Gość: kojka IP: *.kom / *.os1.kn.pl 26.01.06, 08:55 sztu dwa mam.i nie wiem co z nim zrobic. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kara Re: bardzo dojrzałe avokado IP: *.sopot.wirt.pl / *.sopot.wirt.pl 26.01.06, 08:59 jakiś dip jogurtowy, albo guacamole. np do pieczonych ziemniaczków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kojka Re: bardzo dojrzałe avokado IP: *.kom / *.os1.kn.pl 26.01.06, 19:43 zrobiłam to guacamole ,ale bez pomidorów,bo Pan Mąż nei jada na surowo ;) pycha! jest super.ja pomidora na kanapkę położyłam . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bana Re: bardzo dojrzałe avokado IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 09:06 Najszybciej, najprościej - rozetrzeć z solą, pieprzem, czosnkiem - do smarowania pieczywa (skoro to baaardzo dojrzałe awokado, będzie jak masło albo takie proste smarowidło do pieczywa albo krakersów, albo innych słonych przekąsek). Albo w rozszerzonej wersji - guacamole, np. tak kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=1472 Poza tym zawsze można awokado z jakimś wyrazistym w smaku serem połączyć, parmezan jest ok, jakiś niebieski pleśniowy też. Odpowiedz Link Zgłoś
betsypetsy Re: bardzo dojrzałe avokado 26.01.06, 09:37 rozetrzec z czosnkiem, solą i można dodać łyżeczkę majonezu, pyszne jako smarowidełko na kanapki Odpowiedz Link Zgłoś
natka404 Re: bardzo dojrzałe avokado 26.01.06, 09:50 Uwielbiam takie bardzo dojrzale avokado. Uzywam go zamiast masla pod wszystko na kanapki. Robie pasty z czosnkiem i dodaje do rozdrobnionych jajek ze szczypiorkiem, albo robie paste z koperku, czosnku, soli i odrobinki oleju z oliwek. Pomysly mozesz mnozyc. Odpowiedz Link Zgłoś
natka404 Re: bardzo dojrzałe avokado 26.01.06, 09:53 Zapomnialam dodac, abys zawsze lekko skropila sokiem z cytryna, zeby nie sciemnialo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kojka Re: bardzo dojrzałe avokado IP: *.kom / *.os1.kn.pl 26.01.06, 12:49 ale super:) ja do tej pory tylko do sałatki dodawaam,a to co mam to przegapiłam dobry ,sałatkowy moment i si etakie małowate zrobiło ;) zaraz paste zrobie z czosnkeim :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kabushka Re: bardzo dojrzałe avokado IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 26.01.06, 20:13 A ja z kolei przepadam za koktajlem z banana i polowy avokado. No i do tego oczywiscie mleko lub jogurt (zalezy, czy mam ochote na gesty), plus obowiazkowo szczypta cynamonu. Mniam! Odpowiedz Link Zgłoś