kas2 28.04.06, 12:53 moze wy mi pomozecie?? zancie przepis na sernik z czekolada? Ja sernik robie pyszny ale nie wiem jak to zrobic aby w srodku tez byla czekolada takka lekko nazwijmy to rozlana Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nisar Wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr 28.04.06, 12:59 Jak ktoś pisze że robi pyszny sernik, to automatycznie wbija mnie w kompleksy. Ten bydlak nigdy mi nie wyszedł, klapie zawsze na placek. Bydlak!!! Może daj swój przepis, co? Proszę.. Odpowiedz Link Zgłoś
kas2 Re: Wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr 28.04.06, 13:05 a bardzo proszę 1kg sera 4jajka 2 łzeczki maki ziemniaczanej poł kostki masla szklanka cukru skorka rodzynki I pokolei żóltka ucierasz z cukrem ser z masłem ubijasz piane a potem do masy serowej dodajesz utarte zółtka i make ziemniaczana a na koncu delikatnie mieszasz z piana i dodajesz bakalie forma wysm,arowana maselkiem i bułką tarta i do piekarnika 180st na 40min smacznego Odpowiedz Link Zgłoś
nisar Re: Wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr 28.04.06, 13:21 I co? Mówisz, że nie opadnie? Tak bez ciasta żadnego na dole i bokach? A może serniki mnie po prostu nie lubią??? Odpowiedz Link Zgłoś
mantha Re: Wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr 28.04.06, 13:25 Mi tez zawsze oklapnie - z tego samego przepisu - ostatnio przeprowadzilam wywiad z pania z cukierni i powiedziala, ze mozna sobie darowac piane z białek - wtedy jest cięższy, wilgotny, ale nie probowalam jeszcze bo jakos nie mam serca znowu marnoac tyle czasu i skladnikow :-((( Odpowiedz Link Zgłoś