argonia 20.06.06, 18:40 Wprawdzie ceny za kilogram prawie dwa razy wyższe,ale wreszcie polski żółty przypomina smak sera,polecam Bursztyn i Staropolski(jeszcze coś z mnichem w nazwie),producenta nie znam. Bursztyn przypomina Old Amsterdam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: g Re: nowe polskie żółte sery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 18:58 Bursztyn -Spomlek robi, nie taka nowość, potwierdzam, że b. dobry, ok. 40 zł/kg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga Polski Parmezan - tak! IP: *.adsl.inetia.pl 21.06.06, 11:47 Potwierdzam Bursztyn - pyszny. Ostatnio też zachwyciłam się... polskim Parmezanem. Cena coś ok. 30 zl. Niestety jeszcze nie sprawdziłam producenta. Szkoda tylko, że ma taką nazwę. Bo nijak nie przypomina klasycznego parmezanu, zresztą oba miałam akurat na stole więc mogłam porównywać. Powinni absolutnie zmienić nazwę, smakiem ten ser sam się obroni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Goga Re: Polski Parmezan - tak! IP: *.bj.uj.edu.pl 21.06.06, 11:51 Co powiecie na "polmezan" ? Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Polski Parmezan - nie! 21.06.06, 12:11 Po co ma udawac cos czym nie jest? Powinien wlaczyc wlasna jakoscia o swoje dobre imie. Na dluzsza mete bardziej sie oplaci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga Re: Polski Parmezan - nie! IP: *.adsl.inetia.pl 21.06.06, 13:23 Wybacz... Ale czy zrozumiałaś mój post??? :) Właśnie to samo napisałam: Ser jest bardzo dobry (choć kwestia gustu w końcu) ale powinien zmienić nazwę. Tym bardziej, że parmezanu niczym nie przypomina. No, może po roku leżenia w lodówce podobnie by się kruszył. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Polski Parmezan - nie! 21.06.06, 13:56 No i co z tego? Wszystko bierzecie do siebie. Mam Ci przesylac posty do akceptacji przed wstawieniem na forum? Napisalam to, co mysle. Wolno mi? Odpowiedz Link Zgłoś