martewa11 23.06.06, 21:15 czy jest? jeśli tak, to jakiej firmy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yoanka Re: cukier żelujący bez konserwantów 23.06.06, 21:22 Nie sądzę. Ja nigdzie nie widziałam. Ale jak chcesz gotować dżemik parę minut to cukier musi zawierać konserwanty i inne dodatki. Odpowiedz Link Zgłoś
aquarius1980 Re: cukier żelujący bez konserwantów 23.06.06, 21:29 A jakie Ty widziałaś 'konserwanty' w cukrze żelującym? (tak z ciekawości pytam;)) Diamant się reklamuje, że jest bez konserwantów:) Odpowiedz Link Zgłoś
martewa11 Re: cukier żelujący bez konserwantów 23.06.06, 22:04 przeczytaj skład, np benzoesan sodu Odpowiedz Link Zgłoś
martewa11 Re: cukier żelujący bez konserwantów 23.06.06, 22:12 czy ktos ma opakowanie z cukru Diamant i moze podac sklad Odpowiedz Link Zgłoś
mama_wojtka Re: cukier żelujący bez konserwantów 23.06.06, 23:05 Diamant ma sorbinian potasu. Ja tez szukalam, ale nie znalazlam zadnego bez konserwantow. Odpowiedz Link Zgłoś
aquarius1980 Re: cukier żelujący bez konserwantów 24.06.06, 11:27 Ech wycofuję się, przepraszam, rzeczywiście ma w składzie konserwanty:/ W sklepie dziś obejrzałam sobie opakowanie: benzoesan sodu i sorbinian potasu. Sama nie używam, ale byłam przekonana, że w skład takiego cukru powinien wchodzić cukier i pektyna, ewnetualnie jakiś kwasek cytrynowy lub forma wit.C. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: cukier żelujący bez konserwantów 24.06.06, 10:52 Sam cukier jest konserwantem. Na temat zelujacego sie nie wypowiadam: uzywam tradycyjnego. Odpowiedz Link Zgłoś
szadoka Re: cukier żelujący bez konserwantów 27.06.06, 15:16 i slusznie. Takie dzemy i konfitury sa najlepsze, chociaz moja rodzinka woli takie dzemopodobne galaretki ze sklepu, fuuu. Efekt jest taki, ze ja jem te co sama zrobila a oni wynalazki sklepowe. Odpowiedz Link Zgłoś
fettinia Re: cukier żelujący bez konserwantów 27.06.06, 15:25 zwykly cukier+paczuszka pektyn ze sklepu ze zdrowa zywnoscia:)Funkcjonuje super-przetestowane:) Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta_na_pasach a po co cukier zelujacy?! 27.06.06, 19:38 ja gotuje np. truskawki przez trzy dni. pierwszego dnia zagotowuje. drugiego gotuje ok. pol godziny i trzeciego godzine. potem wlewam w czysiutkie sloiki , zakrecam, stawiam na pokrywkach i przechowuje cala zime w kuchennej szafce. Odpowiedz Link Zgłoś