Gość: ala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 12:20 Mam 5 głowek kapusty,dwie czerwone 3 zielone! Doradzcie prosze co moge z tego zrobic!! dzieki i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abosa Re: co robic z kapusty? 19.10.05, 12:32 Możesz zakisić, przepisy znajdziesz na forum; Możesz "przerobić" inaczej: np. czerwoną udusić na słodko-kwaśno i pozamrażać w porcjach; Z białej zrobić kilka tuzinów gołąbków i jw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: co robic z kapusty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 12:36 Dzieki za odpowiedz! a jak sie robi ta czerwona kapuste? Odpowiedz Link Zgłoś
abosa Re: co robic z kapusty? 19.10.05, 12:44 Ja siekam, solę, duszę na oleju (pod przykryciem) z liściem laurowym i zielem ang., dodaję cukier i pieprz do smaku, jak już kapusta jest odpowiednio miękka, dodaję ocet winny. Proporcji dokładnych nie podam, ale cukru musi być sporo (ciut słodsze niż barszcz czerwony), smak zdecydowanie słodki. No i tego octu na koniec też nie żałuję, żeby tą słodycz przełamać (no i kolor się zdecydowanie poprawia). Dobre to i na ciepło i na zimno; Przypuszczam, że jeśli wrzucisz w wyszukiwarkę to coś jeszcze znajdziesz na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: co robic z kapusty? IP: *.pools.arcor-ip.net 19.10.05, 17:53 a ja robie tak jak ty tylko zamiat tych wszystki przypraw i octu dodaje przyprawe do salatek knorra,mieszam i podlewam olejem salatkowym.Tez pyszna. Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda85 Re: co robic z kapusty? 19.10.05, 18:17 Z zielonej robię super surówkę z przyprawami i oliwą, z czerwonej nie próbowałam, ale muszę spróbować. Odpowiedz Link Zgłoś