Gość: tomashek IP: *.icpnet.pl 19.10.05, 19:19 Hej! Mam takie male pytanko... Czy ktos z Was moze wie jak najlepiej pic absynt? Czy sam czy w formie jakiegos drinku? Dzieki i pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
invicta1 Re: Absynt 19.10.05, 19:32 wiem, że jakos to podpalalismy na łyzce cukru, ale nie pamietam dokładnie, bo absynt już działał tak czy siak-niedobre to jest Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne eetam nie dobre 19.10.05, 20:16 a wlasnie ze dobre, tylko o specyficznym smaczku nabiera sie na lyzeczke cukru, polewa absyntem zapala zeby sie nad szklanka z zimna woda - cukier ma sie rozpuscic, a potem do tej wody wsadzic owo lyzeczke i zmieszac, ma byc metne forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=10034 Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne i jeszcze linki 19.10.05, 20:17 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=15409496&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qqas Re dobre IP: *.chello.pl 19.10.05, 23:56 w rzeczy samej, nałyżeczkę, namoczyć w absyncie i nad kieliszk z absyntem a nie z wodą, cukier sie rozpuszcza i mieszamy chwilkę w kieliszku (łyżeczka ma być bardzo malutka -jak do espresso). i gogowe!!! amatorom chciałem przypomnieć, że prawdziwego absynthu już się nie produkuje -przynajmniej legalnie, ten współczesny ma zmniejszoną 10-cio krotnie ilośc tujonu (to ,co niby odpowiada za całą frajdę z tego trunku prócz alkoholu) w polsce można dastać jakąś marną podróbkę, polecam zakupy w czechach lub na słowacji co tu dużo pisać, mocny trunek o lekko anyżkowatej nucie i mimo wszystko z magicznym działaniem pozdrawiam !!! Odpowiedz Link Zgłoś
hasufl Re: Absynt 19.10.05, 22:57 Absynt-to brzmi tak znajomo, ale odlegle.... Czy można to kupić w POlsce? A jeśli to gdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
siostraheli kilka drinkow polecanych przez producenta 20.10.05, 15:55 www.apsinthion.com.pl/ Bylam na degustacji, wszystkie byly okej, jesli ktos w ogole toleruje picie absyntu... Odpowiedz Link Zgłoś