Dodaj do ulubionych

błagam o pomoc - bita śmietana

26.06.05, 15:16
Tak jak w tytule - próbowałam wiele razy ale nic z tego, nie ubija się i już.
Czy macie ten sam problem?
Obserwuj wątek
    • atunia Re: błagam o pomoc - bita śmietana 26.06.05, 22:07
      Gr, pierwszego posta mi amba zżarła...
      Napisz cokolwiek więcej o tym, z jakiej śmietany i jak robisz. Śmietana musi być
      najmarniej 30%, schłodzona. Raz robiłam i mi wyszła, więc super znawcą to nie
      jestem... Ale za każdym razem, gdy robię masło, to w naczyniu widzę, że faza
      pośrednia to właśnie bita śmietana smile.

      Atunia

      • zaba255 Re: błagam o pomoc - bita śmietana 27.06.05, 13:54
        Używam 30-tki, chłodzę i tak nic nie wychodzi
        • atunia Re: błagam o pomoc - bita śmietana 27.06.05, 14:07
          Motylek nie jest uszkodzony? Jakie obroty ustawiasz? Czy pianę z białka
          próbowałaś ubić?
          Atunia
    • zaba255 Re: błagam o pomoc - bita śmietana 27.06.05, 21:35
      Poddaję się - koleżance, też nie wychodzi. Może śmietana 30% się nie da ubić
      (dziwne?). Próbowałam z motylkiem i bez, chłodziłam śmietanę. A może 1/2 litra
      to za mało do ubicia. Już sama nie wiem.

      Dzięki za wsparcie Anka
      • atunia Re: błagam o pomoc - bita śmietana 27.06.05, 21:56
        Ej, nie poddawaj się teraz! Co się z tą śmietaną dzieje, przecież po jakimś
        czasie ubijania na pozycji 2-3 i z motylkiem to powinnaś dostać przynajmniej
        masło? A ona co, nic? Czytałaś skład chemiczny tej śmietany? Może coś dosypali?
        Daj nam szansę!

        Atunia
        PS. Bez motylka to na pewno się nie da smile
        • mamajagody29 Re: błagam o pomoc - bita śmietana 01.07.05, 23:07
          Witam
          Włączam się do dyskusji- ostatnio też usiłowałam zrobić bitą ze schłodzonej 30-tki i też nici z tego. Nie wiem co jest grane. Zamiast ubijać wytrąciła się woda i zaczęłam robić masło!
    • magdalenax Re: błagam o pomoc - bita śmietana 05.07.05, 15:36
      bita smietane nalezy robic tak jak maslo ze smietany 30% butelkowanej albo w
      torebkach. To musi byc smietana bz konserwantow o krotkim terminie przydatnosci
      do spozycia.

      Magda
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka