Dodaj do ulubionych

pomocy watróbka

IP: *.netkomp.net / *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.05, 10:56
prosze o sprawdzone przepisy jak zrobic watróbke. jaka jest
najlepsza.drobiowa? z czym ja podajecie .ziemniaki?? moze jakas ewentualnie
surówka serdecznie dziekuje i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • patyska Re: pomocy watróbka 22.11.05, 10:57
      moja ulubiona watrobka, to watrobka kurzeca, obtoczona w mace, usmazona na chrupko, posolona,
      popieprzona i podana z duszona cebula, ziemniakami i surowka z kiszonej kapusty. mniam ;)
      • Gość: nena Re: pomocy watróbka IP: *.netkomp.net / *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.05, 10:58
        dziekuje prosze napisz mi czy wotróbke solicz przed pieczeniem czy po ?? i ile
        ja mniejwiecej pieczesz pozdrawiam
        • patyska po oczywiscie! ;) n/t 22.11.05, 10:59

• sledziowa Re: pomocy watróbka 22.11.05, 11:09
      Wątróbkę solę na sam koniec by nie stwardniała, smażę ja obtoczoną w mące z
      dużą ilością cebuli. A podaję najczęściej z ziemniaczkami peree i surówką z
      kiszonego okgórka
      • Gość: nena Re: pomocy watróbka IP: *.netkomp.net / *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.05, 11:12
        dziekuje srdecznie napewno dzis spóbuje zrobic pozdrawiam
    • Gość: Xena Re: pomocy watróbka IP: *.access.telenet.be 22.11.05, 12:41
      Z ziemniakami nigdy nie robie , czesto z ryzem i surowka z bialej lub czerwonej
      kapusty
      albo ze szparagowka lub brokula, brukselka i surowka z marchewki z chrzanem
      lub z kapusty jw
      Watrobke dobrze wysmazam i mieszam na koniec z duszona cebula , papryka i
      porem , przyprawiam oregano i tymiankiem , cajenem( warzywa smaze oddzielnie )
      Watrobke sole i doprawiam po usmazeniu

• Gość: g Re: pomocy watróbka IP: 81.15.226.* 22.11.05, 13:07
        wątróbka, która zawsze się udaje:

wątróbkę posypuję pieprzem, nie solę! i smażę kilka minut. wyjmuję z patelni,
        przekładam na talerz i dopiero teraz solę. zostawiam. na patelni natomiast
        podsmażam pokrojoną w wiórka cebulę i po kilku minutach dodaje jabłko - obrane,
        pokrojone w ósemki. duszę to razem dość krótko, pod koniec dodaję wątróbkę, żeby
        się razem przegryzło i już!

wątróbka jest miękka, a cebulowo-jabłkowy dodatek pysznie się z nią komponuje.
        aaa! czasem skrapiam jeszcze całość octem balsamicznym, ale to już wedle
        preferencji.

smacznego życzę :)
        • Gość: Iga Re: pomocy watróbka IP: *.bahnhofbredband.net 22.12.05, 20:23
          Hej!
          Dzieki za porady.
          Zycze duzo,duzo szczescia i radosci w Nowym Roku 2006.
          Iga
    • Gość: Gościnna Solic na koniec bo stwardnieje jak kamień!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.05, 22:51

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka