kasitza Re: Macie jakies przepisy na potrawy z jajkami/ 22.11.05, 13:28 spaghetti carbonara, znasz? Odpowiedz Link Zgłoś
elizann Re: Macie jakies przepisy na potrawy z jajkami/ 22.11.05, 13:56 Nie, nie znam. MOze ktos ma przepisy na pasty z jajkiem lub dobre sałatki z jakami? Odpowiedz Link Zgłoś
rezurekcja salatka zydowska 22.11.05, 14:07 3 ziemniaki srednie 2 jajka na twardo 1 cebula majonez, sol pieprz Odpowiedz Link Zgłoś
aniutek Re: Macie jakies przepisy na potrawy z jajkami/ 22.11.05, 14:08 rozgniec 3 jajka na twardo zmieszaj z 2 puszkami tunczyka w sosie wlasnym, dodaj lyzke majonezu, pisiekana mala cebule i lodyge selera naciowego wszystko zmieszaj- tradycyjna amerykanska tuna salad puszka szprotek podwedzaneych 2 jajka na twardo, szczypiorek lyzka majonezu- zmieszac i na kanapke dowolna ilosc jajek na twardo zmieszac z serkiem topionym, dodac natke czy koperek troche majo Odpowiedz Link Zgłoś
orissa Re:429.000 odpowiedzi w 0,26 s. 24.11.05, 17:30 ba_nita napisał: > in2.pl/11w Nie można odnaleźć strony Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re:Orisso - u mnie się otwiera. 25.11.05, 09:55 To skrót do wyników wyszukiwania w google. Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: Macie jakies przepisy na potrawy z jajkami/ 22.11.05, 23:02 Sporo: kuchnia.host.sk/klubsmakoszy/pokaz.php?kat=12 kuchnia.verusinter.net/rodzaj.php?RODZAJ=36 Smacznego, ci.. cip. Odpowiedz Link Zgłoś
karmin-cynober Re: Macie jakies przepisy na potrawy z jajkami/ 23.11.05, 00:47 Kotleciki z jajek. Podobnie jak na paste kilka ugotowanych na twardo jajek, cebule, sol i pieprz wymieszac. Dodac odmoczona bulke i surowe jajko. Uformowac kotleciki, mozna dodac panierki i na patelnie. Smazymy az na wyjda rumiane kotlety i gotowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: senin Re: Macie jakies przepisy na potrawy z jajkami/ IP: *.158.240.220.dsl.comindico.com.au 23.11.05, 08:00 specjalnosc mojego malzonka: jajka na twardo, obrane ze skorupki, smazy na glebokim oleju az utworzy sie brazowo zlota skorka. Przekrawa na pol i dodaje do swoich wspanialych curry w stylu malajskim lub nonya, czy tez chinskich stir fry smak niepowtarzalny ... Odpowiedz Link Zgłoś
alka47 Re: Macie jakies przepisy na potrawy z jajkami/ 23.11.05, 16:22 kotleciki z jaj z koperkiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qcharzowa Re: Macie jakies przepisy na potrawy z jajkami/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 17:16 jajka w galarecie (tak jak nóżki), do tego też wkrajasz warzywka. Odpowiedz Link Zgłoś
olioliwa Pasta jajeczna 23.11.05, 18:56 jajka gotowane na twardo zetrzeć na tarce grubej żółty ser również na tej samej tarce zetrzeć szczypiorek pokroić drobno połączyć, dodać majonezu, posolić smacznego Odpowiedz Link Zgłoś
v.i.k.k.a Re: Macie jakies przepisy na potrawy z jajkami/ 24.11.05, 00:32 Nie wiem, czy to nazwiesz potrawą, ale pasta z jajek jest dobra. Ugotowane na twardo jajka kruszysz widelcem, albo czyms takim do ubijania pyrów, dodajesz łyżeczkę majonezu, pieprz, sól, drobno posiekaną cebulę i jak masz to szczypiorek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Macie jakies przepisy na potrawy z jajkami/ IP: *.mirasoft.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.05, 15:00 A dajcie przepis na te kotlety z jaj. Ostatnio jadłam w szkoklnej stołówce, jakiś 15 lat temu :) Smakowały mi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bajeczka04 Re: Macie jakies przepisy na potrawy z jajkami/ IP: *.303.krakow.pl 25.11.05, 09:50 Przepis na kotlety z jajek podawał wyżej w tym samym poście karmin-cynober. Pozdrawiam! bajeczka04 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gargamel Re: Macie jakies przepisy na potrawy z jajkami/ IP: *.olsztyn.mm.pl 24.11.05, 16:46 Potrzebne: 10 jaj - ( 7 ugotowanych na twardo,3 surowe ); kostka masła; 30 dag pieczarek; peczek natki pietruszki 4 łyżki bułki tartej-namoczyć ; warzywko,pieprz do smaku,szczypta gałki muszkat. ; 7 ugotowanych na twardo jaj przekręcić przez maszynkę lub drobno posiekać; pieczarki przekrećićprzez maszynkę lub drobno posiekać (można zetrzeć na jarzynówce) podsmażyć na łyżce masła - całość dodać do posiekanych jaj. Masło roztopić,dodać do jaj. Natkę posiekać dodać do jaj. Dodać namoczoną bułkę tartą,przyprawy, wymieszać dokładnie calą masę z 3 surowymi jajami. Foremkę "keksówkę" wysmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą.Przełożyć masę jajeczn-pieczarkową.Wstawić do piekarnika 180 st..Piec 40 minut. Można jeść na ciepło lub na zimno .Plastry na zimno b.dobre z czosnkowym sosem jogurtowym.Zamiast pietruszki stosowałem rownież świeży koperek.Też wspaniałe. jest to WIELKIE JAJO FASZEROWANE.Jak komuś przypadnie do gustu proszę o opinię. Smacznego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaprys Re: Macie jakies przepisy na potrawy z jajkami/ IP: *.dynamic.qsc.de 25.11.05, 09:10 Do jajeczno majonezowych salatek mozna wszystko wrzucic. -tunczyk z puszki w sosie wlasnym, cebula, jablko,groszek z marchewka -szynka, ugotowana marchewka, plasterki ugotowanych burakow,jablko, cebula -to co w lodowce zostalo, Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia.g21 Re: Macie jakies przepisy na potrawy z jajkami/ 25.11.05, 10:12 przypomniał mi się coś czego bardzo dawno nie robiłam...jajka na twardo posiekać,na maśle przesmażyć na biało cebulkę,dodać te jajka,sól i bardzo dużo pieprzu,chwilę posmażyć.....ostudzić.....i na kanapki... Odpowiedz Link Zgłoś