vanilja 17.03.03, 12:58 Chodzi mi oczywiśćie o zupę a nie o alkohol...;-) A musze powiedzieć, że nie znalazłam przepisu na krupniczek ani na mniammniam.pl, ani na portalu gazety...! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
givenchy Re: Krupnik - jak robicie?..... 17.03.03, 14:10 Hmm..., moja ulubiona zupka. Właśnie wczoraj ja zrobiłam. Zwykle robię zupki na korpusach kurczaka, ale tym razem dałam kawałek żeberka. Mięso umyć, zalać wodą, do tego włoszcyzna, 20 dkg kaszy perłowej (wcześniej przelać zimna wodą) i wrzucić do garnka (średniego). Doprawiam vegetą. Od czasu do czasu trzeba zamieszać łyżką. Jak zacznie się robić kleisty wrzucam pokrojone w kostkę ziemniaki (jeszcze podgotowuję z 10 min) i gotowe. Można posypać zieleniną Odpowiedz Link Zgłoś
aniutek Re: Krupnik - jak robicie?..... 18.03.03, 05:22 tez uwielbiam :) i robie podobnie jak poprzedniczka, najczesciej na kurczaku ale najlepszy jest na kwalaku wolowiny tzw rosolowej, opalona na gazie cebula tez mu dobrze robi no i obowiazkowo koperek lub natka. pycha. Odpowiedz Link Zgłoś