Gość: janina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.06, 12:10 zrobic prosze o porady Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
muscovado Re: mam duza ilosc oliwek w sloikach co z tego mo 28.05.06, 12:14 a jakie te oliwki? drylowane? zielone, czarne? różowe? jak drylowane to może tapenade? Pychota! Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: focaccia 28.05.06, 12:20 Pyszna focaccia: jest tam zdjecie takze z czranymi oliwkami. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=42061549&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janina Re: mam duza ilosc oliwek w sloikach co z tego mo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.06, 12:29 jedne sa drylowane inne z pestkami czarne i zielone Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: mam duza ilosc oliwek w sloikach co z tego mo 28.05.06, 14:41 tapenade - smarowidlo do kanapek lub krakersow najlepsze sa do tego czarne oliwki, ale inne tez moga byc, bez pestek zmiksowac oliwki z natka pietruszki, pieprzem, oliwa, mozna dodac zgnieciony czosnek , nie przesadzac z rozrdabnianiem, powinno zostac z grudkami mozna przechowywac przez kilka dni w lodowce nie robic na zapas Odpowiedz Link Zgłoś
winoman Re: mam duza ilosc oliwek w sloikach co z tego mo 28.05.06, 16:18 Sos do makaronu: krojone pomidory (mogą być z puszki) podduszone na oliwie z czosnkiem, do tego posiekane zielone oliwki, zioła (np. oregano), można dodać kilka kaparów. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o Re: mam duza ilosc oliwek w sloikach co z tego mo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 20:17 systematycznie przez 2 miesiące dodawaj do sałatek z pomidorów, ogurków , sałaty... Odpowiedz Link Zgłoś