storczyk70 13.04.06, 10:45 Czy ktoś zna może przepis na taki sernik. Dawno temu gdzieś miałam przepis ale zniknął. Obiecałam dziecku upiec sernik na święta. Ale widzę, że nic z tego. Nie mam bladego pojęcia jak go zrobić. Czy możecie mi pomóc? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
buterfly5 Re: sernik biało-ciemny 13.04.06, 10:48 Kiedyś robiłam gotowca dr Oetkera "Sernik królewski" Był właśnie biało-ciemny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: sernik biało-ciemny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.06, 10:57 Dr Oetkera "sernik Królewski" - najlepszy jaki może być - mniam mniam! A roboty i tak mniej więcej tyle co z innym ;) Pycha! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: sernik biało-ciemny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.06, 11:00 Aha, na dużą blachę potrzebne 2 kartoniki "sernika królewskiego", bo 1 wystarcza na tortownice (daję 1 kg twarogu zamiast o,5 kg). I śmiało więcej twarogu. Ja na dużą blachę daję 2 kg zamiast jednego. I tak wszystko wychodzi! A to brązowe ciasto jest - pyyycha! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: egata Może chodzi o Izaurę? IP: *.aster.pl 13.04.06, 11:14 Czyli sernik na ciemnym cieście. magdalena2lbn 12.03.06, 13:53 + odpowiedz ciasto: ------------------- 1,5 szkl maki 1,5 szkl cukru 3 lyzki kakao1 kostka margaryny 3 plaskie lyzeczki proszku 4 jajka 5 luzek wody cukier waniliowy masa serowa: ----------------------- 70 dkg bialego sera 4 jajka 1 szkl cukru o,5 kostki masla wiorki kokosowe Margaryne,cukier,kakao cukier wanil.i wode gotowac 5 minut .Po ostudzeniu dodac 4 zoltka i wymieszac na jednolita mase.Odlac o,5 szkl masy.Do reszty dodac make proszek i piane.Wlac do formy.Ser zmielony polaczyc z pozostalymi skladnikami ,utrzec na gladka mase i wylozyc na ciasto.Piec ok 60 min.Po upieczeniu polac odlana masą i posypac wiorkami. -- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: souris sernik czarno-biały IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.06, 11:20 moze ten? ttp://www.gotowanie.wkl.pl/przepis105. zwroc uwage na komentarze o zcasie pieczenia Odpowiedz Link Zgłoś
storczyk70 Re: sernik czarno-biały 13.04.06, 11:41 Bardzo dziękuję. Teraz mogę zabrać się do pieczenia. A mój synek będzie na pewno przeszczęśliwy:) Odpowiedz Link Zgłoś