honskoda 25.03.06, 21:09 bardzo potrzebny mi przepis na babkę piaskową,ale prostą zeby wszystkie składniki tylko pomieszac i juz.nie mam mozliwosci wszystko dzielic keęcic osobno,ale muszę babkę zrobic OBIECAŁEM,prosze pomózcie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jacek1f aaa, jak obiecałeś, to: 25.03.06, 21:34 • Re: PROSTA BABKA Cytrynowa kasiulek_mysiulek 25.10.05, 13:54 zarchiwizowany Szklanka cukru dwie szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia margaryna Kasia 3 jaja Wszystko zmiksować,ma być gęśte. Wyłożyć do formy na babkę wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Piec aż będzie brązowa. Po wystudzeniu polać lukrem: pół szklanki cukru pudru wymieszać z połową łyżki sokuz cytryny i połową łyżki wrzątku. • babka piaskowa IP: *.autocom.pl Gość: krakuska 23.06.04, 20:01 zarchiwizowany 4 jajka 1 szkl. mąki pszennej 1/2 szkl. mąki ziemniaczanej 1 k margaryny 1 szkl. cukru 1 łyż. proszku do pieczenia + kakao, bakalie, aromat do ciasta itp. Ubić białka. Dodać żółtka, cukier, następnie dodać mąkę pszenną i ziemniaczaną, proszek do pieczenia. Dobrze wymieszać, następnie dodać zagotowany tłuszcz. Wlać połowę masy do formy wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą. Do reszty wsypać kakao i dodać do formy. Piec w piekarniku ok. 45 min. Temp. 170 stopni. W mikrofali na crispie 10 min. Pozdrawiam :-) szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52001.html Odpowiedz Link Zgłoś
honskoda Re: babka piaskowa 25.03.06, 21:59 honskoda napisał: > bardzo potrzebny mi przepis na babkę piaskową,ale prostą zeby wszystkie > składniki tylko pomieszac i juz.nie mam mozliwosci wszystko dzielic keęcic > osobno,ale muszę babkę zrobic OBIECAŁEM,prosze pomózcie. zapomniałem dodac ze nie mam miksera Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: babka piaskowa 25.03.06, 22:34 Chyba proste: www.gotowanie.wkl.pl/przepis7439.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GP Re: babka piaskowa IP: *.crowley.pl 26.03.06, 18:33 Ja od jakiegoś czasu robię babke majonezową.Jest prosta w wykonaniu,a smakuje podobnie. 1/2 szkl pszennej mąki 1/2 szkl maki ziemniaczanej 1 szkl cukru 4 jaja 1/3 szkl majonezu 2 łyżeczki proszku do pieczenia Wszystkie składniki wrzucić do miski i miksować ok 5 minut. Wylać do natłuszczonej foremki i piec w temp.175 stopni. Odpowiedz Link Zgłoś