak dbasz poprawność, to.......kłótnia i hulać:)
              • ba_nita Re:Z hulaniem się zgadzam. 28.09.05, 15:40
                "kłótni" nie widzę. I nie tłumaczy mnie nic gwoli ścisłości, bo poprawność to
                nie wszystko. Warto przed "enterem" przeczytać co się napisało, a
                wtedy "babole" by nie przeszły.
                • znak_yrden Re:Z hulaniem się zgadzam. 28.09.05, 15:53
                  mnie w tym programie dobija kreowanie sie Nigelli -chyba za cenę przesady- na
                  zmysłową pannę, która:
                  1. oblizuje palce
                  2. zmysłowo (zbyt...) zanurza je w gotowanym korpusie kuraka;
                  3.zmysłowo (po dwakroć zbyt) przelew białko jaja wraz ze skretakimi białkowymi
                  przez w/w palce;
                  4. zmysłowo udaje sie w nocy do lodówy oblizac: endywie pomaczaną z sosie z
                  jejkiejś zieleniny (bodajże to był groszek), tudziez czipsy z sosem tahini...
                  5. zmysłowo siedzi z winem z przyjaciólka na sofie
                  itp.

generalnie draznia mnie ruchy jej rąk, to eksponowanie kontaktu palce-
                  jedzenie, zanurzanie łap we wszelkich substancjach.

