Gość: miska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 10:35 Zostało mi dość dużo koltetów mielonych z wczorajszego obiadu.Dobre mielone mięsko.Nie chcę dziś domowników męczyć tym samym co z nich fajnego smacznego i innego mogę zrobić?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ba_nita Re: Kotlety mielone? 08.02.06, 10:43 1.Zamrozić; 2.Udusić w sosie jakim bądź. 3. Zastosować jako wędlinę do kanapek. Odpowiedz Link Zgłoś
momas Re: Kotlety mielone? 08.02.06, 12:01 Może zapiekanka? Kiedyś Makłowicz pokazywał takie coś. Podgotowana brukselka, kotleciki mielone i jakiś sos. Tyle, że za nic sobie nie mogę przypomnieć jaki... Na mój gust może Mornay by pasował? Albo coś z pomidorami (kolorystyka....) Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena2lbn Re: Kotlety mielone? 08.02.06, 12:04 Miałam ten sam problem w niedzielę.Ale ja zawsze robie dużo za dużo.Cżęść gotowych kotletów zamrażam.A z reszty zrobiłam pulpety ( czyli te mielone) w sosie grzybowym,Namoczone grzybki-podgrzybki,obgotowane,uduszone z cebulką i pieczarkami,wrzuciłam do rondla,zalałam wywarem z moczenia grzybów+ jeszcze woda).Niech się popyrtolą troszke,mozna dodac smietane pod koniec duszenia. Miałam w ten sposób 2 nowe obiady-pulety z makaronem i z kaszą jęczmienna.Pycha! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miska Re: Kotlety mielone? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 12:09 Zrobie tak jak mowicie pulpety w jakims sosie.Chyba wybor padnie na grzybowy z kasza:)Ja mialam rodzine na obiadku stad taka lekka przesada Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: Kotlety mielone? 08.02.06, 12:30 Gość portalu: miska napisał(a): >Ja mialam rodzine na obiadku stad taka lekka przesada To żadna przesada. Zawsze przygotowuję więcej. Kiedy przychodzi napad lenistwa lub brak czasu wystarczy wyjąć z zamrażarki i po sprawie. O niespodziewanych gościach nie wspomnę. Odpowiedz Link Zgłoś