Dodaj do ulubionych

utrzeć masło z cukrem

IP: *.ghnet.pl 02.01.06, 13:54
na puszystą masę...Tak zaczyna sie wiele przepisów na ciasta, ciasteczka.Mam
pytanie.Ja to robicie i czym? Jeżeli mikserem to czy masło się nie zważy?Jak
długo trzeba ucierać?Czy cukier musi się całkowicie rozpuścić?Jakiego cukru
używacie...pudru czy kryształu?
Obserwuj wątek
    • marghe_72 Re: utrzeć masło z cukrem 02.01.06, 13:57
      Gość portalu: agata napisał(a):

> na puszystą masę...Tak zaczyna sie wiele przepisów na ciasta, ciasteczka.Mam
      > pytanie.Ja to robicie i czym? Jeżeli mikserem to czy masło się nie zważy?Jak
      > długo trzeba ucierać?Czy cukier musi się całkowicie rozpuścić?Jakiego cukru
      > używacie...pudru czy kryształu?

mikserem
      nie zwazy sie :)
      ucierac do skutku.. czyli do osiagnięcia puszystej masy bez kryształków cukru
      zalezy jaki cukier jest wymienionby w przepisie
      • Gość: agata Re: utrzeć masło z cukrem IP: *.ghnet.pl 02.01.06, 14:04
        dzięki marghe za odpowiedź.Ja mam w przepisie cukier kryształ i boję się że w
        życiu nie dam rady... nawet mikserem...utrzeć tego tak by kryształki
        zniknęły.Co się stanie jak zastąpie ten cukier cukrem pudrem.
    • Gość: gu Re: utrzeć masło z cukrem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 14:02
      Mikserem.A cukier np.tzw. drobny do wypieków.Można znaleźć w supermarketach-ja
      kupuję w Tesco.Droższy od zwykłego cukru o ok. 1 zł,ale lepiej się uciera i
      szybciej rozpuszcza.
      • Gość: agata Re: utrzeć masło z cukrem IP: *.ghnet.pl 02.01.06, 14:07
        serdeczne dzięki gu.Kupię ten cukier.
        • Gość: gu Re: utrzeć masło z cukrem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 14:14
          A jak kryształki do końca nie znikną to się nie stresuj-nic się nie stanie.
    • Gość: maj Re: utrzeć masło z cukrem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 14:56
      Ja ucieram najpierw same jaja na piankę, potem daje cukier i ucieram dalej. Jak
      sie nie udaje to nad garnkiem z gorącą wodą, ale wtedy wychodzi raczej puszysy
      płyn
      • Gość: agata Re: utrzeć masło z cukrem IP: *.ghnet.pl 02.01.06, 15:09
        maj...ale tu nie chodzi o jaja tylko o masło.Z utarciem jaj z cukrem nie mam
        problemów.Ucieranie masła z cukrem mnie dobija.Muszę kupić cukier, który
        poradziła mi gu.
        • Gość: izzi Re: utrzeć masło z cukrem IP: *.pikonet.pl / *.pikonet.pl 02.01.06, 17:38
          Można zagotować cukier z paru łyżkami wody-do rozpuszczenia.Letni (lukier)
          dodawać do masła.
    • eeela Re: utrzeć masło z cukrem 02.01.06, 18:40
      A czy nie mozna ich razem po prostu rozpuscic?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka