jimmyjazz 28.02.06, 09:27 Ok, juz mamy alkohol (jaki kto lubi). Ale co do tego? Co jecie / pijecie poza tym? Jakieś ulubione połączenia? Ja szczerze uwielbiam kiszone ogórki pokrojone w ćwiartki (wiadomo z czym :-) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wielkie.nieba Re: Co do alkoholu? 28.02.06, 15:48 Ja dla mnie najlepszym rozwiązaniem jest zazwyczaj deska serów i oliwki (do piwa i wina). Do wiadomo czego:-) naturalnie ogórki kiszone. Odpowiedz Link
jot-23 Re: Co do alkoholu? 28.02.06, 16:11 jimmyjazz napisał: > Ok, juz mamy alkohol (jaki kto lubi). > > Ale co do tego? Co jecie / pijecie poza tym? Jakieś ulubione połączenia? > > Ja szczerze uwielbiam kiszone ogórki pokrojone w ćwiartki (wiadomo z czym :-) > do alkoholu najlepiej roofie (Rohypnol)...ale ostatnio je koloruja wiec najlatwiej podac z jakims blue curacao albo cos podobnego! Odpowiedz Link
korsarz3 Re: Co do alkoholu? 28.02.06, 16:18 Do piwa orzeszki lub chipsy Do wódki raczej nic Do innych trunków... jakoś nie wiem ;) Odpowiedz Link
hubar Re: Co do alkoholu? 03.03.06, 14:37 Jedzenie i picie to przyjemności, których według mnie nie powinno sie mieszać. Albo jedno albo drugie. Odpowiedz Link
jimmyjazz Re: Co do alkoholu? 03.03.06, 18:32 hubar napisał: > Jedzenie i picie to przyjemności, których według mnie nie powinno sie > mieszać. > Albo jedno albo drugie. Wino do obiadu? Chispy do piwa? No co ty. Ja właśnie myśle że to cała sztuka doboru. Jak się źle dobierze jedzenie do alkoholu to nic nie smakuje. Właśnie po to ten wątek, żebo się podzielić jakimiś ciekawymi doświadczeniami. Odpowiedz Link
tlen4 Re: Co do alkoholu? 12.03.06, 22:19 jimmyjazz napisał: > Właśnie po to ten wątek, żebo się podzielić jakimiś ciekawymi doświadczeniami. Robię już 3 podejście do tego postu... jak mi przychodzi do głowy jakieś jedzonko to najcześciej pasującym alko jest wino... Jakoś nie potrafię wykombinować dania do którego pasowałaby whisky, likiery czy grzaniec :/ Przy tego typu napojach pozostają chyba tylko przekąski... Odpowiedz Link
hubar Re: Co do alkoholu? 23.05.06, 13:55 Serio ani wino do obiadu, ani chipsy do piwa... nie mieszam, jedno po drugim jeszcze, ale razem? Odpowiedz Link
lilarose Re: Co do alkoholu? 06.03.06, 15:49 oliwki!!! wędzony łosoś koreczki z sera pleśniowego i oliwek - mniaaaam do piwa - najlepiej cos z grilla - karkówka, kiełbaska plus frytki Odpowiedz Link
fadziu Re: Co do alkoholu? 14.03.06, 16:00 Wodka - kiszone ogorki i kielbasa Piwo - chleb ze smalcem Wino - sery Koniak - kostka gorzkiej czekolady. Wspaniaaaaaaaaale sie komponuja. A w sobote zajadalem sie paluszkami krabowymi przy piwie i bylo pysznie. Zapewnie powtorze. Odpowiedz Link
nadinka_nadinka Re: Co do alkoholu? 26.05.06, 12:11 oprocz wymienionych to kiszone jablka do wodki. jak znajde przepis to zeskanuje i wrzuce :-) Odpowiedz Link
don_wasyl_79 Re: Co do alkoholu? 26.05.06, 13:14 hehehe,kiszone jabłka?zeskanuj i wrzuć:) pozdro Odpowiedz Link
nadinka_nadinka Re: Co do alkoholu? 27.05.06, 17:15 awaria sprzetu, ale to bylo tak: *kilkanascie malych jablek *lyzka miodu *2-3 kilo kiszonej kapusty [takiej z bazarku/od babci, bo ta marketowa sie nie nadaje] przyrzadzanie: jablka pozbawic gniazd nasiennych od strony ogonka. musza pozostac cale. smarujemy w srodku miodem i pakujemy na min. 5 dni do kapusty. trzymamy w kamionkowym garnku. po 5 dniach zagladamy i probujemy. jezeli nie sa jeszcze ukiszone to czekamy jeszce kilka dni. podajemy zimne, pokrojone w cwiartki. Odpowiedz Link
foxie777 Re: Co do alkoholu? 28.05.06, 04:43 Lubie jesc kolacje i pic wino. Oczywiscie sery, oliwki. Do wodki zdecydowanie sledzie, tatarek,grzybki marynowane. Za piwem nie przepadam, ale czasami lubie do pizzy. W zasadzie do jedzenia zawsze mozna pic. Desery lodowe lubie z likierem. Do szampana lubie craby. pozd Odpowiedz Link
kisielt Re: Co do alkoholu? 11.06.06, 00:35 Do piwa... nie pamiętam jak to się nazywa, ale ziemniaki ugotowane w skórce, później obrane i podsmażone w głębokim oleju z ostrą papryką: całość polana majonezem i keczupem... i to hiszpańskie Tapas... ale jak dokładnie się nazywa to nie pamiętam, ewentualnie małże :) Odpowiedz Link