Gość: anna IP: *.aster.pl 03.01.06, 08:18 jaka zupa bez miesnej wkładki?,czyli tylko na wywarze z warzyw. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: anula993 Re: kazda:) IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 03.01.06, 09:56 no moza nie kazda, rosolu sie nie da Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: zupa bez mięsa? 03.01.06, 08:24 kostka rosolowa wymieszana z mixem z warzyw (np brokuly, gotowana marchewka, pietruszka, seler, ziemniak, pomidor) Odpowiedz Link Zgłoś
w.szparag Re: zupa bez mięsa? 03.01.06, 10:06 np. francuska z porów można też cebulową (choć ja wolę na rosole) W kuchni wedyjskiej jest dużo przepisów na świetne zupy bez mięsa. Sam je czesto robię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: zupa bez mięsa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 10:18 W zasadzie każda(wyjątek to rosół,gulaszowa). Od zawsze tak gotuję, mimo, że mięso jadam. Odpowiedz Link Zgłoś
beika Re: zupa bez mięsa? 03.01.06, 19:20 Gość portalu: g napisał(a): > W zasadzie każda(wyjątek to rosół,gulaszowa). > Od zawsze tak gotuję, mimo, że mięso jadam. Ja podobnie. Zupy gotuję na wywarze warzywnym . Podczas gotowania dodaję masło albo oliwkę. Odpowiedz Link Zgłoś
viinga Re: zupa bez mięsa? 03.01.06, 13:27 prawie kazda zupe robię na wywarze z warzyw nie mięsa. Odpowiedz Link Zgłoś
beretzantenka Re: zupa bez mięsa? 03.01.06, 14:41 Rosolek tez mozna na szybko ugotowac na kostce najlepiej wolowej. Czasem robie tak z drobno pokrojonymi warzywami i lanymi kluskami . Wiem , ze to nie jest prawdziwy rosol ale mozna sie rozgrzac. Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: zupa bez mięsa? 03.01.06, 20:09 jestem wegetarianka i uwielbiam zupy , co znaczy ze mozna ugotować 99 % zup , bez dodatku mięska . Ten 1% stanowi między innymi : tzw : klopsowa , której bez mięsa sie mnie da :)) A i z rosołkiem można sobie poradzić. Zyczę smacznego :) Odpowiedz Link Zgłoś
tereza11 Re: zupa bez mięsa? 03.01.06, 23:33 Większość zup gotuję na wywarze z jarzyn a na koniec dodaję masło lub śmietanę i już nie gotuję. U mnie wyjątek stanowi oczywiście rosół oraz krupnik, no i żurek, fasolowa i grochowa, które robię na wędzonce. Odpowiedz Link Zgłoś