Dla porównania - Amelia lubiła trzymac dłoń w beczce z fasolą (suchą) i jakies
                  takie to było miłe, a zanurzanie dłoni z manikiurem w półtuszy kury to dla mnie
                  juz nie teges....
                  • glasscraft Re:Zmyslowosc... 28.09.05, 15:58
                    Cosik w tymze jest: reklama UK Food TV z udzialem pomaranczy wymienia roznych
                    chefs i do czego uzywaliby pomaranczy, na temat N:"... and something for
                    Nigella to pop in the mounth....."
                  • Gość: EB Re:Z hulaniem się zgadzam. IP: *.atman.pl / *.atman.pl 28.09.05, 16:08
                    Dla mnie Nigella to ten typ kobiety, która musi być sexy zawsze, za wszelką
                    cenę - i daje to efekt odwrotny. Oblizywanie się do kamery jest sexy, więc
                    zrobimy to siedemdziesiąt razy w jednym programie, na wypadek gdyby ktoś
                    jeszcze nie zauważył. Gdyby naprawdę była pewna swojej zmysłowości to
                    związałaby te włosy do gotowania, i też by wyglądała super - ale nie, bo tylko
                    potrząsanie rozpuszczonymi kłakami jest sexy, więc tak musi być. A ja, zamiast
                    się zachwycać, myślę o tych wszystkich włosach w potrawie i robi mi się
                    niedobrze...
                    • jollka2 pewnie niektórych to podnieca 28.09.05, 16:49
                      Po obejrzeniu programu o tzw. dokarmiaczach vel wielbicielach tłuszczu, żadna
                      forma podniecania juz mnie nie zdziwi, a tym bardziej niewinne maczanie
                      paluchów w żarciu...
            • misiania Re:Dobierałem - oczywiście...n/t 28.09.05, 15:56
              próbowałam oglądać, rzeczywiście to mrożone wino jakoś do mnie nie przemówiło.
              ale i tak najbardziej mnie fascynuje, ile jej kłaków wpada do garnków i talerzy.
      • Gość: baboon2 Re: Oglądacie Nigella gryzie w tvn style? IP: *.anu.edu.au / *.anu.edu.au 06.10.05, 08:39
        Dno wychodzi juz przy tlumaczeniu tytulu "Nigella Bites"...
        • marghe_72 Re: Oglądacie Nigella gryzie w tvn style? 06.10.05, 11:10
          dlaczego?
          • Gość: bata Re: Oglądacie Nigella gryzie w tvn style? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.05, 11:12
            Właśnie, dlaczego?
            • Gość: baboon2 Re: Oglądacie Nigella gryzie w tvn style? IP: *.anu.edu.au / *.anu.edu.au 07.10.05, 01:37
              Tytul jest prawie nieprzetlumaczalny na polski bo jest oparty na grze
              przynajmniej trzech znaczen "bites", slowa uzytego dodatkowo w kontekscie
              spolecznego pochodzenia Ms Lawson i jej ojca, czlonka rzadu Margaret Thatcher.
              Dodam, ze nie wymyslilem tego sam, objasnial mi to przez dluzszy czas rodowity
              Brytyjczyk.
              • Gość: haha Re: Brawo!!! IP: 80.77.80.* 07.10.05, 08:25
                Dixi - sed nihil ad rem.
                To jest przetłumaczalne: Powiedziałem - ale nic do rzeczy.
    • Gość: EB Re: Oglądacie Nigella gryzie w tvn style? IP: *.atman.pl / *.atman.pl 28.09.05, 15:51
      Mam wątpliwości, czy gotowanie według Nigelli to naprawdę oszczędność czasu. Ma
      być szybko, więc zamiast włożyć natkę do miski, celujemy nonszalanckim gestem w
      środek blatu licząc na to, że coś do tej miski wpadnie (wpada może połowa). OK,
      tylko gdzie w tym sens, skoro "zaoszczędzony" czas tracimy najpierw na
      posiekanie połowy natki, która rozsypie się po blacie, a następnie na
      pozbieranie jej z tego blatu (bo chyba go czasem czyści?) Podobnie z chwytaniem
      solniczki ręką wyjętą z jajecznej masy - oszczędzamy całe dwie sekundy, nie
      opłukując ręki, tyle, że po wyłączeniu kamery tracimy minimum tyle samo na
      mycie solniczki. No, po prostu genialne ;)
      • znak_yrden Re: Oglądacie Nigella gryzie w tvn style? 28.09.05, 15:57
        chciałam jeszcze dodać ze na BBC Prime leci program "twarze Alistera Mc
        Gowana ) (????? nie jestem na 100% pewna) i raz widziałam imitacje jej
        programu - o mało sie nie posikałam ze smiechu.
        Podrabana Nigella otwierała puszke fasolki Heinz i namietnie szeptała "How easy
        it is, really".
        • jacek1f Znaku :-)) to cuudne:-)) n/t 28.09.05, 16:08
          • Gość: aga Re: Znaku :-)) to cuudne:-)) n/t IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.05, 16:31
            a nacie jamiego Olivera?
            www.jamieoliver.com
            też ma swój program no i resto w Londynie no i to jest klasa
    • Gość: zadumana Re: Oglądacie Nigella gryzie w tvn style? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 17:17
      Jamie Oliver bardzo mi się podoba mimo rozczochranej fryzury i nieprzytomnej,
      czy zaspanej miny. Pośpiech z jakim działa daje mi zawsze nadzieję na możliwość
      zrobienia wszystkiego w kuchni szybciej, a może jeszcze szybciej.
      Kamera tańczy. Jamie się miota. Ale przepisy są niezłe i sugerujące smaczne
      potrawy w stosunkowo krótkim czasie.
      Z jego polskiej książki podchwyciłam owoce pod kruszonką (crumble) i marudzę o
      tym wszędzie, ale też zaczynam rozdawać przepis, bo gościom smakuje. Co więcej,
      odważyłam się poczęstować crumble'm znajomego Anglika i nieoczekiwanie zażądał
      (oczywiście poprosił grzecznie) dokładki co wprawiło mnie w zdumienie, w którym
      trwam do tej pory:)))))
    • Gość: magda Re: Oglądacie Nigella gryzie w tvn style? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.05, 11:01
      TAK!
      boskie. fantastyczne pomysly, swietne efekty bez wypindrzenia.
      i to ciecie dymki nozyczkami!
      a poza tym, choc nie mnie to oceniac, zmyslowe nadzwyczaj
      • Gość: ;-) Re: Oglądacie Nigella gryzie w tvn style? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 12:16
        uwielbiam ten program
    • marghe_72 Re: Czy ktos mógłby odstrzelić tłumacza.. 05.10.05, 12:21
      "tłumaczącego" (cudzysłow celowo zamiesciłam..) program Nigelli?
      • lunatica Re: Czy ktos mógłby odstrzelić tłumacza.. 05.10.05, 12:49
        marghe_72 napisała:

> "tłumaczącego" (cudzysłow celowo zamiesciłam..) program Nigelli?

usiłującego tłumaczyć... :-/ czemu nie mgogą lecieć napisy? brr...
        • marghe_72 Re: Czy ktos mógłby odstrzelić tłumacza.. 05.10.05, 12:51
          nie wiem ile winy procentowo ponosi tłumacz.. ale chyba wiecej niz 50%
          • Gość: jakini Re:Chyba mylicie tłumacza z lektorem. IP: *.leccohk.com / 202.130.84.* 05.10.05, 13:03
            Napisy nadal tłumaczone byłyby przez tą samą osobę, a symultanicznie tego nie
            robią.
            • lunatica Tak tak... 12.10.05, 20:15
              ...mylimy tlumacza z lektorem <LOL>

Chodzi o to, ze bez lektora ale za to z napisami mozna wysluchac wersji
              oryginalnej bez zastanawiana sie nad tym, co poeta chcial powiedziec :-)
    • marghe_72 Re: Oglądacie Nigella gryzie w tvn style? 05.10.05, 17:31
      ale napisy nie zagłuszają wersji oryginalnej :))
      • monia515 Re: Oglądacie Nigella gryzie w tvn style? 12.10.05, 12:55
        A czy zauważyliście, że ona niczego nie soli? Czasami sypnie solą juz na
        upieczone lub usmażone mięso. Ale to przecież nie to samo..
        • Gość: marghe_72 Re: Oglądacie Nigella gryzie w tvn style? IP: *.acn.waw.pl 12.10.05, 13:10
          soli, soli
          • monia515 Re: Oglądacie Nigella gryzie w tvn style? 12.10.05, 13:37
            eetam... Niedawno piekła uda, ziemnniaki i warzywa- ułożyła to wszystko na
            blaszce i wstawiła do piekarnika. Posoliła dopiero po upieczeniu. Dla mnie
            takie niesolone mięso czy warzywa są po prostu bez smaku, a posolenie po
            ugotowaniu czy po upieczeniu nic nie daje- to tak jakbys jadła bezsmakowego
            ziemniaka i oddzielnie zagryzała solą.
            • ba_nita Re: Oglądacie Nigella gryzie w tvn style? 13.10.05, 12:51
              A pieczone warzywa i ziemniaki wchłaniają sól jeśli są solone przed pieczeniem?
              Ciekawe jakim cudem. Jeśli zdarza Ci się jadać np ziemniaki z ogniska to też są
              niesmaczne? Bo posolić przed pieczeniem nie da rady. A co z gotowaniem na parze
              z kolei?
              • miska_malcova Re: Oglądacie Nigella gryzie w tvn style? 13.10.05, 12:56
                nie, nie oglądam i nie zamierzam. Szkoda czasu
                • jacekm22 Re: Oglądacie Nigella gryzie w tvn style? 13.10.05, 16:59
                  Jak zobaczylem w/w pania jak potrzasa swymi bujnymi rozpuszczonymi wlosami
                  nad przygotowanymi przez siebie potrawami ... to szybko zmienilem program!!!
                  • lunatica Lepsza naga owłosiona klata Makłowicza! :-) nt. 13.10.05, 17:25

• Gość: Inka Gdzie znajdę przepis na ciasto,które robiła? IP: 62.233.195.* 25.10.05, 15:03
                      Ostatnio robiła takie super ciasto z owocamii kruszonką. Po prostu pychota! Mam
                      na nie ochotę. Gdzie znajdę przepis?
                      • sinistra80 linka 27.10.05, 22:04
                        www.stylenetwork.com/Shows/NigellaBites/Recipes/kuchen.html
                    • lis_ka Re: Lepsza naga owłosiona klata Makłowicza! :-) n 28.10.05, 00:00
                      Luna, uwielbiam Cię!!! :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka