zaba255 26.06.05, 15:16 Tak jak w tytule - próbowałam wiele razy ale nic z tego, nie ubija się i już. Czy macie ten sam problem? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
atunia Re: błagam o pomoc - bita śmietana 26.06.05, 22:07 Gr, pierwszego posta mi amba zżarła... Napisz cokolwiek więcej o tym, z jakiej śmietany i jak robisz. Śmietana musi być najmarniej 30%, schłodzona. Raz robiłam i mi wyszła, więc super znawcą to nie jestem... Ale za każdym razem, gdy robię masło, to w naczyniu widzę, że faza pośrednia to właśnie bita śmietana . Atunia Odpowiedz Link
zaba255 Re: błagam o pomoc - bita śmietana 27.06.05, 13:54 Używam 30-tki, chłodzę i tak nic nie wychodzi Odpowiedz Link
atunia Re: błagam o pomoc - bita śmietana 27.06.05, 14:07 Motylek nie jest uszkodzony? Jakie obroty ustawiasz? Czy pianę z białka próbowałaś ubić? Atunia Odpowiedz Link
zaba255 Re: błagam o pomoc - bita śmietana 27.06.05, 21:35 Poddaję się - koleżance, też nie wychodzi. Może śmietana 30% się nie da ubić (dziwne?). Próbowałam z motylkiem i bez, chłodziłam śmietanę. A może 1/2 litra to za mało do ubicia. Już sama nie wiem. Dzięki za wsparcie Anka Odpowiedz Link
atunia Re: błagam o pomoc - bita śmietana 27.06.05, 21:56 Ej, nie poddawaj się teraz! Co się z tą śmietaną dzieje, przecież po jakimś czasie ubijania na pozycji 2-3 i z motylkiem to powinnaś dostać przynajmniej masło? A ona co, nic? Czytałaś skład chemiczny tej śmietany? Może coś dosypali? Daj nam szansę! Atunia PS. Bez motylka to na pewno się nie da Odpowiedz Link
mamajagody29 Re: błagam o pomoc - bita śmietana 01.07.05, 23:07 Witam Włączam się do dyskusji- ostatnio też usiłowałam zrobić bitą ze schłodzonej 30-tki i też nici z tego. Nie wiem co jest grane. Zamiast ubijać wytrąciła się woda i zaczęłam robić masło! Odpowiedz Link
magdalenax Re: błagam o pomoc - bita śmietana 05.07.05, 15:36 bita smietane nalezy robic tak jak maslo ze smietany 30% butelkowanej albo w torebkach. To musi byc smietana bz konserwantow o krotkim terminie przydatnosci do spozycia. Magda Odpowiedz Link