Dodaj do ulubionych

fasolka po bretońsku

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.06, 08:47
Fasola już się gotuje z kością schabową i kawałkiem wędzonego boczku. Potem
będą następne dodatki (np. przecier pomidorowy własnej roboty!).
Obserwuj wątek
    • Gość: zuzia Re: fasolka po bretońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 10:18
      Słyszałam, ze się najpierw gotuje fasolkę a dopiero pod koniec dodaje wszystko
      w odpowiedniej kolejności.
      • Gość: aśka Re: fasolka po bretońsku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.06, 11:44
        Oczywiście masz rację, ale jeżeli chodzi o dodatki typu koncentrat pomidorowy,
        przyprawy, wedlina itp, ja jak mam to zawsze dodaję do gotowania fasoli
        jakąś "kostkę" to "przydaje" smaku. Pozdrawiam
    • Gość: aśka Re: fasolka po bretońsku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.06, 11:26
      A tego to nie znam spróbuję, dzieki za podpowiedź. Natomiast ja dodaję dużo
      wszelakich przypraw lecz bez przesady.
      • nchyb Re: fasolka po bretońsku 10.03.06, 11:34
        natomiast ja robię to w wersji bezmięsnej, z przyprawami wszelamimi, ale bez
        kości, boczków, kiełbas itp. I też smaczne :-)
        • Gość: aśka Re: fasolka po bretońsku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.06, 11:39
          A to ciekawa koncepcja nie próbowałam, na pewno jest bardziej dietetyczna. Cóż
          kiedy u mnie w domu wszyscy kochaja mięsko.
          • nchyb Re: fasolka po bretońsku 10.03.06, 11:43
            u mnie też wszyscy, poza mną.
            • Gość: aśka Re: fasolka po bretońsku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.06, 11:46
              Więc dam im "popalić" i następna fasolka będzie bezmięsna, ciekawe czy im
              będzie smakowało, hihi. Pozdrawiam
              • nchyb Re: fasolka po bretońsku 10.03.06, 12:01
                ja kiedyś zrobiłam z wedliną sojową. Jedli jak zwykle, wszystkim smakowało,
                nikt się nie krzywił i dopiero przy dokładce mąż zauważył, że ja jem to samo co
                oni i wtedy go trochę zdziwiło. I wtedy już smak jego zdaniem się zmienił...
                Ale zjadł do końca. Bo inaczej nasi chłopcy by mu wyżarli :-)
                Również pozdrawiam
                • Gość: aśka Re: fasolka po bretońsku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.06, 12:03
                  A ja kiedyś podałam "kotlety" sojowe (oczywiście odpowiednio "zrobione") i
                  zjedli ze smakiem.
    • ampolion Re: fasolka po bretońsku 10.03.06, 13:07
      Warto dodać łyżkę prawdziwych powideł.
    • Gość: Xena Re: fasolka po bretońsku IP: *.access.telenet.be 10.03.06, 13:28
      Czesto robie bez koncentratu pomidorowego za to daje papryke i mozna dodac
      pod koniec swieze pomidory chociaz najbardziej lubie je surowe na talerzu .
      Czosnek , cebula , oregano , tymianek , majeranek , pieprz ziolowy
      i cajen nadaja bardzo dobry smak fasoli .
      Pyszna z feta i swiezym pomidorem z cebulka .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka