Dodaj do ulubionych

Co do alkoholu?

28.02.06, 09:27
Ok, juz mamy alkohol (jaki kto lubi).

Ale co do tego? Co jecie / pijecie poza tym? Jakieś ulubione połączenia?

Ja szczerze uwielbiam kiszone ogórki pokrojone w ćwiartki (wiadomo z czym :-)
Obserwuj wątek
    • jot-23 Re: Co do alkoholu? 28.02.06, 16:11
      jimmyjazz napisał:

      > Ok, juz mamy alkohol (jaki kto lubi).
      >
      > Ale co do tego? Co jecie / pijecie poza tym? Jakieś ulubione połączenia?
      >
      > Ja szczerze uwielbiam kiszone ogórki pokrojone w ćwiartki (wiadomo z czym :-)
      >


      do alkoholu najlepiej roofie (Rohypnol)...ale ostatnio je koloruja wiec
      najlatwiej podac z jakims blue curacao albo cos podobnego!
      • jimmyjazz Re: Co do alkoholu? 03.03.06, 18:32
        hubar napisał:

        > Jedzenie i picie to przyjemności, których według mnie nie powinno sie
        > mieszać.
        > Albo jedno albo drugie.

        Wino do obiadu? Chispy do piwa? No co ty.
        Ja właśnie myśle że to cała sztuka doboru. Jak się źle dobierze jedzenie do
        alkoholu to nic nie smakuje.

        Właśnie po to ten wątek, żebo się podzielić jakimiś ciekawymi doświadczeniami.
        • tlen4 Re: Co do alkoholu? 12.03.06, 22:19
          jimmyjazz napisał:

          > Właśnie po to ten wątek, żebo się podzielić jakimiś ciekawymi doświadczeniami.
          Robię już 3 podejście do tego postu... jak mi przychodzi do głowy jakieś
          jedzonko to najcześciej pasującym alko jest wino... Jakoś nie potrafię
          wykombinować dania do którego pasowałaby whisky, likiery czy grzaniec :/ Przy
          tego typu napojach pozostają chyba tylko przekąski...
    • fadziu Re: Co do alkoholu? 14.03.06, 16:00
      Wodka - kiszone ogorki i kielbasa
      Piwo - chleb ze smalcem
      Wino - sery
      Koniak - kostka gorzkiej czekolady. Wspaniaaaaaaaaale sie komponuja.

      A w sobote zajadalem sie paluszkami krabowymi przy piwie i bylo pysznie.
      Zapewnie powtorze.
        • nadinka_nadinka Re: Co do alkoholu? 27.05.06, 17:15
          awaria sprzetu, ale to bylo tak:
          *kilkanascie malych jablek
          *lyzka miodu
          *2-3 kilo kiszonej kapusty [takiej z bazarku/od babci, bo ta marketowa sie nie
          nadaje]
          przyrzadzanie:
          jablka pozbawic gniazd nasiennych od strony ogonka. musza pozostac cale.
          smarujemy w srodku miodem i pakujemy na min. 5 dni do kapusty. trzymamy w
          kamionkowym garnku. po 5 dniach zagladamy i probujemy. jezeli nie sa jeszcze
          ukiszone to czekamy jeszce kilka dni. podajemy zimne, pokrojone w cwiartki.
          • foxie777 Re: Co do alkoholu? 28.05.06, 04:43

            Lubie jesc kolacje i pic wino.
            Oczywiscie sery, oliwki.
            Do wodki zdecydowanie sledzie, tatarek,grzybki marynowane.
            Za piwem nie przepadam, ale czasami lubie do pizzy.
            W zasadzie do jedzenia zawsze mozna pic.
            Desery lodowe lubie z likierem.
            Do szampana lubie craby.

            pozd
    • kisielt Re: Co do alkoholu? 11.06.06, 00:35
      Do piwa... nie pamiętam jak to się nazywa, ale ziemniaki ugotowane w skórce,
      później obrane i podsmażone w głębokim oleju z ostrą papryką: całość polana
      majonezem i keczupem... i to hiszpańskie Tapas... ale jak dokładnie się nazywa
      to nie pamiętam, ewentualnie małże :)
Inne wątki na temat:

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka