Dodaj do ulubionych

owoc do owsianki

IP: *.lodz.msk.pl 31.10.06, 19:00
Ostatnio naszło mnie na owsiankę na mleku i eksperymentuję z różnymi dodatkami. Raz dodałam starte świeże jabłko i po zalaniu płatków i tego jabłka gorącym mlekiem - zważyło się. Jutro zaplanowałam zrobić z gruszką ale boje się że sytuacja sie powtórzy. Czemu się tak stało? Czy dlatego że nie obrałam jabłka?
Obserwuj wątek
    • madelon1 Re: owoc do owsianki 31.10.06, 19:16
      Sproboj najpierw ugotowac owsianke/zalac mlekiem a potem dodaj owoce. Banan jest tez bardzo dobry...
      • Gość: malinka Re: owoc do owsianki IP: *.lodz.msk.pl 31.10.06, 19:26
        A to jest jakaś różnica? I serio mi sie tym sposobem nie zważy?
        • madelon1 Re: owoc do owsianki 31.10.06, 19:39
          mnie sie nigdy nie wazylo ale teraz od dlugiego czasu gotuje tylko na wodzie.

Jakim mlekiem zalalas, zimnym? Wydaje mi sie ze jablka to mleko waza bo sa kwasne.
          • Gość: malinka Re: owoc do owsianki IP: *.lodz.msk.pl 31.10.06, 20:17
            napisałam wyżej - gorącym 0,5%. może gdybym obrała ze skórki...z gruszką chyba nie będzie problemu kwaśności?:)
            • the_kami Re: owoc do owsianki 31.10.06, 22:31
              Będzie się warzyło z surowymi owocami, jeśli zalejesz je mlekiem. Spróbuj
              odwrócić kolejność - do gotowej owsianki dodaj owoc. Świetne są suszone owoce -
              morele, śliwki, figi, daktyle, rodzynki, wszelkie ziarenka i orzechy - to możesz
              dodawać na początku gotowania, namiękną i oddadzą trochę smaku do potrawy.
    • skarolina Re: waRZy!!!! n/txt 31.10.06, 20:18

• Gość: malinka Re: waRZy!!!! n/txt IP: *.lodz.msk.pl 31.10.06, 20:42
        przepraszam ze tak nikczemnie zabrudzilam forum tym bykiem :/ (czepiacie sie...)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka