Dodaj do ulubionych

imbir do herbaty

IP: *.chello.pl 25.02.06, 14:22
w moim sklepie pojawił sie "imbir do herbaty" tak jest napisane na metce, czy
on sie rózni od zwykłego imbiru ? Ten też jest w korzeniu, i jak sie robi tą
herbate z imbirem ? Kto wie? Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: lu Re: imbir do herbaty IP: *.acn.waw.pl 25.02.06, 18:50
      Herbata z imbirem jest znana w Indiach. Ma dzialanie rozgrzewajace, jest
      aromatyczna i przepyszna.

Do garnka wrzucamy pokrojone w drobna kostke: obrany imbir i cytryne. Chwile
      gotujemy. Do tego esensje herbaciana. Slodzimy.

Mozna tez przez chwile gotowac wode z imbirem, cytryna i herbata - bedzie
      bardziej po hindusku. Podawac z plywajacymi kostkami imbiru i cytryny (bez
      herbacianych fusow). Nie udalo mi sie podpatrzc jak Hindusi parza herbate, ze
      nie plywa w garnku razem z imbirem (napewno nie uzywaja torebek!) :)

Lepszy jest oczywiscie imbir swiezy niz suszony.
    • ampolion Re: imbir do herbaty 25.02.06, 18:55
      Indyjska herbata Indian Chai lub Masala Chai ma jeszcze parę korzennych
      dodatków.
      armholie.notlong.com
      • Gość: lu Re: imbir do herbaty IP: *.acn.waw.pl 26.02.06, 23:49
        Te opisana, z imbirem i cytryna, pilam u podnoza Himalajow, w stanie Himachal
        Pradesh.
    • Gość: norma Re: imbir do herbaty IP: *.chello.pl 25.02.06, 19:56
      Dziekuje - mam imbir i parze herbate/ ile to rzeczy mozna sie dowiedziec na tym
      forum/.
      • Gość: lisa Re: imbir do herbaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 20:08
        lekarz powiedział mi, że zawsze powinno się dodawać imbir do zielonej herbaty,
        ponieważ ma ona działanie "wychładzające" organizm. No wiecie jing i jang :)
        • Gość: betsypetsy Re: imbir do herbaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 21:32
          ja dodaję parę kawałeczków(cieńko pokrojonych) imbiru do kubka z gorącą herbatą
        • Gość: lu Re: imbir do herbaty IP: *.acn.waw.pl 26.02.06, 23:56
          Pare miesiecy temu przeczytalam o wychladzajacym dzialaniu zielonej herbaty,
          ktora pijam namietnie. Wiec tej zimy zaczelam pic tylko goraca wode z
          rozgrzewajacymi ziolami (czyli "herbate" cynamonowa, kardamonowa, itp.) Po raz
          pierwszy w zyciu przestalam byc permamentnym zmarzluchem. Cos w tym jest! :)
    • qubraq Re: imbir do herbaty 26.02.06, 17:14
      Od Was wlasnie sie nauczylem dodawac kilka cienkich platkow imbiru do herbaty a
      od Jacka - dodawania imbiru do wszystkiego!!! Jacek, jajecznica z zatharem jest
      pyszna!
      Andrzej
    • Gość: ebetka Re: imbir do herbaty IP: *.bielsko.dialog.net.pl 26.02.06, 21:20
      IMBIR jest bardzo skuteczny w połączeniu z herbatką na złagodzenie nudności i
      wzdęcia.
      • chani-nr1 Re: imbir do herbaty 27.02.06, 01:16
        imbir jest przede wszystkim uznany za afrodyzjak... a z herbatką i maslanymi
        ciasteczkami - pychotka!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka