andrzej7813 27.07.06, 11:10 co można zrobić na chrzciny dla 12 osob co na obiad, deser Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ba_nita Re: chrzciny 27.07.06, 11:25 To samo co na urodziny, imieniny, proszony obiad itd itp. Wkliwaj się w Galerię Potraw, masz zdjęcia, przepisy i możliwość dopytania się o szczegóły. Skąd my mamy wiedzieć jakie są Twoje i gości preferencje kulinarne? Odpowiedz Link Zgłoś
makola Re: chrzciny 31.07.06, 23:26 My chrzciliśmy się w kwietniu - w Wielkanocny Poniedziałek (impreza na 11 osób). Z zupą było łatwo - żurek na białej kiełbasie z jajkiem. Wg mnie, to tak pyszna zupa, że nie musi być kojarzona wyłącznie z Wielkanocą - POLECAM!!! Na druge danie zrobiliśmy zrazy zawijane - pierwszy raz, a wyszły pyszne!!! Do tego młode zimniaczki z koperkiem i trzy surówki (buraczki, z czerwonej kapusty i "zielona" z kilkoma warzywami). Ciast nie robiłam, ale polecam biszkopt przekładany bitą śmietaną i owocami, których teraz w bród - zawsze się udaje i wszystkim smakuje!!!!!!!!!!!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: chrzciny 01.08.06, 08:36 Chrzciny chlopczyka o imieniu Gianluca: www.coquinaria.it/ubb/ultimatebb.php?/ubb/get_topic/f/5/t/006690.html Odpowiedz Link Zgłoś
olaola76 Re: chrzciny 01.08.06, 10:26 fantastyczny tort ! ale to ze spagetti jeszcze lepsze czy mozna prosic o przepis chocby taki "na oko" bo baklazana widze ale co jeszcze ? dziekuje za odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: chrzciny 01.08.06, 10:33 Jest to wariant spaghetti alla Norma: zamiast dodac zgrillowane plasterki baklazana robi sie ruloniki i wstawia pod grilla. Odpowiedz Link Zgłoś
bfinger Re: chrzciny 01.08.06, 10:03 prawdzie roczek robiłam sama, ale to ten sam zestaw gości co na chrzcinach ;) I danie: rosół II danie: kluski śląskie, rolady, kapusta modra, kapusta kiszona na gęsto, ziemniaki, smażone filety z kurczka kawa, tort zimna płyta (niestety jeszcze z kupionych wędlin) sałatka (seler marynowany, szynka, jabłko, por, ananas,kukurydza, majonez) drugiej nie pmiętam kolacja: gulasz na ostro z papryką, czerwoną fasolą, kukurydzą Może nie było to zbyt wyszukane, ale mam satysfakcję, że wszystko zrobiłam sama. I był to mój pierwszy raz ;), ale niczego nie brakło, a jedzenie wszystkim smakowało. Goście wyszli najedzeni. Sporo jedzenia jeszcze zostało. Pyszny tort kawowy zrobiła koleżanka Odpowiedz Link Zgłoś