Gość: aknaj46 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 13:30 dostałam duży słój takich grzybów chyba to są opieńkii inne z blaszkami(widać przezszkło)i niewiem jak zrobić żeby były smaczne.proszę poradzcie. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miaukocisko Re: grzyby solone 25.01.06, 15:38 Mniam! Opłukać w zimnej wodzie (jeśli trzeba, musisz spróbować), osączyć, dodać cebulkę drobno pokrojoną, śmietanę (albo jogurt, niesłodzony, rzecz jasna), jeśli chcesz, doprawić pieprzem nieco i wcinać z gotowanymi kartoflami, na przykład. O, jakże Ci zazdroszczę. I życzę smacznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aknaj46 Re: grzyby solone IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 20:32 dzięki za podpowiedz ale czy nie trzeba ich dusić? Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f tzn,... solone grzyby po wypłukaniu z soli są jak 25.01.06, 21:07 świeże w zamyśle konserwowym;)) Więc musisz je dusić, smażyć, gotowac na zupe - jak świeże .. Smacznego. Odpowiedz Link Zgłoś
miaukocisko Re: tzn,... solone grzyby po wypłukaniu z soli są 26.01.06, 22:38 Grzyby soli się wyłącznie po ugotowaniu, nigdy surowe! Więc niekoniecznie trzeba je gotować, czy dusić. Ale, jak najbardziej, można. Podałam po prostu przepis na moją ulubioną potrawę z solonych grzybów. Aha, można też w oleju zamiast śmietany. miau Odpowiedz Link Zgłoś